Как да накараме кандидат-таткото да живее здравословно!

• 4 468
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Пиша,преди да съм прочела всичко...но от първия пост на авторката се сетих за следния виц:
"Мъж и жена сядат да си изясняват отношенията.И за да вървят нещата,всеки трябва да промени нещо в себе си.Жената казва:
-Мъжо,сега,и двамата трябва да променим нещо.Ето какво ще направим...Ти ще откажеш цигарите,аз ще те откажа от алкохола!"

Точно така ми прозвуча и намерението на авторката...за съжаление.Мъжът й е голям човек и би трябвало решението да си е негово.И тя си няма дебелокож мъж ,който не се подчинява /защото все пак не е дете/, а съвсем нормален мъж,който се противопоставя на насилствено ,умишлено ограничаване.Не знам тя какво очаква...като каже "Мъжо,беж!" и той да бяга ...като каже "Мъжо,яж! и той да яде...такива дресировки дори и в цирка май не стават!
Всичко е въпрос на комуникация.И лично желание!
Един умен човек е казал:" Промени това ,което можеш,и приеми това,което не можеш да промениш!"
В брака второто е по-действащо!

И след като изчетох всичко...
Бебето си е изкълчило рамото заради лекарска некадърност,а не заради майка-пушачка!
Безкофеиновото кафе е по-вредно от нормалното!
И,да ,пуснала си темата за забава,но едва ли на мъжа ти е му е забавно да му висиш на главата като цербер.И едва ли на теб ти е забавна тази роля.А пък имайки предвид проблема,май хич не ви е до смях!
Желая ти успех!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 12:32 от Анонимен

# 46
  • Бургас
Пиша,преди да съм прочела всичко...но от първия пост на авторката се сетих за следния виц:
"Мъж и жена сядат да си изясняват отношенията.И за да вървят нещата,всеки трябва да промени нещо в себе си.Жената казва:
-Мъжо,сега,и двамата трябва да променим нещо.Ето какво ще направим...Ти ще откажеш цигарите,аз ще те откажа от алкохола!"

Много готин виц Peace
краси.мира трябваше да прочетеш и следващите постове на авторката. Аз също реагирах така първо-сигнално, но при положение, че опитват за бебче, без резултат и с лоши негови показатели, въпреки че съм страстна пушачка съм на мнение, че трябва да подходи доста по-сериозно и да направи усилие да спре цигарите поне за известно време.

# 47
"Пушенето уврежда вашето неродено бебе ...много изследвания са показали, че пушенето значително намалява минералната плътност на костите"- никой ли от вас не се замисли, че това е имала предвид Павлина Николова?

# 48
"Пушенето уврежда вашето неродено бебе ...много изследвания са показали, че пушенето значително намалява минералната плътност на костите"- никой ли от вас не се замисли, че това е имала предвид Павлина Николова?

Нито аз, нито съпругът ми пушим. Но е ебати глупавото разсъждение, че детето е с изкълчено рамо, понеже майката пушела!

# 49
Ако мъжът ти не е убеден, че трябва да вземе мерки и да промени начина си на живот сам, няма как да стане. Може да му покажеш с личен пример и той да се светне сам. Дай му да прочете статии, книги, форуми с успели двойки след промяна в начина на живот. Мъжете са много чувствителни на тази тема и се засягат, макар да се правят на много твърди.

# 50
  • Бургас
Някой от мненията са твърде крайни.
А защо толкова малко се обръща внимание на здравето на таткото, за сметка на това на майката  newsm78 Ясно, че в нейното тяло расте и се развива малкото човече, но все пак и двамата имат равно участие при създаването му.

# 51
Пушенето намалява плътността на костите на майката.Детето си взема всичко,което му е необходимо.По-скоро майката ще си строши кост,само ако леко стъпи накриво,отколкото детето да е с чупливи кости.
По тази причина и много майки имат огромни проблеми със зъбите,ноктите...защото детето си взема нужното му количество калций,а за нея не остава кой знае колко.
И ако това се отразяваше толкова много на детето,като гледам колко бременни са захапали цигарата, а и колко майки,бутащи колички,седят по кафенетата и пият кафета /които също отнемат калция/ и пушат,то половината бебета трябваше да са с изпочупени кости.

