Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 500
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Пез, зависи кога я вземеш тази парашутка - ако не е в пиков час верочтно за 40 минути стига.
Ох, да чукам на дърво Ели още не е започнала с истериите. Не знам какво ще правя като ми се случи обаче.

# 676
Ооо. да лавата си я удря в стената или в гардероба, ама като стане местя кошарата в средата на стаята. Тогава почва да я блъска в ръбовете. Това с оглеждането дали го гледам ставаше преди няколко месеца, засилисе да се удари погледне и ако го гледам се удря ама леко намаля енерцията  hahaha тарикат явно се е халосал и вече знае че полеко трябва. Сега даже не гледа дали го гледам просто си я удря и реве Rolling Eyes  Не дава да изизам от стаятя, пищи като заклан, ето преди 2 дена  Embarassed аках  Embarassed и го настаних на една постелка пред краката ми че иначе не мога да си свърша работата Joy
Има 4 зъба само, всъщност незнам доколко мога да обвържа това поведение със зъбоникненето, според мен са 2 отделни неща. Много добре го усещам когато плаче от болка или е нервен от някакъв дискомфорт пак от болка, тогава става гальовен някак исак да го гушна да го утеша и това помага. Сега от 2 дена даже като изтеряса и опитам да го гушна ме блъска по ръцете  Rolling Eyes не определено не са зъби при нас

# 677
Гледам сте подхванали темата с тръшкането - много болна тема ми е.И аз използвам метода с преместване от мястото и замяна с друг предмет и не казвам "НЕ".Иска ми се за някои неща като бъркане в контактите и скубане на цветя, когато казвам "НЕ" да ме слуша - реагцията й е 24каратова усмивка и още по настоятелно бъркане или скубане.Някой път както си играе отива до някой контакт и преди да бръкне ме поглежда с огромната си усмивка и след това си бърка.При нас има друг проблем, ние не просто се тръшкаме и ревем - ние се давим, повръщаме, спираме да дишаме и посиняваме....честно казано си ми е страх да я оставям да плаче, а не ми се иска да я разглезвам....голяма дилема ми как да подхождам.За сега я глезя, педито ме беше посъветвало да я оставям да плаче, защото щяла да стане и по-зле  Tired

# 678
Да се включа и аз по наболялата тема с тръшкането.
При нас е в пълната си прелест, плюс висене по мен само и единствено, от всички други реве. Реве, като съм в WC (блъска си главата по вратата). Реве, като простирам (маже сополи по стъклото). Реве, реве, реве... Това дете никога не е ревало толкова, колкото тука тия няколко дни. Трудно заспива, спи леко, буди се недоспала, реве.  Crazy  Изби 8-ми зъб, но почват предкътниците и няма миг покой.
Не е като да не я оставям да си пореве, когато другите ми алтернативи са изчерпани... лошото е, че много се изнервям и хем знам, че не бива...  Confused  Трудно ми е да се овладея  Sad  Но се опитвам да свиквам...
Хем е чудесно да имаш дете, хем е най-най-най-трудно...  Crazy

Нямам какво да добавя!

Само да ви пусна рецептата за бонбоните - не, не са от тиква, от моркови са Grinning И досега от всички опитали само две (готвещи) жени, и то от втори опит, са познали съдържанието. А най-хубавото е, че са напълно подходящи за ядене от бебчовци.
Ирини, благодаря ти, но аз наистина не обичам да готвя - сладкишите са друго нещо.
Стефина, едва ли е искал да те засегне - просто нашето дете е много лакомо и само се обслужва с храна  hahaha Аз и солети не съм й давала тогава, но я видях, че събира по пода и масите оставени от другите деца и си ги хапва.

Прохождането при нас е химера също. Пълзи като пършинг, но на крака е стабилна отскоро и крачки не прави дори.

Утре в 8 сутринта летим.
До нови срещи след няколко дни!

