Отговори
# 405
Момичета,благодаря за отговорите,аз никога не съм се боядисвала да видим каква ще я свършим с моя мъж.
Иначе за сънищата,не са ми проблем,но съня на детето е доста неспокоен напоследък и ставам заради него.Бях решила двуетажно легло да купувам,но преди седмица така жестоко падна насън(от 3-4 месеца не се беше случвало) че резултата беше прехапана на две места устна,не можеше да се храни на другия ден.
Иначе до момента двете ми бременности са ми абсолютно идентични,с изключение на няколко неща които тогава ми се ядяха а сега не и обратно,неща които не съм поглеждала ми се дояждат.

# 406
Когато разбрах, че съм бременна, не си бях в София и първите 2 прегледа съответно не ми бяха тук. Вече си се прибрах и трябва да се запиша на ЖК. Незнам къде. МОЛЯ ВИ, дайте ми съвет. Влече ме най-много към Тина Киркова. Предложете ми добър специалист според вас. Наистина ми е спешно. И каква е процедурата? Избирам си лекар, отивам при Личната да ми даде направление и от там с направлението където съм си избрала ли? Ще бъда безкрайно благодарна на който ми отговори. И по-добре на Лични, ако искате, да не занимавам цялата аудитория.

Аз ходя на гинеколог на частно от години, но за ЖК-то доктора ми каза, че по принцип трябва да се водя някъде, затова ме насочи към д-р Гергов, от медицински център "Вяра Надежда и Любов" в "Тина Киркова". В болницата на приземния етаж има два центъра, та този лекар бил в този център. Живот и здраве другата седмица се каня да се запиша там, като първо трябва да мина през личния за направление и после при този доктор.  Засега нямам абсолютно никаква представа каква ще ми е ползата от тази ЖК там, освен че мога да взимам болнични, за другите неща никак не ми е ясно, но като отида ще поразпитам.  Та, общо взето такъв е реда.

Пишете за задъхванията и сърцебиенето, е, и аз го имам този бонус, дори като говоря по-разпалено започва да ми липсва въздух.

Между другото, то било много приятно да си в почивка, да не работиш и да се разхождаш на въздух. Днес се чувствам човек. Сутринта, въпреки сутрешните неразположения, направихме с мъжа ми една разходка, след която се чувствах много добре. Определено разходките и въздуха ободряват.

# 407
Наскоро имаше тема относно това дали гръбначното изкривяване може да е проблем при раждането, според това, което прочетох няма пречка жената да си роди нормално без никакви проблеми. Ето я темата:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415351.0
По този повод и аз да кажа . Имам доста голямо изкривяване и бях чела нещо по този повод тук във форума преди 3 години, когато бях бременна с Криси. Естествено притеснена споделям с гинеколожката ми (в америка) и тя каза, че нямало никакъв проблем за естественото раждане, което исках. Изглеждаше сякаш се чуди откъде ми е хрумналоSimple Smile В последствие открих мнооого големи разлики в медицината и разбиранията на докторите тук и там..Едно от тези, които ме впечатлиха най-много - отивам аз на прегледа на 6 месеца и Криси не може да сяда. Педито като каза, ооо, закъсняваме тук. Ако е така и другия месец - на физиотерапия! Там ги слагат да посядват и да се подпират на възглавнички още на 2-3 месеца и винаги съм се чудила, като знам българските теории... newsm78
Звездичка, ние май ходим на ЖК на едно и също място Simple Smile

# 408
Бях решила двуетажно легло да купувам,но преди седмица така жестоко падна насън(от 3-4 месеца не се беше случвало) че резултата беше прехапана на две места устна,не можеше да се храни на другия ден.
Горкичкото! И моят юнак много падаше от леглото преди. Слагай някаква преграда Peace

ЕлиМели, права  си за разликата в разбиранията. Леля ми е много добър неонатолог и педиатър в България и сме говорили за разликите между тук и там. Нико като беше новороден, първия месец не искаше да спи никъде другаде освен в коша за кола, защото имаше зверски колики. Аз се опасявах нещо да не му стане и питах педиатъра, който каза, че няма проблеми, тук почти всички я карали така в началото. А в България като казах,щяха да ме изядат с парцалите  Laughing

Много са ви сладки коремчетата  Hug

# 409
Добро утро,
днес е един хубав ден за разходки и почивка,моя малък човек вече е закусил и само пита кога ще излизаме навън.
Приятен ден!

