Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за витамини и хранителни вещества както за деца, така и за възрастни?
Как мога да предложа различни храни на дете, без да се притеснявам за алергии?
Какви са препоръките за хранене на деца с нисък хемоглобин?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за витамини и хранителни вещества както за деца, така и за възрастни?
-
Как мога да предложа различни храни на дете, без да се притеснявам за алергии?
-
Какви са препоръките за хранене на деца с нисък хемоглобин?
-
Как да предложа твърда храна на дете, което не я приема добре?
-
Как мога да насърча детето си да се храни самостоятелно?

. Сума бутилки до печката
В целия средиземноморски район се готви със зехтин и се предпочита по възможност екстра върджин и студено пресован. Т.нар. "pomace olive oil', например, е зехтин извлечен и с химикали след пресоването на маслините, по-евтин е и обикновено хората от страните, където се ползва зехтин не го предпочитат особено.
):
,бутаме,дърпаме,разливаме.Давала съм да бърка в чинията и да си взима сам храна,но той не е гледа като храна,не я слага в устата,а хвърля и т.н.,явно още му е рано за само хранене.....А докопа ли нещо друго,например прибор го лапа
.Другия вариант е да седи на столчето и да му дам нещо да се занимава,но така все едно аз го храня на сила....Той яде,но не проявява някакъв огромен интерес към храната,а просто се занимава и аз му предлагам това онова,по някое време пак иска да го махна от стола...и така.Не знам дали обясних правилно,ама нормално ли е да се занимава,да дърпа,да бута....дали да му позволявам
Как да му дам голямо парче и да го сотавя да ръфа....аз все мънички му давам и затова и няма как да се храни сам,че пък мъничките му се губят в ръката....