"Мъж и жена сядат да си изясняват отношенията.И за да вървят нещата,всеки трябва да промени нещо в себе си.Жената казва:
-Мъжо,сега,и двамата трябва да променим нещо.Ето какво ще направим...Ти ще откажеш цигарите,аз ще те откажа от алкохола!"
Точно така ми прозвуча и намерението на авторката...за съжаление.Мъжът й е голям човек и би трябвало решението да си е негово.И тя си няма дебелокож мъж ,който не се подчинява /защото все пак не е дете/, а съвсем нормален мъж,който се противопоставя на насилствено ,умишлено ограничаване.Не знам тя какво очаква...като каже "Мъжо,беж!" и той да бяга ...като каже "Мъжо,яж! и той да яде...такива дресировки дори и в цирка май не стават!
Всичко е въпрос на комуникация.И лично желание!
Един умен човек е казал:" Промени това ,което можеш,и приеми това,което не можеш да промениш!"
В брака второто е по-действащо!
И след като изчетох всичко...
Бебето си е изкълчило рамото заради лекарска некадърност,а не заради майка-пушачка!
Безкофеиновото кафе е по-вредно от нормалното!
И,да ,пуснала си темата за забава,но едва ли на мъжа ти е му е забавно да му висиш на главата като цербер.И едва ли на теб ти е забавна тази роля.А пък имайки предвид проблема,май хич не ви е до смях!
Желая ти успех!
Ясно, че в нейното тяло расте и се развива малкото човече, но все пак и двамата имат равно участие при създаването му. 

), сърцето, белите дробове, плацентата, МОЗЪКА на развиващия се организъм и т. н. При едни тези щети се проявяват по-рано, при други - по-късно, но така или иначе щети СЕ нанасят. Но така ни е по-лесно - да си казваме, че подобни твърдения са смешни.
И ни е много лесно да обвим лекарите, а не се замисляме, че 20 години редовно пушене (защото майката не е в първа младост за раждане) и пушене по време на бременността вреди. Лекарите са виновни, а не цигарите? И кой може да го докаже със сигурност сега? Просто някак не се връзва всичко да ни е здравословно, да няма наследствени болести в рода и изведнъж детето да има проблеми (не че не е възможно лекарите да са виновни, но защо не се отчита и собствената вина?). Ей така си разсъждавам, а за другия пример, който дадох, никой нищо не каза.