Предстои ми ИНСЕМИНАЦИЯ - да поговорим!

• 42 196
  • 717
  •   1
Отговори
# 360
Лелеее колко нови момичета са се появили Sad Дано, бързо успеете Praynig

anilak, дай боже 3-то инсе ти донесе така желаното бебче Praynig С какво те стимулираха? Колко фоликула имаш? Не си спомням да си писала за този опит newsm78 или греша.

Pingvin4e,много малко са момичетата успели с 1-во инсе, така, че смело напред Peace 1-то  на ЕЦ ли беше, че веднага преминавате към 2-ро ?

Бетинка, а каква ти беше стимулацията при 1-я опит? При 3-я опит аз бях с хапчета и Менопур 75 /  мисля, че имат подобно действие като Меногон, с тази разлика, че са по-пречистени/. С инжекции по принцип се образуват и нарастват повече фоликули, което респективно увеличава и шансовете за успех.

vilism, много, много стиснати палци за уикенда Praynig

# 361
  • Шумен
Христина, Анилак,Рослем,Алех_свой, момичета, много Ви благодаря за палците. много се радвам че тука можем да си говорим , да си споделяме.
Аз днеска бях на преглед за уточняване на деня за инсе.Аз съм на спонтанен цикъл и се оказа че имам един фоликул, 15.4 мм и инсето ще бъде в понеделник а събота вечерта ще ми сложат 9 000 единици прегнил. Само дето в понеделник ми е 15 ден от цикъла  ooooh! , при 22 /24 /25 дена цикъл това май означава,че овулацията ми е по-назад в цикъла...как само го обясних  Simple Smile а ние като бебеправехме все по-предните дни бяхме активни.

Успех момичета  baby_neutral

# 362
  • София
Мерси vilism успех и на теб, мисля че няма значение кога е била овулацията, по-важното е да е имало овулация, а и с прегнила ще я таймирате точно за понеделник, а колкото до цикъла на мен ми се удължи с 3-4 дни откакто започнах инсеминациите, което донякъде го отдавам и на прогестерона (дуфастон и утрогестан), който пия след овулацията;
алех_свой да този път май не писах много, но да кажа сега все пак. Бях на стимулиран цикъл с клостилбегит 2х1 табл. от 3-ти до 7-ми ден включително. Направих три фолукула (при предишните ми опити бяха четири и два). Два в десния и един в левия яйчник като след прегнила се спукаха двата в десния яйчник. Този в левия може да се спука след инсето (то беше на 38-мия час след прегнила, който действа в диапазона 36-40 часа), но док каза че не разчита на него, защото той не е нарастнал от предишния преглед. Това е в общи линии днес в 11 часа (11-ти ден от цикъла) направихме третото инсе и сега трябва само да чакам... това ми е най-трудно. Иначе за мен май проблема е твърде ранно нарастване на LH, при което образуваните фоликули нарастват търде много и яйцеклетките в тях презряват преди да са се спукали фоликулите. Ако някой е чувал за подобно нещо ще се радвам да сподели, защото аз не открих много инфо в нета по въпроса;
БЕТИНКА стискаме палци и за теб мила, дано да успееш този път;
hristina21 благодаря Хриси дано всички скоро да видим  EFP

# 363
Здравейте момичета,скоро не съм писала,който ме познава знае че имам две правени инсета и двете с положителен резултат но с кофти край(АБОРТ).Сега от вчера съм в стимулация с меногон,ще правя и вливания с имуновенин защото имам малко завишени нк клетки в неделя съм на преглед да видим фолекулчетата.На всички пожелавам успех.

# 364
Здравейте!  bebenccence , нека това инсе завърши също положително и през следващите 9 месеца да ти расте коремчето   Simple Smile  А пък аз в петък съм на док и тогава ще решим как продължаваме! Дано всички успеем скоро !   Praynig   Hug

# 365
Анилак, кой ти го каза това
Цитат
Иначе за мен май проблема е твърде ранно нарастване на LH, при което образуваните фоликули нарастват търде много и яйцеклетките в тях презряват преди да са се спукали фоликулите. Ако някой е чувал за подобно нещо ще се радвам да сподели, защото аз не открих много инфо в нета по въпроса;
и на база на какво съдиш,  че е така ?

# 366
  • София
Ами спомена го доктора просто като един възможен вариант, възможно е и аз да не съм разбрала добре и затова реших да попитам и тук, а иначе причините да мисля така са твърде големите фоликули над 20 мм още на 8-ми, 9-ти ден от цикъла и твърде високото LH измерено на 4-ти ден от цикъла mIU/ml 15.39 (при норма Фаза Фоликулна 2.4 - 12.6, Овулаторна 14.0 - 95.6 Лутеална 1.0 - 11.4 Менопауза 7.7 - 58.5)

# 367
Ами спомена го доктора просто като един възможен вариант, възможно е и аз да не съм разбрала добре и затова реших да попитам и тук, а иначе причините да мисля така са твърде големите фоликули над 20 мм още на 8-ми, 9-ти ден от цикъла и твърде високото LH измерено на 4-ти ден от цикъла mIU/ml 15.39 (при норма Фаза Фоликулна 2.4 - 12.6, Овулаторна 14.0 - 95.6 Лутеална 1.0 - 11.4 Менопауза 7.7 - 58.5)

Аз мисля, че просто имаш по-ранна овулация. С фоликулометрия по-точно ще разберете при колко мм. се пука фоликула. А ЛХ не ти е чак толкова високо.

