Как да накараме кандидат-таткото да живее здравословно!

• 4 462
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
Ако един човек сам не реши, че не иска да живее с някакъв навик и не си каже, че ще се откаже - няма как да бъде промем. И да се промени, ще е временно, ако го е направил заради някого другиго или заради нещо, а не заради себе си.. Когато сам пожелае истински промяната, тогава се отказва.  Peace

П. С. Наистина е твърде мекушаво да не се откаже от цигарите поне временно, докато забременееш (и после да не пуши в твоята компания и в тази на детето, разбира се). Още повече, че при мъжете трябва минимум месец (даже е малко), а при жените даже повече (макар че яйцеклетките така или иначе си стоят през целия живот и ако са увредени по някакъв начин, няма спасение), за да почнат опитите за бебеправене. Вярно е, че някои пушачи раждат здрави деца, а някои непушачи - болни, но няма защо да рискуваме, нали? Когато бях в родилното, при мен имаше майка, пушеща повече от 10 години, която не е спряла цигарите с настъпването на бременносттта и си е пушела (спряла ги е по някое време). Детето й беше в кувиоз поради преждевременно раждане 10-тина дни и имаше някакви проблеми. Друга позната, която си е пушачка и по време на бременността намали цигарите, но не ги спря (макар че ако е била пушачка, така или иначе си е нанесла щети на организма, които могат да се проявят, дори и да откаже цигарите), роди детенцето си, като при раждането то получи изкълчване на рамото. И т. н. Каквото и да ми говорят, не могат да ме убедят, че това не е причинено от цигарите!  Crossing Arms

сто процента бебето си е изкълчило рамото по време на раждането,защото майка му е била пушачка Laughing

# 31
... Друга позната, която си е пушачка и по време на бременността намали цигарите, но не ги спря (макар че ако е била пушачка, така или иначе си е нанесла щети на организма, които могат да се проявят, дори и да откаже цигарите), роди детенцето си, като при раждането то получи изкълчване на рамото. И т. н. Каквото и да ми говорят, не могат да ме убедят, че това не е причинено от цигарите!  Crossing Arms

Rolling Eyes Ти сериозно ли?

# 32
  • София
сто процента бебето си е изкълчило рамото по време на раждането,защото майка му е била пушачка Laughing[/b][/i]

сто и двайсет даже Peace Wink

# 33
сто процента бебето си е изкълчило рамото по време на раждането,защото майка му е била пушачка Laughing[/b][/i]

сто и двайсет даже Peace Wink
пиши ги триста,нема кво да спориме Hug

# 34
Здравейте на всички!Радвам се , че темата ми разбунтува толкова духовете, но все пах аз я пуснах в клюкарника като темичка да си полафим-за част от проблемите, с които се сблъскват двойките по време на бебепраенето.
Моля ви, нарекох се фелдмаршал чисто иронично, нали не мислите, че му стоя на главата и му дудна.Та ние сме големи хора и аз не съм му майка.Мъжът ми е много мил съпруг и се надявам имаме силна и здрава връзка, щом сме 11 год. заедно и искаме дете.Предполагам, че и той иска, щом сам си записва час за изследване и е много инициативен.
Може би се изразих малко по-цветущо и останахте с впечатление, че съм някаква луда маниачка.А аз само се надявах да се посмеем около половинките си........
Моля не превръщайте темата в препирня, ако сте имали подобен проблем разкажете интересна случка.Честно очаквах да стане забавно, а то станало бойно поле.
 #Crazy   

# 35
Когато хората се опитват да правят бебе, а имат проблем, рядко е забавно.

# 36
темата цепи мрака, както се казва.

# 37
На мене ми изглежда преувеличено. Плюс това, не си му майка, не го отглеждаш, не го възпитаваш, колкото и да ти се иска дете - мъжът ти не ти е такова.

Честно казано, ми е странна тая "мода" да смятаме мъжете си за някакви странни мекотели, които само се отдават на удоволствия - кафенца, цигарки, ракийки, женички - без да могат да вземат някакво съзнателно решение за живота си, и ние жените им да ги гледаме, да ги обгрижваме, да ги възпитаваме, да им дърпаме ушите, като не слушкат...

Аз може така да говоря, щото имам две деца и имам накъде да си изливам майчинските чувства, знам ли  Peace

Това изказване малко ме нарани, но се надявам, че не си злонамерена.Да аз не съм му майка, и точно затова искам свои деца.При двойки с репродуктивни проблеми това е малко болезнена тема и да се спекулира с майчинството е малко грубо.Много от момичетата усетиха, че сме от двойките, които вървят по трудния път на стерилитета и борбата ни наистина е тежка.Повярвайте ми и двамата искаме дете и покрай всички изследвания се наложи да променим коренно начина си на живот.Съпругът ми полага много усилия, но не е лесно да промениш навиците си.А за един мъж с лоша спермограма спирането на цигарите е най-малкото. И той се старае, аз също.
Може би исках да се развеселя с историйки с чисто битов характер, които се надявах да разкажете.Но темата стана малко тежичка.
Съжалявам момичета, благодаря на всички!

