Нощното хранене - кога се спира?

• 16 077
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Няма да ти отговоря нищо по различно от момичетата тук , само искам да ти дам един линк с полезни според мен съвети  Simple Smilehttp://www.biberonbg.com/info/noshtno_karmene.htm

# 16
  • Mars Hotel
Дъщеря ми все още си хапва нощем, по няколко пъти. Използва ме за заспиване основно, защото повечето й пробуждания са само колкото да си намери гърдата и пак се отнася.  Grinning Един-два пъти през нощта суче по-стабилно. Няма как да я отуча от това, иначе трябва да не спим и двете изобщо.  Wink Когато сама реши, тогава.

# 17
ние сме на 1г и 4м и още вчер пием 2-3 пъти мляко, но аз цедя. не мисля аз доброволно да го спирам.да пие докато иска

# 18
  • софия
Аз примерно всяка седмица се пробвам да откажа сина ни,но
той не иска да пропуска.Мисля си,че когато детето е готово
и няма нужда от нощно хранене,то самичко ще се откаже.

# 19
Аз давам Ам (преди имахме и месеци с кърма и АМ) и спрях нощното хранене на 4 месеца и половина.Но преди 1 седмица пак се поднови newsm78 newsm78
Да ти кажа само,че съжалявам,че слушах педито- особенно щом е на кърма бебето ти давай смело, много е мъничко още. То ще си спре (не че моето спря) Wink

# 20
Борис спря да се буди нощем на 4м, след като му свършиха коликите. На 6м почнах да захранвам и коликите се върнаха, а с тях и нощното събуждане и цокане. След коликите почнаха да го мъчат зъби  Rolling Eyes  Вече е на 1г и 8м, има 16 зъба и прекратихме нощното кърмене. . Спряхме го по мое желание, но с доста слаба съпротива от негова страна. Будеше се по 1-2-3-4 пъти на нощ и заспиваше с цокане. Сега вече почти не се буди.

# 21
Голямата ми дъщеря се будеше всяко нощ по два пъти, докато стана на две години и половина. До края на първата година се кърмехме, после обаче се събуждаше да пие вода. Сама престана да се буди, въпреки опитите ми да я отказа още от 4-5 месечна възраст.

# 22
  • София
И аз още кърмя нощем по няколко пъти.

# 23
  • Mediterraneo
Дъщеря ми сама спря да се буди на 10 дни. Аз, разбира се, ставах да се цедя през нощта поне два пъти, докато ми се регулира лактацията. И както казвам, че не се будеше, имам предвид сън от 21 до 5-6 сутринта  Rolling Eyes
Надявам се и това бебе да е толкова разбрано  Simple Smile

# 24
  • където си пожелая...даааа...
Аз спрях да я кърмя през нощта на 2 години и 3 месеца, по-точно тя сама се отказа........така че спокойно си я храни когато беба пожелае Wink, дори и през нощта!

# 25
Спрях да кърмя нощем, когато бебка беше готова да спре - на около 2г.  Peace

# 26
  • сред маслини и портокалов цвят
Още кърмя нощем. Докога незнам.

# 27
  • София
Дъщеря ми се отказа самичка от нощното хранене около годинката. Не ми се вярваше, че някога ще има край Wink

# 28
И на мен педиатърката на втория месец ми намекна подобно нещо, още повече, че детето добре си наддаваше - 1300гр 1вия и 1100гр 2рия мес), а на мен ми беше супер странно как така ще го "откажа". Първата ми мисъл не беше тя да го успокоява с вода, а да видя как ще успее да го приспи, ако не е накърмен и нагушкан. Така че си продължих по старому. В крайна сметка нещата сами се подредиха. Кърмя Алекс на поискване, не съм го отказвала от нощното кърмене - той сам си се "отказа" преди около 3 седмици (малко преди да навърши 3 мес). Просто започна да спи по цяла нощ, аз не го събуждам за кърмене - а си мислех, че няма да настъпи такъв момент - преди това най-голямата пауза, която правеше между кърмения през нощта, беше 4 часа. Сега заспива към 10,30-11 вечерта и се събужда гладен между 5 и 6.30 сутринта (само няколко пъти се събуди и през нощта).

# 29
Ние още си се кърмим нощем, даже не само веднъж, а два, дори три пъти! Не ми пречи, спим заедно, синът ми е щастлив, аз също!
Не смятам да спирам нощното хранене, той сам ще го спре. Някъде около 2 годишна възраст е най - вероятният момент.
Смятам, че бебето ти е много малко, за да спираш нощното кърмене. То трябва да яде най - малко по осем пъти на ден, всъщност всичко зависи от количеството на всеки прием. Ако имаш някакви въпроси пиши на лични или тук.
Чудесно е, че си потърсила и други мнения, майчиният ти инстинкт работи и търси най- доброто за бебето ти!

Общи условия

Активация на акаунт