Как да накараме кандидат-таткото да живее здравословно!

• 4 464
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
На мене ми изглежда преувеличено. Плюс това, не си му майка, не го отглеждаш, не го възпитаваш, колкото и да ти се иска дете - мъжът ти не ти е такова.

Честно казано, ми е странна тая "мода" да смятаме мъжете си за някакви странни мекотели, които само се отдават на удоволствия - кафенца, цигарки, ракийки, женички - без да могат да вземат някакво съзнателно решение за живота си, и ние жените им да ги гледаме, да ги обгрижваме, да ги възпитаваме, да им дърпаме ушите, като не слушкат...

Аз може така да говоря, щото имам две деца и имам накъде да си изливам майчинските чувства, знам ли  Peace

# 16
Задачата е трудна, но не невъзможна. Аз като малка бях доста склонна към нездравословен начин на живот, но съдбата ме събра с мъж - вегетарианец и йога, който не пуши, не пие кафета и пие алкохол рядко. Сътоветно това ми се отрази доста добре, сега инстинктивно избягвам пържено, панирано, гадни храни и т.н., вече и съвсем не пуша, а освен това и алкохол си пийвам при повод, но не ми е ежедневие. Но на човек трябва отвътре да му дойдат тези неща, никой не може да му ги насади насила. Аз за себе си се радвам, че не съм попаднала на средностатистически мъж с алкохолец и цигара в ръка, защото тогава и аз вероятно бих била всяка вечер на винце и цигарки и на децата щяхме да даваме кофти пример за това как семействата си прекарват вечерите. Не искам да засегна никого, който си ги прекарва така, просто за мен е по-здравословно както за родителите, така и за децата вкъщи да не се пийва всяка вечер.

Цигарите и аз дълго време не можех да ги спра изцяло, но сега дойдох и на този етап, пак защото сама пожелах, а не защото мъжът ми страда от години от факта, че запалвам в компания...

# 17
  • сред маслини и портокалов цвят

...Спермограмата ни е от "сивия сектор", както се изрази нашата лекарка-но и това не го стресна...

На мен ми се струва, че проблема на авторката не е в обичайните мъжки удоволствия.
Явно правят сериозни опити да имат дете, щом са стигнали до спермограма, пък тя май не е цветуща.
А неща като цигари и кафе (ракийката, ако е малко май не е толкоз страшна), особено в големи количества са убийствени за проблемните спермограми.
Та нека си направи 2-3 деца, пък после да се отдаде на радосттите на живота.
Но с непрекъснато дуднене няма да стане.
Поговори спокойно с него, кротко и добронамерено. Мъжете хич не обичат да ги притискат за тези неща.

# 18
Здравеи, на мене кафето ми беше голям навик и много трудно го спрях през бременоста и търсех алтернативи. Като не намерих такива... Wink, минах на безкофеиново,  лично аз не намерих разлика във вкуса. В къщи си го пиех, но навън не съм се ограничавала ако не е имало такова по заведенията.
Цигарите- ограничи или прекрати пушенето в къщи заради бебето.
Ракията- еее на всеки му трябва поне 1 порок - аз съм за този  Peace

# 19
Безкофеиновото кафе също не е полезно. Такъв тип мъже не заслужават да стават бащи, не може да не направиш поне елементарни опити, за да подобриш здравословното си състояние. Много безотговорно ми се струва. Необръщането на внимание на думите на половинката също е много унизително, отная се за нещо важно и авторката е напълно в правото си да изисква. Кажи му, че ако няма желание за дете, ще намериш друг баща и го направи.....

# 20
Безкофеиновото кафе също не е полезно. Такъв тип мъже не заслужават да стават бащи, не може да не направиш поне елементарни опити, за да подобриш здравословното си състояние. Много безотговорно ми се струва. Необръщането на внимание на думите на половинката също е много унизително, отная се за нещо важно и авторката е напълно в правото си да изисква. Кажи му, че ако няма желание за дете, ще намериш друг баща и го направи.....

ooooh! ooooh! ooooh!
Абе хора вие полудяхте ли какви са тия акъли дето ги ръсите   Sick

# 21
Ами наистина не би трябвало да е огромен проблем да се спрат цигарите и кафето, че и алкохола за няколко месеца. Какво, света ли ще се свърши? Ако иска да има дете, човек е склонен и на много по-големи компромиси, жените се налага понякога да изтърпяват супер трудни процедури, пък да не можеш да се ограничиш от цигари и кафе е просто смешно.

