Фотография #40

• 38 910
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • USA
Хера, трябва ни за домашно ползване,нищо определено,а и също ще купим два обектива,единият е Canon 70/200 L series,а другият не знам точно,някакъв подобен широк.

# 526
Специално Канон 50Д не се оказа добър модел за тях; сравнете 40D и 500D, ако гледате Канон, и също новия модел, който не знам дали се продава вече, 7D (имаше големи очаквания за него като излезе, прочетете ревюта, не съм го наглеждала скоро).

Ако в момента трябваше да си купувам първи ДСЛР, сигурно щях да взема Никон Д90 Crazy

# 527
...

Ако в момента трябваше да си купувам първи ДСЛР, сигурно щях да взема Никон Д90 Crazy
Аз също.

# 528
Момичета, дано не досаждам много Simple Smile, но тези дни получих нишан от дядо Коледа и трябва да му напиша писмо каква точно огледално-рефлексна камера искам.... Та сега съм в процес на  четене и питане и сравняване (доколкото въобще мога Simple Smile) и ще съм много благодарна за вашите съвети. Въпросът ми на първо време е кои източници (магазини) за фототехника бихте препоръчали от вашия опит? Има ли места, където цените се по-добри без това да е за сметка на съмнения в качеството?
Благодаря предварително!
...
......

...

Аз също.

Благодаря момичета!
И аз се колебаех между Canon 450D или 500d и Nikon D90, но вече май ми се изяснява Simple Smile

# 529
  • USA
А какво ще кажете за Canon T1S?
Мишолина ,имаш предвид камерата не се оказа добър за обективите?

# 530
http://www.flickr.com/photos/radinabambina/4035138028/in/photostream/ ето три от мен, тази е първата.
Изсветлих ги, че бяха малко тъмни, но сега пък се виждат стъпките Tired

# 531
eй тук има ръководства всякакви, и на български, и на китайски  Joy diplodocs manuals

Дуци, знаеш ли с маски как се работи? ФШ? Този проблем има много лесно решение.

maimun77, Canon T1S = canon 500D. Мишолина има предвид, че моделът 50D не се оказа добър за марката, колкото се очакваше. Предишният, 40Д, е с много по-добри отзиви от ползватели.

Катя, а ти имай предвид, че Д700 е фулфрейм камера, и по всяка вероятност ще ти се наложи да сменяш и оптиката.

# 532
maimun77, не исках да те обърквам, извинявам се.

Явно много хора са писали на добрия дядо за коледен подарък, ето малко за канонските фотоапарати, с предупреждението, че съм лаик и не разбирам много (да не кажа, хич). Като цяло канонските обективи са по-евтини, и Канон излиза малко по-евтин избор от Никон. Веднъж като се направи избор Канон-Никон-Пентакс-Сони и няма много връщане назад, защото се инвестира в обективи и свиква човек - така, че си струва предварителното четене, все пак не са малко пари.

http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ProductCatIndex … p;fcategoryid=111 - тук са подредени канонските, то по цената им личи кой колко е хубав и за кого е предназначен, общо взето.

Първо решение: дали да се взима кроп тяло или фул-фрейм (от 5Д нагоре). За начинаещи, презумпцията е че ще започнат от по-ниско ниво. Фактът е, че всички които си купихме фотоапарати за начинаещи преди 3-4 години сега вече броим париците за 5Д  Mr. Green

От по-ниския клас: 450Д - 500Д (другите им имена са XSi и Т1i). 500D/Т1 e по-нов, току-що излезе, има лайв-вю, филмчета и е с по-нов сенсор от 400-450.

40Д и 50Д са по-висок клас; като разликата между двата не е много голяма, и даже имаше статии на времето, че 50Д снима по-зле на тъмно (noise) от 40Д. За това писах, че за мен решението би било: 40Д (особено, ако го има на добра цена) или 500Д (който е съвсем нов модел), ако става въпрос за Канон.

# 533
Лоис, знам с маски как се работи, с ФШ като цяло много малко. Но пък имам малко маски, подходяща за случая май нямам Thinking

# 534
дуци май говорим за различни неща.
пратих ти мейл на пощата от фликър профила

# 535
  • София
Lois, мерси много Hug
Дуци, от колежа ни дадоха начални, добре написани уроци (на бг) за ФШ. Проблемът е, че сега не ги намирам и трябва да ги взема от някой колега. Ако искаш мога да ти ги пратя на скайп или ел. поща (и ако някой друг иска).
Банално, но да си ги покажа:

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

# 536
Лекси, ще те черпя Blush
Аз качих още малко снимки от днес: http://www.flickr.com/photos/radinabambina/4034816135/

# 537
Аз не пиша много, но ви чета и гледам колкото мога снимките. Невероятни неща видях на последните страници, но най-много ми хареса кравата Grinning Тези есенните на Лекси също са много приятни, а на Дуци са страшно интересни.
Аз ходя сега на курс, бях споменавала мисля преди. Тъкмо почнахме най-сетне цифровата фотография и определено ми се изясниха някои неща. Разбрах най-сетне що е това кроп фактор и каква е разликата с фул фрейм, разбрах защо е хубаво да се снима в роу. И съвсем случайно най-сетне открих от къде да си задам бял баланс според сива карта ooooh! Преди си мислех, че зная, а то съвсем не било от там.
Имахме и една практика, снимахме черно-бяло и цветно на лента, проявихме черно-белите, но още не сме копирали снимките, та не знам дали е станало нещо. Беше ми доста странно с такъв апарат.
А иначе нищо не съм снимала, толкова голяма почивка си дадох след летния проект, че пак ще трябва нещо да ме посръчка, че да се хвана. Само едни платове искам да снимам в палатка, но засега не ми се получава Confused Имам идея как да пробвам пак, но пак не съм сигурна дали ще стане.

# 538
Момичета, благодаря ви за съветите.
Днес сутринта попрочетох какво бяхте писали и следобяд се юрнахме за апарат. В крайна сметка взехме този http://www.dekom.bg/?page=product_details&structure=Products … de162941c349cf96b , пък по-нататък може да си взима само някакъв обектив допълнително. Сега се заемам да чета и да пробвам, че много сложно ми се вижда всичко.

# 539
  • USA
Момичета, много ви благодаря за отговорите, невероятни сте. Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт