Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 92 138
  • 662
  •   1
Отговори
# 465
Pety,мерси за бързия отговор Simple Smile.Като я направя ще покажа резултата.

# 466
  • София
Въпросните Юлкини мъфини   Laughingги направих,само че,вместо боровинки сложих шоколад.
Наистина са страхотни,рецептата е много лесна и се получиха 18бр. мъфини

# 467
Маме, чудни питки правиш!   chef  bouquet

Пълнени чушки с кайма

и много лесна, бърза и вкусна шарлотка с ябълки.

# 468
  • под тепетата
 ИзФинявам се, че се набърквам и отговарям вместо Мамето на Krische  ( щото съм и от тайните фенки  Wink )  - аз пека такива питки в  тенджера, наподобяваща старите електрически - дълбока и с D 26 см. Така питката нараства на височина, махнала съм дръжките на тенджерата, за да мога да пека в нея и я използвам само за това.

# 469
  • пак на Рив Гош
Кюбит, пуснах ти линка с рецептата на хумуса на лични... с извинения за забавянето  Embarassed  bouquet

И се присъединявам към запитването към Nadeto_sp с какво е пълна краставицата... на риба ми прилича, май  newsm78
Маме, с твоите тестени произведения всеки път ме водиш до тихо възхищение!   chef
Pety, как правиш яйцата по панагюрски? Изглеждат много апетитно.

Гледам, че тенденцията в темата е към раирани кифлички и бъркана пица  Wink

Тези дни у нас:
Загънат сандвич от тортила (вид мексиканска питка) с мариновано печено пилешко и круши (снимката е от преди загъването):

Супа от броколи и картофи (с прегорени крутони, ама така е, когато човек готви и преглежда форума  Grinning):

Мус от кисело мляко и манго (горещо го препоръчвам):

И понеже се боря за званието "Почетен чийзкейкоправяч" (въпреки, че тайно подозирам Enamorada в конкуренция  Wink, по този повод - комплименти за ментовия красавец   bouquet) - Чийзкейк с бял шоколад и малини:

# 470
  • Географският център на България-Габрово
Лабрекс моля за рецептата на шарлотата с ябълки

# 471
Лабрекс моля за рецептата на шарлотата с ябълки

dunia53, заповядай - БЪРЗА, ЛЕСНА И МНОГО ВКУСНА  ШАРЛОТКА С ЯБЪЛКИ. С много ябълки и малко тесто е и чудесно оползотворявам падащите в градината на майка ми ябълки. Grinning

# 472
  • София-Младост
Роца сподели рецептата за мус-чето, предполагам, че може да се смени плода, че нещо не съм фен на мангото в суров вид.

# 473
Благодарности на Ивка за рецептата.  bouquetКато събера накуп нужните продукти ще я пробвам, лесна е за приготвяне, точно за такива пишман готвачи като мен.А само да попитам това брашно за сгъстяване ли се слага, може ли да мине ястието и без него?

# 474
Rоца, невероятно привлекателно меню Heart Eyes Hug

# 475
Krische , без да се имам за кой знае каква майсторка на питки /обичам да си меся   Mr. Green  /:
Аз пека в тава,дълбока 8 см и с диаметър ,едната 28 см,другата 30 см-като е повече тестото.
http://teilor.snimka.bg/cooking/piti-pitki-hlyab.292587.9576118

На тази снимка най-добре се вижда тавата...
Роца , какви вкуснотийки пак си спретнала...сандвича е с такива цветове...а за чийзкейка нямам думи.Давай рецептата насам,плиййс...
пеп-4o , аз пак съм...кога успяваш,бе жена...

При мен едни патладжани с пармезан на фурна

и къпкейкс с крем-ганаш

# 476
Краси може ли подробности з атози крем ганаш, че изглеждааа  #Crazy
И да ви питам вас, който сте правили арйраните кифлички на Марабу
сега ги правя...но сложих повече брашно, защото толкова колкото е по рецепта небеше достъчно-беше като кажаи изобщо не ставше за месене
правилно ли е  Rolling Eyes

# 477
Мммммммммммммм... вкусно и апетитно изглежда всичко тук както винаги  smile3501
Нямаше ме няколко дни и изпуснах половината тема, прегледах ви набързо, страхотни неща видях, невъзможно е да спомена поименно, поздравления за всички  newsm51
Днес сме на Гювеч със свинско

рени55 видях една твоя градинарска супа ( по Сухиндолски) от неделя,  Shocked останах много изненадана, мислех че това е измислица на съпруга ми, той й казва бостанска чорба и само за нея ми говори. Аз така и не съм му я правила, но твоята изглежда точно като на майка му. Кажи как я правиш, може да се пробвам  newsm78 /майка му живее в Сухиндол и като отидем все нея му прави той я обожава/

# 478
  • София

Веси, баща ми е от Сухиндол и рецептата я знам от баба ми.
Задушават се 1 гл. лук и 1-2 моркова в малко олио,сол ( или вегета) и водичка.
Като омекнат се сипва вода и като заври се слага нарязаният жълт боб и нарязани 2 чушки.
Вари се до омекване.Добавят се 2-3 нарязани домата ( ако има джанки се слагат и десетина - става много приятно киселка - баба ми слагаше почти на всичко джанки).Слага се шепа фиде.Преди изключване се слага нарязан магданоз.Аз си слагам в порцията натрошено сирене.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 11:21 от рени55

# 479
  • 5 етаж в ляво
Краси може ли подробности з атози крем ганаш, че изглеждааа  #Crazy
И да ви питам вас, който сте правили арйраните кифлички на Марабу
сега ги правя...но сложих повече брашно, защото толкова колкото е по рецепта небеше достъчно-беше като кажаи изобщо не ставше за месене
правилно ли е  Rolling Eyes
да,няма проблем че си сложила повече брашно ,отколкото е споменато в рецептата,при полежение,че е каша,а не оформено тесто за месене Peace
това може да ти се е получило например ако маслото е малко повече от указаното количество или пък млякото,но при вс случаи трябва да ти се получи много приятно меко тесто Peace
Аз съм голям фен на тези кифлички с кашкавал....почивните дни са задължителни за закуска Wink

Общи условия

Активация на акаунт