# 679
Параход ,  чудесна рецепра!
Само че за пореден път побеснях, не мога да се начудя вече ........... ГРАМ се съкращава "г"..................................................
Извинете, много ме дразни, мноооого... и знам, че не ме мястото тук, нито пък грешката е в Параход!
Извинявай, да не спреш сега да пускаш хубави рецепти!  Hug Мерси и за дюлевата!

По въпроса с тръшкането, посмях се на историите ви, добре сте го описали! Съчувствам ви напълно и чакам и моя ред  Mr. Green Между другото, в такива ситуации, ако все още можете и не сте излезли извън кожа, трябва да говорите със съчувствие на децата, да покажете, че знаете какво му е. Например: "Ядосан си", "Сърдит си", Не ти се ходи..." и т.н. Да се задават въпроси в момент на яд е излишно и объркващо (като че ли малките зверчета знаят какво точно искат  Rolling Eyes ), да се караш, няма смисъл... Та споделям и аз тактики за обезоръжаване на малки тарторчета Simple Smile, току виж тъкмо сме се научили да овладяваме фронта и тя войната свършила!

Бързо оздравяване на болните мъничета!

# 680
  • Пловдив
Приспах мъниците и хвярлям едно око да не ви изпусна като преди  Laughing
Ирини,скорошно ви оздравяване,това със сополите е ужасно.Дано да е леко и бързо.
Тръшкането все още не е на дневен ред,но все пак забелязвам доста упорство прерастващо в инат.Днес съм я връщала от стълбите/които са в дневната  Confused/около 20-тина пъти-аз я поставям в изходна позиция,тя веднага,ама на бегом се връща до тях,обхожда стаята за секунди,а е големичка.Иначе повреме на разходка е спокойна,стига да се движим-къде с количката,къде за ръчичка в парка.Незнам дали защото майка ми е от началото покрай нас,и Мони е свикнала не само с мен,но определено не ме търси,когато излизам например,а за WC-то ....то се знае-почти винаги е с мен  Party
Май май,много е чаровна малката,особено с тази трапчинка,а и с прическа като кака  Heart Eyes
Хайде лека на всички!!!

# 681
beba, ивка и тя е с 4 зъба и е просто невъзможна понякога.
Хем ми се иска да го отдам на зъбите, хем не трябва да се залъгвам.
В последно време е мн крива, не ика да стои при никой и , ако случайно се наложи да изляза и я оставя с баба й, примерно, се дере докато не се прибера. Какво е това не знам. Дърпа си косата, ако е в паяка се засилва дотолкова, 4е си е блъскала главата в стената  Crazy в кошарката  избягва да се тръшка права, защото ве4е се е удряла, но пък за сметка на това ляга и започва да повдига дупе и да извива гръбчето в знак на протест  ooooh! дори и посяга да удари, ако се разсърди  #Crazy
понякога я виждам, че просто ме манипулира,но как да го избегна  newsm78 оставяла съм я 1-2 пъти уж да си пореве/по съвет/ , ама туй мойто няма умора - реве ама се къса, дави се и вика с пълно гърло едва я изтрайвам, честно ви казвам  Embarassed  #Crazy затова предпочитам да не я оставям да реве - ако сръдните й не са ме изнервили, то последващият го рев направо ще ме побърка.
опитвам се да съм спокойна - в повечето случаи й се усмихвам и отговорът ми е: "да, добре, разбрах те" не че и т'ва помага  ooooh!

вие забелязали ли сте децата ви да са обидчиви? ивка се сърди, ако усети, че някой се смее на нея и запо4ва да реве  Crazy онзи ден й бях сложила едно герданче/пратено от леля й за зъбките/ и като я видях толкова смешно ми стана, а тя ме изгледа и зарева. Имало е други такива случаи - не знам дали идеята за присмех или самият смях я дразни?

Параход, приятно пътуване Simple Smile ще пробваме бонбоните задължително  Hug

irinii, да се оправя бързо малката бонбонка  Hug

darusha5K   bouquet мерси за милите думи  Blush
лекичка

# 682
Ирини надявам се Джи да оздравее по-бързо и да си  наистина спокойна.  Praynig
Аз все още не съм почнала работа. Идеята ми е да минем периода на адаптиране и да почна да си търся работа. Така го намирам за по-добре, защото ако имах работа и трябваше сигурно за много кратко време да се опитаме да я адаптираме и щеше да е много стресиращо и за двете. Сега ще ходи до кам 14 часа, а живот и здраве ако почна работа и до по-късно

Вики специално за теб  Hug  Laughing

Аз си мислех, че само Яна се тръшка и си мислех, че ми е сърдита заради яслата. Явно не е. В количка хич не ще да се води. Излиза без проблеми от коланите. Дори и то столчето на колата се измъква. И ние като Беба се носим и бутам количката. Ако нещо не и дам, което иска или нещо не прави това, което тя иска са зверски писъци. Абе позната ви е историята. А сменянето на памперс е ад. САмо амо я сложа по гръб така се дере. Вече почвам да си мисля, че нещо на този гръб я боли.  Confused
И аз се опитвам както Piaf казва да и покажа, че я разбирам какво и е, ама че трябва примерно да сменим памперса, ама няма за съжаление голям ефект.
Иначе последно време ми отказва пюрета. Вече сме само на сухи храни дето може да си ги яде сама. Опитвам се от време на време отстрани да додавам нещо, но много често ми се отказва. Но е момента чета една книга за яденето при малки деца и как 90 % от родителите казват, че детето яде много малко, а то не било така. Според тях трябва да им се предлага храна, но да се оставя те да си избират по колко да ядат и да не се забаламосват и тика отстрани. Но още не съм я прочела до края да видя какви са тактиките  Laughing
Онзи ден забравих да напиша, че откакто Яна почна да се движи сме обезопасили жилището, колкото ни е възможно. Контактите ги запуших. Разни декорации и подобни или прибрах, или дигнах нависоко. Саксиите на балкона, ще видим зимата къде ще са  newsm78 Шкафовете на кухнята ги запечатах, но има 2 за нея, в които може да си бърка. Предпочитам да няма поводи за пипаня и караници. Иначе успя една откупчалки да ги разъчи и да опита препарата за миялната машина.  Sick

# 683
Петка честит имен ден на патерички!Да си жива и здрава и много щаслива!

Ирини дано бързо се оправа хубавата Джи!Това, че сте спокойни е добре, останете все така.

Моарейн и Крисито ми висеше само в ръцете докато проходи.Сега пак си виси де, но значително по-малко от преди.

Май май Ивка изглежда вече като детенце с тази дълга косичка!Ние кога ще се видим?

Пиаф аз също проявявам "съчувствие" като "знам, мамо гладна си" или "много ти се спинка" и т.н.А най ми е интересно да и обяснявам коя книжка на кои е.Като седна да чета и Крисито налита отгоре ми, а аз и казвам "Донеси , мамо, твоята книжка" и тя си я носи.

Относно зъбоникненето - ние вадим 8 зъба наведнъж и Crazy Определено съм забелязла че е мноооого крива от както тръгнаха кътните, нищо общо с това което беше при предните зъби.А колко бавно излизат тия кътници...първият проби преди повече от месец а още не е избил целият.
Давате ли нещо за зъбките - какво и доволни ли сте?
Конкретно да питам и за Дентокинд - давал ли е някой и в каква доза?

Беба, Петка успокоихте ме за количката, защото си мислех че само ние не искаме да седим там.Само че вече имам нова тактика като сме само двете излизаме без количка.Не мога да качвам и двете по стълбите до 2ри етаж, а Крисито е абсурд да я оставя сама.