# 52
Ако един човек сам не реши, че не иска да живее с някакъв навик и не си каже, че ще се откаже - няма как да бъде промем. И да се промени, ще е временно, ако го е направил заради някого другиго или заради нещо, а не заради себе си.. Когато сам пожелае истински промяната, тогава се отказва.  Peace

П. С. Наистина е твърде мекушаво да не се откаже от цигарите поне временно, докато забременееш (и после да не пуши в твоята компания и в тази на детето, разбира се). Още повече, че при мъжете трябва минимум месец (даже е малко), а при жените даже повече (макар че яйцеклетките така или иначе си стоят през целия живот и ако са увредени по някакъв начин, няма спасение), за да почнат опитите за бебеправене. Вярно е, че някои пушачи раждат здрави деца, а някои непушачи - болни, но няма защо да рискуваме, нали? Когато бях в родилното, при мен имаше майка, пушеща повече от 10 години, която не е спряла цигарите с настъпването на бременносттта и си е пушела (спряла ги е по някое време). Детето й беше в кувиоз поради преждевременно раждане 10-тина дни и имаше някакви проблеми. Друга позната, която си е пушачка и по време на бременността намали цигарите, но не ги спря (макар че ако е била пушачка, така или иначе си е нанесла щети на организма, които могат да се проявят, дори и да откаже цигарите), роди детенцето си, като при раждането то получи изкълчване на рамото. И т. н. Каквото и да ми говорят, не могат да ме убедят, че това не е причинено от цигарите!  Crossing Arms

И аз така един ден като си пушех и ми се счупи крака,от цигарата ще да е smile3532
Съгласна съм,че пушенето по време на бременност никак не е добре ама да се говорят такива щуротии #Crazy

# 53
Може и да ви е смешно, но си има твърде много изследвания, които показват връзка между пушенето на родителите (да, на двамата) и преждевременното раждане, увреждането на плода, свързано с уврежданията, които самите родители са получили заради пушенето (най-вече на увреждането на ДНК) и заради никотинът, който вреди и на самия плод и т. н. А иначе всеки може да има проблеми - наследствени или поради други вредни фактори на средата, но това не означава, че пушенето не вреди на костите (и тези на родителя, и тези на детето, а не само на майката  Naughty), сърцето, белите дробове, плацентата, МОЗЪКА на развиващия се организъм и т. н. При едни тези щети се проявяват по-рано, при други - по-късно, но така или иначе щети СЕ нанасят. Но така ни е по-лесно - да си казваме, че подобни твърдения са смешни. Wink  И ни е много лесно да обвим лекарите, а не се замисляме, че 20 години редовно пушене (защото майката не е в първа младост за раждане) и пушене по време на бременността вреди. Лекарите са виновни, а не цигарите? И кой може да го докаже със сигурност сега? Просто някак не се връзва всичко да ни е здравословно, да няма наследствени болести в рода и изведнъж детето да има проблеми (не че не е възможно лекарите да са виновни, но защо не се отчита и собствената вина?). Ей така си разсъждавам, а за другия пример, който дадох, никой нищо не каза. Wink Но така е - склонни сме да виним другите по-лесно, отколкото да търсим собствените си грешки.  Peace

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 17:52 от Pavlina Nikolova

# 54
Може и да ви е смешно, но си има твърде много изследвания, които показват връзка между пушенето на родителите (да, на двамата) и преждевременното раждане, увреждането на плода, свързано с уврежданията, които амите родители са получили заради пушенето и заради никотинът, който вреди и на самият плод и т. н. А иначе всеки може да има проблеми - наследствени или поради други вредни фактори на средата, но това не означава, че пушенето не вреди на костите (и тези на родителя, и тези на детето), сърцето, белите дробове, плацентата, МОЗЪКА на развиващия се организъм и т. н. При едни тези щети се проявяват по-рано, при други - по-късно, но така или иначе щети СЕ нанасят. Но така ни е по-лесно - да си казваме, че подобни твърдения са смешни. Wink
това е вярно,но да кажеш,че бебе си е изкълчило(или счупило,че забравих) рамото по време на раждане,защото майка му пуши е абсурдно!

