Предстои ми ИНСЕМИНАЦИЯ - да поговорим!

• 42 191
  • 717
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, надявам се да ме приемете в тази темичката. Имам час на 10 ден от МЦ, пък да видим този месец дали ще ни се отвори парашута за инсе /първото/. От три години се борим и тичаме по доктори /до колкото е възможно/. Дано вече са дошли края на мъките ни и този месец е успешен и ползотворен за всички.
Сега се извинявам за тъпия въпрос ама малко ми е притеснено - Преди инсе правят ли ви някакви изследвания - микробиология, цитонамазка и подобни, защото не дай боже има някакви бактерии...? Confused Питам за да знам ако не ми направят да си поискам.
Успех на всички!  bouquet

# 376
здравейте! зад гърба си с мъжа ми имаме едногодишни опити и резултати от необходимите изледвания и на двама ни що годе в нормите. септември док ме посъветва да опитваме още 2-3мес., но снощи ми дойде и не издържах... днес ходих и ссе уговорихме да отида на 12-я ден да видим имаме ли си фоликул и към 14-15 ден атака. мн силно се надявам  да стане от първия път, защото забелязвам 4е психиката ми доста е отслабнала в това отношение. успех на вси4ки смели моми4ета тук, трябва да сме силни и да се възползваме от напредъка на медицината в днешни дни Simple Smile

# 377
Dani_75, микробиология ще ти направят задължително, и цитонамазка също, но ако имаш скорошна от последните 6 месеца, няма да се наложи. Също, и на двама ви ще направят задължителните изследвания за сифилис, хепатит, спин. Успех Peace

dany7, разбирам те как се чувстваш, много от нас са преминали през това, но се зареди с търпение. Дай боже да успеете от 1-во инсе  Praynig, но в много случаи не се получава при 1-ви опит Sad Пиша ти това, за да си подготвена. Искрено ти желая положителен резултат.

anilak, дано 3 е твоето щастливо число Praynig Ще чакам твоята новина след 2 седмици. Пожелавам ти да си спокойна и да не усетиш времето до теста Hug

# 378
Момичета
Според вас ИНСЕ на естествен цикъл или ИНСЕ със стимулация е по-добре ? В смисъл имам си спонтанна овулация, а стимулираното ИНСЕ би ми увеличило шансовете. Но от друга страна може да направи някои поразии, като неспукан фоликул, киста и т.н. Бихте ли споделили кое според вас е по-доброто решение за мен ?  newsm78

# 379
  • София
crow, успях да направя само едно инсе от четирите, със стимулация, и то,пак остана един фоликул, и съжалявам,че не реагирах добре на лекарствата, за да имам поне два-три. Мисля, че "поразии" рядко могат да станат,защото лекарствата тук не са тежки, а и те следят непрекъснато. Най-много, да отложите за следващия цикъл,ако не тръгнат добре,но шансът,определено, си е по-голям  newsm78 Но, докторът е този,който със сигурност ще ти каже,кое е по-добре за теб, на база изследванията и наблюденията,които има над теб
dany7, пожелавам ти да успеете от първия път,защото това наистина се случва, но и не трябва да се вкопчваш на всяка цена в този опит, а,както ти е писала и алех, да се заредиш с търпение. Приеми и факта,че може да се наложи да почакате  Sad Аз направих грешката в началото да живея от преглед, до процедура, и до поредния тест и, определено, се скапваш. Животът продължава и извън следенето на фоликули,случват се и други хубави неща и най-добре да не ги пропускаме. Когато трябва и му дойде времето, и най-голямата ни мечта ще се сбъдне.  Praynig Hug

# 380
Гарче,според мен е по добре стимулирано,но с лека стимулация не с инжекций.Аз бях така и направих 2 големи фоликула,смятам че на естествен за инсе малко несериозно ,за инвитро по може ама за инсе.....  Crossing Arms
 Помисли си добре,и все пак се консултирай с твоя док.
 Успех миличка и да знеш че като се видим ще имаш един Банан от мен  Hug Crazy Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 381
Xриси  Hug, и аз отдавна престанах да живея от процедура до процедура, да плача, да нервнича, да си броя годините и т.н и т.н. И аз като теб съм дълбоко убедена, че така желаното бебе ще дойде тогава, когато трябва да дойде  Praynig

crow, може да направите 1 инсе на ЕЦ, дори много лекари така процедират. Аз имам 2 на ЕЦ и 1 стимулирано, но всичките са неуспешни. За мен стимулирано инсе дава повече шансове за успех / разбира се, ако добре реагираш на стимулация/, заради повечето фоликули, но всичко си е до късмет преди всичко. Стимулациите при инсе са леки и не мисля, че може да доведе до сериозни "поразии". Вие кога ще започвате?

