П. С. Наистина е твърде мекушаво да не се откаже от цигарите поне временно, докато забременееш (и после да не пуши в твоята компания и в тази на детето, разбира се). Още повече, че при мъжете трябва минимум месец (даже е малко), а при жените даже повече (макар че яйцеклетките така или иначе си стоят през целия живот и ако са увредени по някакъв начин, няма спасение), за да почнат опитите за бебеправене. Вярно е, че някои пушачи раждат здрави деца, а някои непушачи - болни, но няма защо да рискуваме, нали? Когато бях в родилното, при мен имаше майка, пушеща повече от 10 години, която не е спряла цигарите с настъпването на бременносттта и си е пушела (спряла ги е по някое време). Детето й беше в кувиоз поради преждевременно раждане 10-тина дни и имаше някакви проблеми. Друга позната, която си е пушачка и по време на бременността намали цигарите, но не ги спря (макар че ако е била пушачка, така или иначе си е нанесла щети на организма, които могат да се проявят, дори и да откаже цигарите), роди детенцето си, като при раждането то получи изкълчване на рамото. И т. н. Каквото и да ми говорят, не могат да ме убедят, че това не е причинено от цигарите!

сто процента бебето си е изкълчило рамото по време на раждането,защото майка му е била пушачка
извинявай, но това много ме разсмя