# 410
Добро утро и от мен   Simple Smile
Съгласна съм напълно с вас Winnie the Pooh и Eli Meli!
Аз мога да кажа същото за разликите между Българските лекари и тукашните в Англия!Тук някак деистват едно спокоино и мен понякога ме притесняват,защото си мисля 4е не си вършат добре работата,но всъщност по този на4ин те не психирват хората за дребни неща.Разбира се,ако е сериозен проблем,ве4е се деиства посъвсем друг на4ин..Мен например много ме у4уди 4е се ходи на скан само 3 пъти през бременността,ако вси4ко е нормално.(Аз например  мисля 4е ще ходя малко пове4е,защото съм рискова бременност)И тук си мисля 4е много рядко някои ходи на 4астно..Разбира се ,вси4ки тези неща си имат своите плусове и минуси,но системата им е такава!Ние наи-малко можем да я променяме Simple Smile))
Наслаждаваите се на приятната неделя,щом е такава в Бг.Тук е малко обла4но,но се надявам да пекне слън4ице малко по-късно Simple Smile   Hug

# 411
  • последна надежда
Три дена не съм пускала компютъра  и сега не мога да ви изчета  Crazy.
Гледам пижамки обсъждате. Аз като бях в болница мъж ми ми купи пижамка, памучна с дълбоко дъно. Ластика се идваше над корема и ми беше удобна. Сега нося панталони с ниска талия или с широк ластик и са ми удобни.

Сърцебиенето и задъхването са нормални. И аз ги имам.

Аз съм отслабнала още - общо 7кг от началото на бременността. Хапвам си добре, но с това повръщане само хабя яденето.

Нямам си коремче, но има време, като понъпълнея ще се оформи  Mr. Green

От три дена имам силни контракции нощем, та татито ще премине опреснителен курс по биене на мускулни инжекции  bowuu.  Вече съм в 13г.с и утрогестана спира да действа, да видим докито какво друго ще ми предложи.

Целувки по коремчетата и гуш.

# 412
Здравейте!
Аз малко се пооспах днес. Да ви се оплача снощи с моя мъж ходихме на гости (сега бих предпочела да си бяхме останали вкъщи). Първо спорих с един от приятелите му, защото той стигна до заключението, че щом съм левичарка, означава, че не са ме възпитавали добре.Много ми докривя.Накрая като си тръгвахме реших да прелетя по едни стъпала.Добре, че овладях положението, та паднах на крака си и се толкова боли, че не мога да стъпя на него. За гръбначния ми стълб лекарите след операция ми обясниха, че нямац жариант да раждам по естествен път, защото имам куп платина в прешлените. milli_vanilli , споко, никоя няма да се оттърве от голям корем, дай Боже Praynig. Добре дошла на gurida  Hug

# 413
Здравейте, и благодаря на всички да за подкрепата. Имам някакво течение, получих го около 6-7 г.с. Лекаря каза,че дори и да са губички не можем да ги лекуваме преди да вляза в 4 месец.
Секс не сме правили от 2 седмици. Незнам за вас,но на мен ми е много дискомфортно. Въобще от както забременях и усещаията се промениха, откаккто разбрах, сме го правили 3 пъти/ това беше на  8.08/ Горкия ми мъж Rolling Eyes добре че е разбран и не мрънка.
За болничен, не искам да си взимам. на работа съм днес и утре и после съм 6 дена почивка. Графика ми е 2 на 2 /но не го спазваме и това ме тормозеше/ надявам сега да го спазим и да сум по добре. Вас боли ли ви кръста. Мен ме боли от няколко дена Sad
За дрехите, аз просто си купих доста по широки дънки, сега съм смешна с тях,но ми е удобно. Аз имам коремче и си ми личи отдалече,а тепърва влизам в 11г.с. качила съм 3 кг. Това е добре нали? Сега ще ви прочета ,че бая сте писали