# 368
  • София
crow дано да си права и всичко да е наред Simple Smile, а иначе фоликулите се пукат около 24мм без прегнил, с него се пукат и по-малки, но за сега без резултат Sad Моля те crow сподели какво знаеш за по-ранния пик на LH и ефекта върху яйцеклетките и защо мислиш, че моя случай е различен. Благодаря ти предварително  Hug Hug Hug

# 369
здравейте момичета. първата инсеминация беше без стимулация биха ми само инжекция 2 дни преди опита. относно меногона ми обясниха,че се образуват повече фоликули,но не ми стана ясно имали вероятност овулацията да настъпи по рано от лекарствата. не можах да намеря странични ефекти на меногон, но не се чуствам добре,имам световъртеж, не мога да ходя до тоалетната и ме боли кръста от време на време.

# 370
bebenccence, помняте, аз самата не пиша често, предпочитам да чета. Дано и този път успеете, но да е докрая и да родиш здраво бебе!
anilak, ЛХ за 4 ден е много високо и предрича неуспех,  с такива стойности процедурата се спира. Просто няма смисъл. Хубавото е, че не всеки месец се очаква ЛХ да е високо.
Бетинка, нормално е да имаш запек и дискомфорт в коремната област, дори и главоболие може да се появи.

# 371
ivanova, пиеш ли Дуфастон? От него мен ме боляха зърната и гърдите ми бяха много напрегнати. Дано това да ти е последният опит Praynig

Да пия дуфастон, но зърната почнаха 2 дена преди да го почна да ме на боляват,даже от днес и самите гърди ме болят.Но може и от хапчетата.Дано се е получило този път.

А да ви питам нормално ли е да има доста бяло течение и то гъсто,до сега не съм имала такова

ivanova3 аз правих инсе без стимулация в понеделник а от вчера имам болки ниско долу-в областта на матката и яйчниците като преди лелката, а също така днес ми се появи и някакво гъсто жълтеникаво течение. Незнам какво да мисля, само се надявам че се е получило. Дано всички получим по един коледен подарък по-раничко EFP Със сигурност няма да има недоволни, нали? smile3503

# 372
Анилак според мен това, че фоликулите ти се пукат при 24мм си е абсолютно нормално.  Изобщо не са огромни, нито престарели.

Цитат
LH измерено на 4-ти ден от цикъла mIU/ml 15.39 (при норма Фаза Фоликулна 2.4 - 12.6, Овулаторна 14.0 - 95.6 Лутеална 1.0 - 11.4 Менопауза 7.7 - 58.5)

Относно ЛХ - за 4-ти ден е наистина малко високичко и когато е толкова високо говори за поликистозни яйчници или за това, че във въпросния месец може да образуваш повече от един фоликул. Да не си била в стимулация ? Най-добре е да изследваш ЛХ и ФСХ на 3 ден от МЦ и то да не си пила никакви лекарства за стимулации. В случай, че преден месец си приемала някакви такива стимулиращи овулацията, може и да окажат влияние върху ЛХ. Да не би да си имала задържан фоликул или някаква кистичка ? Нямам представа какво е било положението, но може да е било моментно състояние.

# 373
Здравейте момичета,скоро не съм писала,който ме познава знае че имам две правени инсета и двете с положителен резултат но с кофти край(АБОРТ).Сега от вчера съм в стимулация с меногон,ще правя и вливания с имуновенин защото имам малко завишени нк клетки в неделя съм на преглед да видим фолекулчетата.На всички пожелавам успех.

Пожелавам ти успех този път с успешен край! Искам да те попитам ти предните пъти вливала ли си имуновенин или само сега ти го препоръчват? И къде ще правиш вливките? Интересувам се, защото и при мен се оказаха завишени НК-клетки и препоръката е за вливане на имуновенин и интралипид.

# 374
  • София
Благодаря за отговора crow. Изследването на LH е правено преди да започна стимулация, а иначе да десния ми яйчник е поликистозен по принцип, но в този месец на изследването не съм имала задържан фоликул. След стимулацията през последните три месеца не съм изследвала LH на 3-ти ден, но десния ми яйчник почти винаги прави по повече от един фоликул след клостилбегита, а левия винаги само по един. Другия цикъл ако този излезе неуспешен ще съм на фемара и така продължавам с борбата ...до  EFP

Общи условия

Активация на акаунт