# 55
  • Най-сетне у дома
това е вярно,но да кажеш,че бебе си е изкълчило(или счупило,че забравих) рамото по време на раждане,защото майка му пуши е абсурдно!

Не е абсурдно. А вредата за костната система на плода и всичко останало е доказана с около 100 000 изследвания.
Я да видим колко от онези, на които им се струва много смешна дислокацията на бебешкото рамо по време на раждане заради пушене на майката, са пушачи? Или са пушили по време на раждане?

Тютюнопушенето е фатално при мъже с репродуктивни проблеми. Отказването от цигарите и други вредни за спермогенезата навици може да върне мъжете от пълен стерилитет към добра оплодителна способност.

Мъж, който отказва да се стегне и да поеме своята отговорност за репродуктивните затруднения на двойката наистина не заслужава дете. Съжалявам за това, което се случва на авторката. На нейно място бих сменила подфорума и бих поставила въпроса на друго място.

Да се изказваш неподготвен по медицински въпроси не е добре.

# 56

Не е абсурдно. А вредата за костната система на плода и всичко останало е доказана с около 100 000 изследвания.
Я да видим колко от онези, на които им се струва много смешна дислокацията на бебешкото рамо по време на раждане заради пушене на майката, са пушачи? Или са пушили по време на раждане?

Тютюнопушенето е фатално при мъже с репродуктивни проблеми. Отказването от цигарите и други вредни за спермогенезата навици може да върне мъжете от пълен стерилитет към добра оплодителна способност.

Мъж, който отказва да се стегне и да поеме своята отговорност за репродуктивните затруднения на двойката наистина не заслужава дете. Съжалявам за това, което се случва на авторката. На нейно място бих сменила подфорума и бих поставила въпроса на друго място.

Почти всички майки,които познавам са пушачки и са пушили преди по време и след бременността си! На всичките децата им са в прекрасно здраве-едната даже след като роди слезна от магарето да ходи да пуши!
Не защитавам пушачките в случая,просто смятам че е абсурдно да се изтъква като първопричина за счупено рамо по време на раждане (щото до колкото разбрах точно тогава е счупено) да е факта,че майката е пушачка! Като има много други по-вероятни причини!
Но съм съгласна за тютюна,че уврежда спермата! Но па и тия клетви и заклеймявания са малоумни!

# 57
  • София
Няма нужда от коментари кой заслужава и кой не заслужава дете.
Патетиката е излишна.
Говорим за порастнал мъж - има глава на раменете, както и право на избор.

# 58

Почти всички майки,които познавам са пушачки и са пушили преди по време и след бременността си! На всичките децата им са в прекрасно здраве-едната даже след като роди слезна от магарето да ходи да пуши!

Private, нищо не можеш да докажеш с тази майка дето слезнала от магарето и отишла да пуши, защото Saule  питаше "Или са пушили по време на раждане?"

Saule, имам въпрос и към теб. Ти чела ли си поне 5 от тези 100 000 изследвания, ама не от вестник?

# 59

Private, нищо не можеш да докажеш с тази майка дето слезнала от магарето и отишла да пуши, защото Saule  питаше "Или са пушили по време на раждане?"

Saule, имам въпрос и към теб. Ти чела ли си поне 5 от тези 100 000 изследвания, ама не от вестник?

е ти само тва ли прочете?!Аз не доказвам нищо,просто казах...
Аз не знам да има толкова ненормални лекари,които да позволят на родилка да пуши,докато ражда...извинявай ама...няма такива!

Общи условия

Активация на акаунт