# 38
Най-малкото пък съм искала да те засегна, а пък за майчинските ти чувства съвсем.

Но мнението ме и такова, каквото съм го изразила. Много често забелязвам такова покровителствено-възпитателно отношение към мъжете и ми е странно. Все пак говорим за голям човек, който също ще става родител, наред с тебе. И той трябва да осъзнава своята отговорност и да положи своите усилия. Просто написаното от тебе ми звучи като изразяване на майчински чувства в грешна посока.

Съжалявам, че не съм се вписала в очакванията ти за хумористична тема, ама не съм разбрала  Peace

Искрено ви пожелавам успех в сдобиването с бебе   bouquet

# 39
  • София
Беба81, не прави пред мъжа от мухата слон. Нека си пие кафета, алкохол, нека пуши. По думите ти - всичко е умерено. А за лошия резултат - кой знае какво го е провокирало. Нали няма как да си забраним да дишаме. Въздух, вода, храна - всичко е отровено. Остави му малките удоволствия на човека. Все пак идва на изследвания, старае се.
Много пъти съм писала в рода на мъжа ми всички пушат - от баба до бебе. Децата пропушват към 6 кл. Бременни, родилки, кърмещи майки вирят цигара, бащите също. пушат и пред бременни, и пред бебета и пред бабата с белодробна недостатъчност. Плодят се през 1-2 год. без да ходят на доктор.
А, да  - и си пийват концентрат, без да се напиват. Просто така си почиват вечер след работа.
съвета ми е - седнете със скъпия, сипете си по 1 питие, поговорете си и после действайте за бебе. Но без да мислите, без да си поставяте за цел - точно този месец  да стане. Освободете си психиката и не мислете за бебето - то само ще дойде. Нали все пак сте били на преглед и няма друго тревожно заболяване.

# 40
Поговори си нормално с мъжа. Нищо не можеш да го "накараш". Кажи му, че детето е важно за теб и ако може да положи усилия да живее малко по-здравословно. С мърморене не стават нещата.

# 41
Нито мъжът ми е бил послушно момче, нито аз послушно момиче, но горепосочените неща не оказаха влияние. Проблемът ви идва от друго място, търсете го. Успех!

И аз така мисля!!! Peace

# 42
Друга позната, която си е пушачка и по време на бременността намали цигарите, но не ги спря (макар че ако е била пушачка, така или иначе си е нанесла щети на организма, които могат да се проявят, дори и да откаже цигарите), роди детенцето си, като при раждането то получи изкълчване на рамото. И т. н. Каквото и да ми говорят, не могат да ме убедят, че това не е причинено от цигарите!  Crossing Arms

Joy извинявай, но това много ме разсмя

Поговори си нормално с мъжа. Нищо не можеш да го "накараш". Кажи му, че детето е важно за теб и ако може да положи усилия да живее малко по-здравословно. С мърморене не стават нещата.

Peace и аз така мисля. Освен това, за мен личния пример е много важен. Мъжа ми има отлична спермограма , но въпреки това в момента не пушим, въпреки че и двамата сме страстни пушачи / той пушеше по 1-2 кутии на ден в продължение на 20 години /   Той е твърдо против пушенето по време на бременност и каза, че дори за 1 цигара ще ми  откъсне главата . / Не сме бременни , но все пак трява да се подготвим за този период, защото вярвам, че скоро ще стане. Държим се заедно и се мъчим, трудно е, но е за добро. Не го карай да прави нещо насила , защото така само ще го накараш да бъде контра на всичко, което искаш. Те мъжете не са глупаци. Накарай го да разбере , че сте от една страна на барикадата. 5-6 кафета са много, накарай го да мине на безкофеиново. По една малка ракийка на ден може да се консумира даже с лечебна цел. Цигарите е хубаво да с спрат или оне да се намалят до 2-3 на ден. Най-важното според мен е храната. Консумирайте здравословна храна, а пък за малкото пороци не се притеснявай.  Пожелавам ти скорошно забременяване и спокойствие - това е най-силния лек  bouquet

# 43
Нито мъжът ми е бил послушно момче, нито аз послушно момиче, но горепосочените неща не оказаха влияние. Проблемът ви идва от друго място, търсете го. Успех!

И аз така мисля!!! Peace

Аз пък не мисля,че щом при някого е така,то значи че важи за всички.И моят мъж пуши,пие повече от 50 гр. всекидневно,кафета...и бебето стана от раз,но това няма да ме накара да твърдя,че тези недобри навици,не биха могли да  бъдат  причина за непостигане на забременяване.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 10:12 от rozi-maxi

# 44
Темата ме провокира, защото съм изпитала на свой гръб този проблем...
Накратко много лоша спермограма, таткото пушеше по кутия на ден и умерено консумираше алкохол. След две години ходене по доктори най-накрая проумя, че трябва да спре да пуши и че това пречи поне в нашия случай, че не може аз да се подлагам на какви ли не терапии, а той да не може да се откаже от едни цигари. Той сам взе решението, а аз му купих лепенки, за да не се тормози. В резултат след 4 месеца без цигари спермограмата е отлична.
При нас само спирането на цигарите помогна, без намесата на медикаменти.
НО той сам пожела....а сега се радва като малко дете, колко пари е спестил от този навик. Нека не забравяме, че лекуването на репродуктивни проблеми в нашата държава е скъпо удоволствие.
За алкохола не бих казала, че го е спрял изцяло, но и не е пиел много - по чаша две бира вечер.

Общи условия

Активация на акаунт