Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 92 418
  • 662
  •   1
Отговори
# 240
Топла картофена салатка, с домати, и понеже не ми се минаваше постно, гарнирах със запържена кайма с лук и подправки.

Venetta онова пухкаво хлебче направо плаче за прясно сирене и домашни домати  Wink Обаче не ми се отваря линка с рецептата  Sad Някой може ли да ме пресаночи??
v.i.k.i чушлетата ги намирам за особено вдъхновяващи  Laughing Както се задава уикенд, ще му седнем на една разточителна трапеза с топъл хляб и греяна ракия  Wink Може да извъртим и едно последно барбекю за сезона  Thinking

За Селма една рецепта за фрикасе  Simple Smile
        У нас се готви така: сварява се цяло пиле, със сол, морков, чер пипер и дафинов лист. Обезкостява се и се ползва месо от него по избор: може на 4 порции от бутчетата, може накъсано на парчета месо, може само бялото месо. Бульона се прецежда - аз ползвам само част от него за фрикасето, но може да се направи и цяла тенджера. В тенджерка стапям голяма бучка масло, добавям брашно да се запържи, и по малко добавям равни части бульон и прясно мляко, да се получи много гъст сос. Накрая слагам настъргана кора от един лимон. Пилешкото месо редя в чинии и ръся със сока от лимона. Със соса заливам пилето. Сервирам с варени картофи, чер пипер, зелена чушка на тънки ивици и магданоз.

Ей ще взема и аз да извъртя едно фрикасе другата седмица  Party

# 241
За днес пилешка каша.

# 242
  • София
Кремче Ванилия, искам като порасна и аз да се науча да аранжирам блюдата като теб!  smile3501

От мен бяла риба с бадеми и маслини на фурна:

# 243
  • забравих си мисълта...
Venetta онова пухкаво хлебче направо плаче за прясно сирене и домашни домати  Wink Обаче не ми се отваря линка с рецептата  Sad Някой може ли да ме пресаночи??

Кремче Ванилия и аз не разбирам защо не се отваря линка. Рецептата съм я копирала от този форум и е от темите  Машина за хляб, но не знам кой номер тема точно.
Не знам и на кого е. Ще я копирам и тук и ако някой си я познае, нека се обади и даде линк, който може да се отвори.

А ето и оригиналната рецепта:

Обикновен хляб

за хляб около 700гр. Програма за малък или среден хляб.Най-добре с продължителност около 3 часа за зимата и кратка програма за лятото (около 2 часа)

вода - 150мл
олио - 50мл
яйце - 1бр.
сол - 1к.л.
брашно - 400гр (добавя се ако е необходимо до 500гр - да не маже под бъркалките)
мая - 10гр - жива
захар - 1ч.л.

Аз ползвам винаги миксера с бъркалките за тесто.

А този хляб е днешния, разликата е че е от 2/3  бяло брашно тип 700 и 1/3  ръжено брашно тип 960 + слънчогледови ядки и отгоре съм настъргала кашкавал Gouda.

# 244
  • София

Добро утро!
Вчера от дългият престой в кухнята не ми остана време да
се отчета....Виждам само  изкушаващи вкусотийки!!!
Вчера правих свинско с картофи на фурна и по молба на племенницата ми
правих соленки, банички  и две торти ( за РД на бъдещият й съпруг).
Тортите ги сглобих много бързо, но се видях в чудо със шоколадовото покритие....До сега не бях попадала на такъв шоколад.....Скъсах си нервите....В момента в който разтопения шоколад се докосне до блата се втвърдява и става на топки....Духах и със сешоар да омекне, че да го разнеса по блата и не става....и не става...Кой знае какъв псевдо шоколад е бил!!!!!
Малко да ви развеселя....., да се посмеете.....вижте злополучните торти
http://media.snimka.bg/4328/014911221.jpg

http://media.snimka.bg/4329/014913967.jpg

Замаскирах малко РЕЗИЛА с крокант и кокосови стъготини...
Ето и крайният резултат - горе-долу се получи нещо.....като торти!

Весел уикенд на всички!

# 245
  • Пазарджик/Лондон
От мен :

Пенсионерските сандвичи на kotekiti :

Аз не можах да ги опитам, че хапвам такива неща само вечер, но децата много ги харесаха, искаха допълнително, благодаря на kotekiti за рецептата  bouquet.

Снощният десерт:

Лесен сладкиш без яйца :

И парченце :

Много сполучлив се оказа сладкиша, резултата е много добър като се имат предвид икономичните продукти Wink.

рени55 , много вкусно ти изглеждат тортите  bouquet.

# 246
  • София
Добро утро, в тази тема човек може да се сбърка кое по - напред да гледа и коя идея да сготви, толкова вкусно... newsm10
У нас снощи за вечеря грах с пиле (идеята си откраднах от Мама Цоцоланка

Шоколадово Аморе на Дидка Коджабашева, май малко му спестих шоколада и ефекта, който очаквах вътре не беше същия, но определено ще се прави пак с повечко шоколад

и закуската днес, за кой ли път невероятните раирани кифлички на марабу, но им сложих и кренвирш

# 247
vangobi,много вкусно! Crazy Grinning

# 248
Добро утро,Рени55 сега ме оговарят за торта.Мъжът ми видя твойте и вика "рецепти ли гледаш,не я прави тежка ,че нали е само за мен".Но засега ще минем с баничка

# 249

Мюсли с бадеми и круша за закуска. Heart Eyes

# 250
Здравейте,у нас за обед,поредните дробчета по селски,децата много ги харесват и десерт от козунак с крем карамел Heart Eyes

Приятна почивка на всички Hug

# 251
  • София-Младост
От мен днес само едни многозърнести блокчета. Днес няма да готвя, на гости сме, племеника има РД. Хубав ден на всички ви!

# 252
За обяд ....
Таратор

Салата

Ориз с кайма и подлучено мляко.

Заквасена сметана с боровинки и банани.

Приятни почивни дни.

# 253
  • Бургас
Рени, с тортичките се е получило от дефекта, ефект  Peace

# 254
  • Географският център на България-Габрово
[quote author=Аелис

Лесен сладкиш без яйца :

Много моля за рецептата на този лесен сладкиш без яйца.

Общи условия

Активация на акаунт