Искам бебче,но .......

• 5 208
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Blagodarq vi Simple Smile
Az imam sega edno zapitvane ,ako nqkoi moje da mi dade malko qsnota po vaprosa.Iz4etoh dosta ne6ta,no o6te ne sam napulno naqsno otnosno mai4instvoto.Predi dve sedmici zapo4nah rabota i nqkolko dena sled tova uznah ,4e sum bremenna (za koeto sum adski shtastliva).Nazna4iha me na 6 mese4en izpitatelen i sega kakvo pravq ?! Koga moga da gi uvedomq,4e sum bremenna,biha li me uvolnili i dali imam nqkakvi prava za maichinstvo ?! Sushto taka ,ako nqkoi e naqsno s vuprosa dali e vuzmojno dori i dosega da sum osigurqvana,no da  da ne sum  dopulnitelno za maichinstvo ?!Blagodarq vi predvaritelno i izvinete za latinicata oshte vednaj .
Здравей Силви,аз също съм бъдеща мама,вече в шестия,значи ако си на временен трудов договор мисля че нямаш право да излизаш болнични докато дговора ти не стане постоянен,поне преди беше така,а иначе може да ги уведомиш когато сметнеш за най подходящо,не се притеснявай нямат никакво право да те изгонят,бременните са много защитени от закона,само ако фирмата фалира ,само тогава,така че затова не се притеснявай.Апо въпроса за майчинството аз след като разбрах че съм бременна и почнах да се доусигурявам допалнително,в смисъл те ме осигуряваха на 370 и аз си внасях до 1000,за да може после да взимаш по голямо майчинство.Леко и успешно бременнеене ти пожелавам,в крайна сметка бебчо е най-важен Wink

# 61
може ли някой да ми даде телефона на доктор Екатерина Учикова от ВМИ гр.Пловдив.

# 62
  • Бургас
може ли някой да ми даде телефона на доктор Екатерина Учикова от ВМИ гр.Пловдив.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379850.0
Питай момичетата тук  Simple Smile

# 63
благодаря

# 64
  • Sofia
Здрасти Силви,

Първо, поздравления за чудесната новина!!!   bouquet

Относно питането ти за трудовото ти правоотношение, ilianakirilova е права по принцип, че бременните са сериозно защитени от закона, и работодателя може да го уволни само на много малко основания, или с разрешение на Инспекцията по Труда, но това е само по принцип. И в тези случаи работодателя трябва да е информиран че служителката е бременна, няма защита ако бременната жена не е казала, че е бременна.

Горното обаче не важи в случая на договор за изпитателен срок, в който случай (ако срокът е уговорен в полза на работодателя - а то винаги е така, но можеш да си погледнеш договора какво пише) работодателят може по всяко време, без да никакви аргументи да прекрати трудовото правоотношение. Както разбирам ти си все още в този т.нар. изпитателен 6 месечен  период, така че помисли дали няма риск работодателят ти да те освободи веднага след като разбере, че си бременна.

По въпроса за осигуряването - ако си работила на трудов договор - със сигурност си осигурявана за майчинство. Ако си била на граждански договор - има възможност да не си осигурявана за т. нар. фонд Общо Заболяване, т.е. за болнични и майчинство.

Ако имаш други чуденки, спокойно питай, аз съм адвокат и с радост бих ти помогнала с каквото мога.
Поздрави.

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 21:57 от Miho_She

# 65
Silviyany,честита бременност!Следя тази тема още от началото и много се радвам за теб  Hug  Лека и успешна бременност!

# 66
здравейте момичета и честита бременност на Silviyany.Много се радвам за теб! Hugаз съшто се присъединявам кам вас и аз бебеправя от известно време и чета форума.Дано и на мен скоро се случи заштото почвам да се отчайвам!!!!1 Cry

# 67
iskam bebe, no sym na lechenie na antidepresanti.Ima li nqkoi zabremenyali taka?

# 68
  • Бургас
iskam bebe, no sym na lechenie na antidepresanti.Ima li nqkoi zabremenyali taka?
До колкото знам в момента, в който разбереш, че си бременна трябва да спреш приема на антидепресанти. За повече инфо напиши бременност и антидепресанти в Гугъл и ще ти изскочат доста теми. Успех.

# 69
jennypp ИЗЧИСТИ СЕ ОТ АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ иначе рискуваш психическото здраве на бъдещето си дете. Имах една приятелка тя пиеше и преди и повреме някъде до 3 месец такива и детето е много добро, но не е толкова умно колкото трябва да бъде  Peace

# 70
Moli vi da mi pomognete da si nameria egg donor

# 71
Здрасти,
ние също от толкова време се опитваме да имаме второ детенце, но нестава. В главата ми се въртят същите мисли като във твоята, но когато се замисля и разсъдя нещата реално сама се мотивирам, защото 2-3 месеца са доста малко време за да смятаме че има пробрлем. Стискам ти палци скоро да видиш двете чертички / както и аз  Grinning /
Успех

# 72
Виж аз имам подобен проблем / ще използваме донорски сперматозоиди / не е точно като твоя, защото предполагам че жените по-трудно се съгласяват да дарят яйцеклетки. Аз също започнах да се замислям, да даря яйцеклетки, но сега аз ще правя опит икси / втори /.
Дано се получи пък за по-нататък ще видим.
Пожелавам успех на всички момичета и дано повече пишат за донорство.

Общи условия

Активация на акаунт