# 22
  • София
Ами наистина не би трябвало да е огромен проблем да се спрат цигарите и кафето, че и алкохола за няколко месеца. Какво, света ли ще се свърши? Ако иска да има дете, човек е склонен и на много по-големи компромиси, жените се налага понякога да изтърпяват супер трудни процедури, пък да не можеш да се ограничиш от цигари и кафе е просто смешно.

Стига за този човек желанието да има дете да е от също такава първостепенна важност, както за жена му.
Нали?

# 23
  • София
По никакъв начин не можеш да накараш друг човек да прави това, което ТИ искаш, ако той не го желае. Не се и опитвай. Най-много след време да пуснеш друга тема - Как да го върна?

Мъжът ти затова ти е мъж, а не дете.

# 24
  • Бургас
Здравословният начин на живот е личен избор ! Ти само можеш да даваш пример за това и ако той един ден сам  пожелае значи е разбрал,че така е по добре и за него.Насила няма да стане. Grinning

# 25
Стига за този човек желанието да има дете да е от също такава първостепенна важност, както за жена му.
Нали?

А може и да не прави връзка м/у двете неща.

# 26
Аз не бих издържала човек, който в името на това да имаме дете не е склонен за малко да си спре цигарите и кафетата. Слава Богу обаче, не ми се е паднал на мен, че да го мисля. Наистина насила хубост не става. Съдя по себе си - щом аз мога да спра нещо, всеки може, стига да има желание. Без желание естествено че не става.

# 27
Аз не бих издържала човек, който в името на това да имаме дете не е склонен за малко да си спре цигарите и кафетата.

PeaceНе знам дали чак не бих го издържала,но много щеше да ме боли,че не прави всичко по силите си,защото да имаш дете е по-важно от всичко.Аз съм на принципа,че ще направя всичко което зависи от мен(съответно и от мъжа ми),за да съм сигурна,че няма да се обвинявам след време,че не съм го направила,когато вече ще е късно.
Притесненията на една жена,че не може да забременее не са за пренебрегване.Не е за пренебрегване и не добрата спермограма.Нима това е маловажно!

# 28
Ако един човек сам не реши, че не иска да живее с някакъв навик и не си каже, че ще се откаже - няма как да бъде промем. И да се промени, ще е временно, ако го е направил заради някого другиго или заради нещо, а не заради себе си.. Когато сам пожелае истински промяната, тогава се отказва.  Peace

П. С. Наистина е твърде мекушаво да не се откаже от цигарите поне временно, докато забременееш (и после да не пуши в твоята компания и в тази на детето, разбира се). Още повече, че при мъжете трябва минимум месец (даже е малко), а при жените даже повече (макар че яйцеклетките така или иначе си стоят през целия живот и ако са увредени по някакъв начин, няма спасение), за да почнат опитите за бебеправене. Вярно е, че някои пушачи раждат здрави деца, а някои непушачи - болни, но няма защо да рискуваме, нали? Когато бях в родилното, при мен имаше майка, пушеща повече от 10 години, която не е спряла цигарите с настъпването на бременносттта и си е пушела (спряла ги е по някое време). Детето й беше в кувиоз поради преждевременно раждане 10-тина дни и имаше някакви проблеми. Друга позната, която си е пушачка и по време на бременността намали цигарите, но не ги спря (макар че ако е била пушачка, така или иначе си е нанесла щети на организма, които могат да се проявят, дори и да откаже цигарите), роди детенцето си, като при раждането то получи изкълчване на рамото. И т. н. Каквото и да ми говорят, не могат да ме убедят, че това не е причинено от цигарите!  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 15:36 от Pavlina Nikolova

# 29
lasi, изказваме мнения. Не съм съгласна, че повечето нападат авторката и й казват да внимава с думите и действията си и да не го притиска. За мен разминаванията между партньори в такива момента предопределят естеството на съвместното съжителство. Един интелигентен човек би трябвало да разбере от една дума, че има здравословен проблем и да помисли за репродуктивната си способност. Авторката има притеснения, а дори не получава елементарна подкрепа от половинката си. Цигарите, кафето, алкохола са вредни като цяло и е препоръчително ограничаването им в период на бебеправене дори при двойки без проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт