Фотография #40

• 38 917
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
шоши, тази токина често я сравняват с един пентакс 50-135, който пък от своя страна го възхваляват в хор. Та, сигурно е доста добър избор... Rolling Eyes Аз на тоя Пентакс отдавна му точа лиги, ама няма да го гушна скоро.  hahaha

Една измишльотина пак с кестени:

# 511
Free, много е готина и идеята и изпълнението Simple Smile))
Калина, Гея, мерси!
Unmarked - първата крава рядко фотогенична  Mr. Green

Още ваканцияяяяя:

# 512
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Агентке, много благодарско за предложенията, ама хайде да е нещо до 1000лв. мах, 'щото мъжлето кола иска да си купува Crazy
С 85-цата не ми се разделя точно, защото за навън е приказно обектифче. То не че моето мнение е меродавно, аз друго си нямам и не съм и снимала, ама си го обичам, а как само съм му свикнала...
Ще послушам теб и Лени, ще взема 50/1.4, но ще търся нещо 2-ра ръка тук. Леля ми се връща в неделя от американско, но май е късно вече... Един 16-35 би вършил чудесна работа, но не съм дораснала и снимачески и финансово за такъв лукс.
Калинка, драга, нали ти пробвах 50-цата, влюбена съм, мечатя за този обектив още, когато Деси си го взе преди почти 2 години. Нейните СООК кадри ми бяха достатъчни да примирам за него Crazy А как само ще хващам повече от Муцунище с него... Сега го снимам дребния пльоснат по средата на спалнята, аз на метър и нещо разстояние, залепена за гардероба - само така използвам оптимално светлинката в следобедните часове... голяма мъка е. То затова все си няма челце детето Mr. Green

И да не е просто приказки, една прясна от днес

# 513
Момичета, винаги съм се възхищавала на вашите снимки и честичко влизам тук.

Дойде момента в който и аз реших да си закупя нов апарат. За съжаление нищо не разбирам и не че ще разбера скоро, но се нуждая от вашия съвет.

Ще снимаме предимно детето и бих искала да му правим портретни (макро) снимки( много ми харесва размазания фон). В същото време мъжа ми пък иска да има и видео . Разглеждам в нета различни модели но като не разбирам  се чудя кой ли ще е по-удачния за нас , така че и двамата  да сме доволни. С какъв обектив примерно е по-добре 18-55 или 18-105 (предполагам втория)

Знам, че постоянно отговаряте на такива новодошли като мен и сигурно ви е омръзнало, амааа, предложете модел  Hug, приемам всякакви съвети.

# 514
SINCERITA, добре дошлаSimple Smile
първо да уточня че портретни не е равно на макро Wink но пък трябва да призная че 100мм макрото на канон прави наистина хубави портрети Blush
новия Канон 500д е с видео, както и д90 на Никон
не знам кой от тези два обектива е по добър, но с нито единия няма да постигнеш кой знае какво боке(размазването на фона)
За портретни е най добре фиксиран обектив.. така ли се казва? 50мм ф 1.8 или ф 1.4 е добър старт, но може да избереш и 35мм, 85, 100, зависи с колко място разполагаш предполагам, особенно ако снимаш в домашни условия, за бокето, колкото по ниско f толкова по-добре.. за съжаление и толкова по скъпо.

Дилемата 50мм или 85.. най добре и дватаSimple Smile 85 ми е трудно да го използвам в къщи но пък за навън е незаменим, позволява ми да се отдалеча повече и да не навлизам в личното пространство на хората което е супер. Плюс това са си бекъп един на друг Laughing

Муцуна, не мога да не отбележа и тук че младежа ти е ужасно сладък! Страшно ме кефят изчистените ти кадри.

Агентке, много ми харесаха последните снимки от пътешестванията тиSimple Smile а есенните са просто убийственни с тези цветове.. какъв софтуер ползваш?

Free Soul, много интересна идеяSimple Smile и изпълнението е супер

Аз взех да снимам пак напоследък, моля ви за критика, нещо не съм доволна от резултатите.. Дребните са болни днес и цял ден се занимавах със стари снимки от които няма нищо интересно за качване..
ето една серийка от вчера..

# 515
  • USA
Здравейте.Имам дав въпроса.Първият-коя тема е за начинаещи,аз не можах да се ориентирам нещо.И вторият-бихте ли ми казали кой от двата апарата да си купя Canon 50D или Canon T1S,и заслужава ли си да дам малко повече пари за първия?Благодаря ви предварително.  Hug

# 516
  • Стара Загора
Здравейте.Имам дав въпроса.Първият-коя тема е за начинаещи,аз не можах да се ориентирам нещо.И вторият-бихте ли ми казали кой от двата апарата да си купя Canon 50D или Canon T1S,и заслужава ли си да дам малко повече пари за първия?Благодаря ви предварително.  Hug
По първия въпрос - една е темата и за начинаещи и за запреднали.
Втория - зависи за какво ще го ползваш апарата.

# 517
Въпросът за избор на камера може да има много отговори. Важно е да ви легне добре в ръката, да ви е удобна и менюто й да ви се струва интуитивно подредено. Да се харесате, един вид. Затова е важно преди да решите, и да се настроите предварително от ревюта в нета или препоръки от приятели, да видите всеки модел на живо в магазина. Иначе за последните две запитвания, ето една сравнителна таблица на два по два модела от различен клас, този сайт е много добър и можете да прочетете както техните ревюта, така и много мнения от потребители.

Маймун77, ако искаш да научиш основни понятия и съвсем съвсем за начинаещи, виж линковете на първа страница. Май някои от тях не работят, но има доста полезни неща.
(Ще трябва следващия път, като се пуска новата тема, да се проверят тези линкове.)

Муцуно и аз давам един глас в полза на имането и на 50 и на 85мм. И 100 макро не е излишен, а пък аз, срам не срам, обмислям да се сдобия и с 60 макро, че за моите цели стотицата е много дълга...Кога ти порасна бебето толкоз бре! Мъж за женене е вече  Laughing

И накрая едно кадро за настроение от мен, мандарините са наистина такива жълти, а не оранжеви!

# 518
Важно е да ви легне добре в ръката, да ви е удобна и менюто й да ви се струва интуитивно подредено.

лоис, за да може човек да се ориентира по менюто трябва да има доста опит. когато за пръв път хванеш такъв апарат в ръка (още повече пък в магазина) е трудно да прецениш колко интуитивино му е менюто. но иначе си права, да - трябва да ти пасне в ръката. аз преди да си взема моя апарат много се чудех с какъв обектив да е (защото мм не ми говореха нищо) и съветите за твърд (напр. само 50 мм) ебектив ми се сториха малко пресилени. исках да имам варио за по-голяма свобода. в момента, ако избирам, бих взела като начало един твърд, пък после бих взела някакво по-добро варио, но не и китак. но това са си мои размисли, де.

много хубави мандарини!

# 519
Привет Simple Smile
От скоро най-после имам фотоапарат - Канон 450д с 50/1.8 Simple Smile Голям кеф е, но естествено всички идеи за кадри, които мислих толкова месеци са се изпарили безследно. Сега търся упътване на български, ако някой има идея от къде да изтегля или купя, ще съм благодарна. Търсих в нета, но не открих.

Самобаннах се уж, за да не вися във форума толкова, но май ще ми е трудно без него/вас.

# 520
  • София
Maktubiana, много се радвам Hug Сигурна съм, че точно на теб идеите няма как да ти избягат задълго!
Да питам и аз за упутване на бг за Никон Д60, че моето зачезна нанякъде...
Lois, безкрайно  се възхищавам на снимките ти   bouquet(обаче съм на диета и малко ме разстройват душевно Laughing)

# 521
Момичета, да ви питам, толкова ли е голяма разликата в характеристиките между 450д и 500д ( освен видеото)? Че имам 450д, а май трябваше да изчакам малко и да взема по-добър... newsm78

# 522
Момичета, дано не досаждам много Simple Smile, но тези дни получих нишан от дядо Коледа и трябва да му напиша писмо каква точно огледално-рефлексна камера искам.... Та сега съм в процес на  четене и питане и сравняване (доколкото въобще мога Simple Smile) и ще съм много благодарна за вашите съвети. Въпросът ми на първо време е кои източници (магазини) за фототехника бихте препоръчали от вашия опит? Има ли места, където цените се по-добри без това да е за сметка на съмнения в качеството?
Благодаря предварително!
...

Ами аз тъкмо се бях натъжила, че не ми отговаряте, но сега пак се окуражих като виждам и други новаци и срам не срам си повтарям горния въпрос  Embarassed
А казвате, че е по-добре в началото да се избегне китов обектив и да се вземе фиксиран напр. 50 мм ли?
Иначе се опитвам да съм прилежна ученичка и чета всичко по темата, но понякога ти се иска да попиташ наживо някой, който разбира и още не е забравил как е било в началото и как апетитът идва с яденето Simple Smile

Освен това, да ме извинявате, ама ако сме ви досадни с нашите лаишки въпроси и терзания ВИЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ!!!  Grinning Защото ни изкушавате и предизвиквате с вашите идеи, вдъхновения и красоти въпреки "китайските" ви термини  Laughing
Пък дай боже скоро да се отблагодарим с нщ, ставащо за гледане  Heart Eyes

# 523
Здравейте

отдавана не съм се включвала, защото не съм снимала, но сега качих няколко снимки и моля за критика  Embarassed Embarassed http://www.flickr.com/photos/75097232@N00/4034193164/in/photostream/

И един въпрос, някой снима ли с Никон Д700 и ако да, да ми каже дали е доволен и струва ли си да си сменя моя Д90 за Д700?

Агентке, много са хубави твоите снимки! Браво!

# 524
Момичета, дано не досаждам много Simple Smile, но тези дни получих нишан от дядо Коледа и трябва да му напиша писмо каква точно огледално-рефлексна камера искам.... Та сега съм в процес на  четене и питане и сравняване (доколкото въобще мога Simple Smile) и ще съм много благодарна за вашите съвети. Въпросът ми на първо време е кои източници (магазини) за фототехника бихте препоръчали от вашия опит? Има ли места, където цените се по-добри без това да е за сметка на съмнения в качеството?
Благодаря предварително!
...
......

Опциите са няколко - Фотопавилион, Фотосинтезис, втора ръка (продават и камери в гаранция) - от базара на Фото-Форум, от чужбинско...Моите камера и обективи са втора ръка, един обектив имам от edepot...
Като за начало си вземи един обектив 50 мм, и едно варио с не твърде широки "граници"  примерно 18-200, а нещо средно - 20-70; 50-100 или нещо подобно...Гледай светлосилата на обектива, ако ще гониш хубави бокета и снимане на по-слаба светлина. Светлосилата е по-голяма при по-малко число f (бленда), обозначава се обикновено така: 50 mm/f 1,8 ...50 мм е стандартна дължина за портрети.

Общи условия

Активация на акаунт