А да и аз все забравям да пиша за обезопасяването - всички контакти са с предпазители, шкафове не разрешавам да рови (избягвам да вижда, че изобщо се отварят), по-малките цветя са качени нависоко, а също и всичко чупливо.

Лека и спокойна нощ!

# 684
Ау, страхотни снимки от партито- сега ги разгледах, ако е било  и една десета толкова хубаво, колкото изглежда на снимките съм изпуснала много.  Wink (Абе с две думи- завижд, завижд. Rolling Eyes )
Много ме е яд  , и че сега не успяф да видя Веч на живо.

На мен честно казано нещо изобщо не ми се прибираше. Беше страхотно. Голямо миткосване- 1700 мили за 10 дена. Симона беше във възтор, каталясваше доста и постоянно беше залепена за мен- само "ма-ма, ма-ма"  Laughing

Изпуснала съм доста, ама...
Параходски, честит рожден ден на патерици на вече не бебчо Марта.Да ти е жива и здрава дъщерята. Да расте много щастлива, все така обичана и да "топва дупето" във всички топли морета.  Wink Лек път от нас.

Ирини, да се оправя брзо Джи, за съжаление със снимките съм почти на нула, тъй като в Единбург загубих фотоапарата. Cry Първият един час избеснях, на вторият просто тихо меланхолясвах и на третия открих удоволствието да си на почивка без да снимаш постоянно и да се чудиш как да застанеш за да хванеш например "тази сграда без онзи ужасно грозен човек отпред"- или " този почти свършен залез, само да не се виждаше и проклетия стълб".  Wink
Та сега съм в търсене на нов снимачен уред и знам че обсъждахте, ама като не ми е трябвало... пусто няма кой да запомни.
Знам че нещо никон дискутирахте..?. Аз досега бях с един Panasonic Lumix DMC-FZ8.
Хайде давайте идеи да поръчвам на дядо Коледа.

Та все пак имам няколко снимки- и да ви почерпя с една за лека нощ.
Шттттт- тихо, хайде, време е за сън.  Wink

# 685
Анамар, НЕВЕРОЯТНА СНИМКА!!!!!!!!!!!!!
Добре завърнали се!

# 686
Параход, приятно иzкарване.. аz уж всичко чета, но не zнам къде точно отивате  Hug
Анамар, и вие не zнам къде сте ходили(освен Единбург де).. личи си, когато човек не се вижда лично с хората.. жалко zа апарата ти, но все пак снимката е като zа иzложба. Симона е прекрасна, не zнам каzвала ли съм го друг път, но е много хубаво дете  Heart Eyes
Петка, лелеее, имате си сняг, не е като да не.
маи маи, наистина Ивка иzглежда голяма.
Суити кога каzа, че zаминават? Не пише, тръгнали ли са вече..?
А ИринкоооHug , липсваш ми.
Мойта си се воzи в количката. Но.. трябва zадължително нещо да има в ръцете, по въzможност zа ядене  Crazy Нося ориzовки, солети.. абе пълни дисаги..

# 687
  • София
Совичке, тука съм още. Wink  На 26.10 заминаваме.  Peace

Работата ме пое на пълни обороти. Не ми остава никакво време за Галина. Sad  Тази седмица имам три концерта, като утре и вдругиден съм на работа от 10 до 21ч. Embarassed. Освен всичко, мъжът ми е в командировка и от няколко дена аз "навигирам" самичка между работата и допълнителните занимания на Зорница- плуване, балет....Краткото време у дома се налага да използвам за най-спешните домакински дейности, защото иначе ще затънем в безпорядък.  ooooh! От два часа на котлона къкри едно телешко варено, та поне за утре манджата е осигурена. Wink

Галето продължава да си пие мляко за закуска.... Thinking Днес направих пореден опит да й дам попара- направо се отвращава от нея. Sick Иначе на сухо яде с охота и сухар, и сирене...Дразни се, че сухарчетата пускат течност, като ги лапне....Странна работа. А сутрин нямам време нищо да приготвям, колкото и да е бързо....Купих готова каша на Фризокрем- утре ще пробвам дали ще я иска за закуска.