# 382
Моят доктор ме посъветва за ИНСЕ на ЕЦ, тъй като каза, че си имам хубава овулация (каквот и да значи това)... Предлага януари/февруари когато реша да я направим. На мен хич не ми се пие Клостил, за да не си горя резерва, че съм на 31г. и май ми харесва идеята за ЕЦ, но пък шанса наистина е малък  newsm78
Искре, помня за обещанието, ей ...

# 383
Здравейте и от мен! И аз да споделя, какво се случва този месец. Отидох на 8-мия ден от началото на последната ми менструация и се оказа че вече имам спукан фуликул, така че този месец пропускаме Инсе-то. Доктора каза че ще ми дойде по-рано от 28 ден този месец. Не ми се случва често и малко се изненадах. Така че ще чакаме другия месец.
Успех на всички, които са направили Инсе, както и на тези които им предстои.
Очаквам да чета за повече положителни резултати.  pregnant  EFP 

# 384
Здравейте и от мен.
Ще разкажа моя случай:
Вчера /7.11/ направихме инсеминация на 3 спукани фоликула.
В понеделник /2.11/ бяха два по-големи фоликула в дясно и един по-малък в ляво, който според докторката щеше да претърпи обратно развитие и да не стане голям, заради наличието на останалите два, които си бяха с нормални размери.
На 4.11 /сряда/ докторката видя само двата фоликула в дясно, направихме изследване на естрадиол и LH и след хубавите резултати там, вечерта в 19,00 ч. поставихме инжекция овитрел.
В петък сутринта /6.11/ не се бяха спукали и предприех усилена гимнастика с цел спукване на фоликулите. Не вярвах че ще стане, но вчера сутринта /7.11/  видяхме, че са се спукали и трите фоликула. Направихме инсеминация в 11,00 ч. с много добро  количество и качество на материала.
Сега чакаме и  Praynig
Причините да прибегнем до инсеминация са, че при мен не се пукаха фоликулите. Не ставаха кисти, а с идването на цикъла изчезваха, но резулатат нулев, защото несе пукат. Та решихме да пробваме да ги пукаме с инжекция, а за всеки случай да комбинираме с инсеминация. Така стигнахме до тук.
Даже не можех да повярвам, че сега ги спукахме при инсеминацията, бях се настроила за поредния LUF, което ме изпращаше директно към ин-витро. Shocked
Успех на всички момичета!!!

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 11:36 от lady_u

# 385
lady_u, звучиш много ведро. Дано да сте успели Praynig

mil74, значи следващият месец ще е твоят Peace, почини си сега

# 386
Благодаря алех_свой , дано да сме успели наистина!  Praynig
Може бизвуча ведро защото не вярвах, че ще спукаме фоликулите и въобще ще има инсе...но изненада. Даже исках да се обзаложа с милото по пътя за клиниката дали са се спукали и ако той се беше съгласил щях да загубя ooooh!

# 387
здравейте момичета, от две години неуспешни опити, най накрая лекарят ме посъветва да пробваме инсеминация. според него проблемът е малкия брой сперматозоиди - около 28 млн.на мл.л. Според него с този брой трудно може да стане естествено забременяване. Иначе при мен нещата протичат нормално имам доказана овулация и т.н. не съм си правила само цветна снимка, но лекарят каза,чеспоред него не е нужноу защото изследването за хламидия е много добро. Учудващо е, че и други двама лекари са ледали изследванията на мъжа ми, а те казаха че спермограмата е много добра. Вие какво ще кажете?

# 388
didiko, това да пристъпиш към инсеменация без проверка проходимостта на тръбите е немърливо от страна на лекаря ти, а за теб може да коства излишни средства и надежди. Има много случаи на запушени тръби при липса на хламидии ! Задължително направи цветна снимка.

# 389
didiko, само от концентрацията не може да се съди дали СГ е добра или лоша, дай и другите показатели. 28 млн./мл.л. не е зле ако подвижността и морфологията са високи.
crow е права, не се прави инсе без доказано проходими тръби, а предложено от лекар ми звучи непрофесионално.

Общи условия

Активация на акаунт