Възмездието

• 5 000
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
Няма такива филми. Какво се връща и какво не. Я стане, я не стане. Нямам намерени да чакам 100 г, за да вида дали тези или онези ще си го получат.То или го има или го няма.
В крайна сметка за това и държавата ни се нарича ПРАВОВА.
Никой не е длъжен да търпи и да прощава. Прошка от никого не искам, и на никого няма да дам. Искам всяка жаба да си знае локвата и да не пречи на никого. Казах достатчно.

# 16
Дано да ти е олекнало като ни се навика така...
Има си ред да търсиш възмездие, сега и той е полиция, прокуратура и т.н.
Обаче и има и друго нещо казано от Соломон "Всеки си е прав в собствените си очи..."
Това от което крещящо се нуждаеш, е да простиш, защото дори и да получиш възмездие, дори и да видиш най-лошото да се случва с хората които са те наранили, това няма да намали болката в сърцето ти. Непростителноста е като воденичен камък на шиите ни. Не ти говоря за психология, а личен опит.

# 17
Дано да ти е олекнало като ни се навика така...
Има си ред да търсиш възмездие, сега и той е полиция, прокуратура и т.н.
Обаче и има и друго нещо казано от Соломон "Всеки си е прав в собствените си очи..."
Това от което крещящо се нуждаеш, е да простиш, защото дори и да получиш възмездие, дори и да видиш най-лошото да се случва с хората които са те наранили, това няма да намали болката в сърцето ти. Непростителноста е като воденичен камък на шиите ни. Не ти говоря за психология, а личен опит.
Не, не викам на никого. Казвам всичко това с най добрия тон.
Да, може би болката никога няма да зарасне ,но ще остане удовлетворението от това, че тези който си го заслужават са си го получили,което до някъде изцелява болката и душевното удовлетворение от наложеното им наказание.
Прощавах до известно време. Вече не мога да направя и това, така като нямам вече сълзи в очите си за да изплача мъката си. Те пресъхнаха, както пресъхва водата в реката от жежкото слънце.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 17:28 от ziko69

# 18
Не лежа на таз нога, да си призная.
Не че прощавам, но отдалечавам.

# 19
Прощавах до известно време. Вече не мога да направя и това, така като нямам вече сълзи в очите си за да изплача мъката си. Те пресъхнаха, както пресъхва водата в реката от жежкото слънце.
Какво прощава до сега бе, ziko69!? Любовна мъка ли те мъчи? Престъпление ли някой извърши спрямо теб? как да искаме възмездие заедно с теб, като не знаем за какво? Може да няма пк вина човека, а това да е само твоята преценка, защото искаш нещо невъзможно и съответно не го получаваш.
Като нищо не казваш не ти разбирам темата, честно! Thinking

# 20
Какво прощава до сега бе, ziko69!? Любовна мъка ли те мъчи? Престъпление ли някой извърши спрямо теб? как да искаме възмездие заедно с теб, като не знаем за какво? Може да няма пк вина човека, а това да е само твоята преценка, защото искаш нещо невъзможно и съответно не го получаваш.
Като нищо не казваш не ти разбирам темата, честно! Thinking
Нямам какво да казвам и да обеднявам. Темата е зададена конкретно и ясно, въпросите също. Всеки има право на мнение и на никой не се сърдя. Това е моята преценка за нещата, и до това стигнах с течение на времето от изводи в различни ситуации.
Вълка козината си мени, но нрава си никога, както в приказката за седемте козлета.

# 21
Много гняв си насъбрала, а той е лош съветник.

Щом само ти се говори колко си ядосана, без да кажеш защо, говори си, но не мисля, че има някой, който да те разбере и да те подкрепи, защото просто не е ясно защо трябва да го направи! Благодаря ти, че намери за необходимо да ни информираш какви чувства те владеят в момента. Laughing
ОК! Всеки ден има странни теми. Peace

# 22
Много гняв си насъбрала, а той е лош съветник.

Щом само ти се говори колко си ядосана, без да кажеш защо, говори си, но не мисля, че има някой, който да те разбере и да те подкрепи, защото просто не е ясно защо трябва да го направи! Благодаря ти, че намери за необходимо да ни информираш какви чувства те владеят в момента. Laughing
ОК! Всеки ден има странни теми. Peace
Надявам се да си получила ЛС от мен.

# 23
Цитат
Тънка е границата между отмъщението  като справедливо възмездие и въвличане на личността в света на интригите и властолюбието, където отмъщаващият се превръща в победител. В това е и трагедията на датския принц Хамлет. Дълъг е неговият път, за да достигне до прозрението, че убивайки, ще отмъсти, но по този начин няма да предотварти деградацията на заобикалящото го човечество. Като типичен герой от епохата на Ренесанса, той издига в култ личността и живота като висша ценност, която не бива да бъде отнета от човешко същество.  Затова младият принц, раздвоен между синовния си дълг и хуманистичния идеал, отлага своето кърваво отмъщение. Желанието за мъст е продиктувано от силни емоции и страсти, поражда се от лично раздразнение. Но не това ръководи принца в неговите действия. Като хуманист, той иска да излекува обществото, не може да се примири със света, в който злото е повече от доброто. Пред врага си използва оръжието на словото, което нанася по-дълбоки и неизлечими рани, защото иска възмездие, а не смърт.

А дали възмездието е отмъщение?

Цитат от едно есе на тема Възмездието

Иначе от прочетеното по темата май и за като Бижу мога да кажа че всеки ден има странни теми тук  Wink

# 24
Цитат
Тънка е границата между отмъщението  като справедливо възмездие и въвличане на личността в света на интригите и властолюбието, където отмъщаващият се превръща в победител. В това е и трагедията на датския принц Хамлет. Дълъг е неговият път, за да достигне до прозрението, че убивайки, ще отмъсти, но по този начин няма да предотварти деградацията на заобикалящото го човечество. Като типичен герой от епохата на Ренесанса, той издига в култ личността и живота като висша ценност, която не бива да бъде отнета от човешко същество.  Затова младият принц, раздвоен между синовния си дълг и хуманистичния идеал, отлага своето кърваво отмъщение. Желанието за мъст е продиктувано от силни емоции и страсти, поражда се от лично раздразнение. Но не това ръководи принца в неговите действия. Като хуманист, той иска да излекува обществото, не може да се примири със света, в който злото е повече от доброто. Пред врага си използва оръжието на словото, което нанася по-дълбоки и неизлечими рани, защото иска възмездие, а не смърт.

А дали възмездието е отмъщение?

Цитат от едно есе на тема Възмездието

Иначе от прочетеното по темата май и за като Бижу мога да кажа че всеки ден има странни теми тук  Wink

Дааа, и никога не се знае кой поради каква причина я пуска тази "странна тема".

# 25
Темата не ми е странна, само защото не е посочена причината, или не са дадени подробности.
Един съвет от мен. Не чакай да дойде възмездието, не се взирай да го търсиш, а рови за своето добро, инак изтърваш ценни мигове.

# 26
Темата не ми е странна, само защото не е посочена причината, или не са дадени подробности.
Един съвет от мен. Не чакай да дойде възмездието, не се взирай да го търсиш, а рови за своето добро, инак изтърваш ценни мигове.
Да, може би си права. Но, по някога не можеш да направиш и това, защото нямаш друг избор, освен да постигнеш възмездие чрез закона, и по този начин да получиш спокойствието което ти се полага.

# 27
Да, може би си права. Но, по някога не можеш да направиш и това, защото нямаш друг избор, освен да постигнеш възмездие чрез закона, и по този начин да получиш спокойствието което ти се полага.

А дали ще го получиш? Спокойствието трудно се постига, чрез възмездието......а ако чакаш и закона.....

# 28
Случвало ми се е много, ама много  да ми прекипи.
Знам, че има възмездие и това ми стига. Не съм се занимавала лично с него, защото си има кой да отговаря.
Запазвала съм си силите за градивни неща - да се измъкна, да ми олекне, да си поема въздух и да почна отначало.

# 29
Но, по някога не можеш да направиш и това, защото нямаш друг избор, освен да постигнеш възмездие чрез закона, и по този начин да получиш спокойствието което ти се полага.

Е, добре де, а ти правиш ли нещо по въпроса чрез закона да си получиш възмездието или седиш и чакаш да се случи свише?

Общи условия

Активация на акаунт