Овесени ядки ползвам фини и ги варя за кратко. Давам ги с пасиран плод.

От няколко седмици й готвя десертите с прясно краве мляко. Няма реакция, хапва си ги. Иначе в шишето пие Нестле Джуниър.

anamar, добре дошла! Разкошна снимка! Hug Успех в покупката на нов фотоапарат! Peace

Галина не се тръшка, или поне не повече от обичайното Mr. Green, но започна да показва "рогца" и разиграва лелята вечер, когато остава с нея- хвърля по сто пъти бибата, хили се, играе си, вместо да спи...ей такива маймунджилъци. Grinning Предната нощ пък беше много неспокойна- събуди се и два часа не можа да заспи. Май че я мъчат зъби....доста време горният венец стои подут. Само две зъбчета имаме....още много ни предстои да изкараме.

# 688

Давате ли нещо за зъбките - какво и доволни ли сте?
Конкретно да питам и за Дентокинд - давал ли е някой и в каква доза?

Да, давам морков или краставица, за да си ги чеше  Joy
Дентокинд давах някъде около 8-ми месец, но тогава не изникна зъб  #Silly
Имах чувството, че не й влияят, но може да е имала други поводи за нервност и истерии тогава, а аз да съм отдавала всичко на зъби  newsm78
Сега като си ме сетила, да взема да им възобновя употребата  Thinking Пък и нали много ги хвалят  Rolling Eyes Хомеопатични са  Peace

Деца до 1 година: При остри оплаквания се приема по една таблетка на всеки час до максимум 6 таблетки дневно. След отшумяване на оплакванията - по 1 таблетка 3 пъти дневно.

Деца от 1 до 6 години: При остри оплаквания се приемат по 2 таблетки на всеки час до максимум 12 таблетки дневно. След отшумяване на опракванията- по 2 таблетки 3 пъти дневно.

Таблетките се приемат половин час преди или след хранене и се оставят да се разтопят бавно в устата. За малки деца таблетките да се разтварят в малко вода.

# 689
  • София
Суити, докато те четях се почувствах голям мързел ... три деца, готвене, чистене, работа ... а аз ... какво правя? и пак не ни е подредено  Embarassed
Иринии, да ви е лека нощта и утре без Т  Praynig
Май май, Ивка наистина е голямо и много сладко момиченце Heart Eyes
Анамар   welcome кофти за апарата, ама да си купите по-хубав. Симона е прекрасна!
Яна как си щрапа по снега! Браво!
а и Любо е мнооого далече от ходенето  Naughty за двете ръце се държим, ама и той не държи все да "ходи". Изобщо не е стабилен. Не бързам ... Лази си по неговия начин и открива къщата. Много му е готско. С часове може да си се занимава и ровичка. После да има кой да изрине с лопатата и готово Joy
Значи така се смях на разказите ви за тръшкането и удрянето на главите  smile3532 Извинявай, Моарейн ... виждам че хич не ти е смешно, ама нали знаеш отстрани ... ама ти много забавно си го описала  Peace Беба  Joy
Жуже, това със захласването е  доста неприятно ...  Sad
И Любо ревтуня като си науми и гледа хитричко за справка, ама това за главоблъсканицата /без кавички/ не се е усетил още  Joy не го оставям да плаче, гледам да го разсея нещо. Хич не ща да ми е лигаво детето, ама все вярвам, че ще се справим  newsm78
Пиаф, нИ сА тормозИ, бе жЕно!  Hug
Пароход, наистина споменават за "следи от сусам" ... еми аз съм го въвела значи ... и хумус давах. то мойте са едни въвежданки  ooooh! както дойде. Айде - приятно и да си пазиш апартчето, че да показваш после  Wink

Общи условия

Активация на акаунт