# 414
Здравейте и от мен!!!Да се разпиша набързо и лягам...така ми се спи smile3507Обсъждате болките в гръбнака , и аз съм със същия проблем.Имам ошипяване на гръбнака с изтръпване на крайниците.Много е неприятно но няма как ще се търпи.Добре е че няма  проблеми по време на раждане или поне да се надяваме ,че няма да има такива.Денят наистина е приятен за разходки и почивка възползвайте се максимално и приятен ден !!!
Ще помоля отново за паролата на албума , много искам да ви видя коремчетата!!!

# 415
vili_nik, и на мен ми е адски дискомфортно, още повече, че спим на едно легло. Май ще го натиря временно от леглото ни  Laughing.
Забравих да споделя, че снощи почувствах странно гъделичкане в корема, но най - вероятно е внушение, защото е още рано да усещам бебо. Поне така си мисля. Някоя от вас беше споменала, че ходи в 25-та поликлина в Младост. Може ли да ми обясните къде точно се намира. Ще съм много благодарна.

# 416
Благодаря ви момичета за паролата!!!Страхотни сте...целувки newsm51

# 417
  • София
Да ви се оплача снощи с моя мъж ходихме на гости (сега бих предпочела да си бяхме останали вкъщи). Първо спорих с един от приятелите му, защото той стигна до заключението, че щом съм левичарка, означава, че не са ме възпитавали добре.
И а съм от недобре възпитаваните  ooooh!, благодарение на тате, който в 1 клас се срещна  учителките ми и им обясни, че ако чуе името на детето си и дясна ръка в едно изречение ще си имат работа с него. Явно и той е бил недобре възпитан  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Що за малуомен коментар от , докалкото разбирам млад човек. Ако аз бях на това гости щеше да си трагне повярвай ми, с риск да обидя домакините ( ако тойн е е е бил домакин разбира се  Mr. Green), но това явно ми е от недоброто ми  възпитание.  Mr. Green. Изобо да не ти пука, в БГ битават много закостенели схващания по доста теми. В САЩ например процентът на левичарите е огромен в сравнение с този у нас.  Много се надявах някое от децата ми да е левичар, но първите 2 уви не са. Надеждата остава за новото , живот и здраве. Grinning
Аз пък снощи бях на сватба на колежка, голям купон стана само дето от смях малко ме заболя коремът та търсих спешно но шпа, но съм много доволна, въпреки че като отивах се чуствах като кит. Mr. Green

# 418
Здравейте,
ние се отчетохме на разходката и сега отмаряме.Искам да кажа,че всички сте много хубави и лъчезарни,както и дечицата.Хайде и други да качат снимки.
bibi сложи снимки на близначките моля   bouquet Много искам да ги видя каките Simple Smile
Които са с втора бременност казахте ли на децата и как реагират Simple Smile Йоана малка ли е или се прави,но не обича да и казвам,че имам бебе в коремчето,но иначе иска да си имаме бебче.

qnikzp ама моля ти се не се ядосвай на такива.Нали знаеш приказката "Ако двама се карат виновен е по-умния"  Laughing
Аз си мислех,че вече няма такива,които да си мислят,че левичарството или десничарството е въпрос на възпитание,ноооо....вече знам   Mr. Green Ти качи и някоя друга снимка,че почти не се виждаш на тази Simple Smile Чакааммммм  Peace

# 419
Как сте днес, момичета? На мен зверски ми се спи и голям мързел ме е налегнал. Смятам и аз като kriskata  smile3524

Между другото, вие как сте с насторенията? Аз продължавам да съм доста замислена, в по-голямата част от времето. А пък мога да ревна по всяко време. Само повод да се намери  Laughing
Днес чакам да гледам филма 'Дух' довечера и ми се струва, че голяяямо  newsm45 ще падне...

Общи условия

Активация на акаунт