Практикуващи педагогическо захранване (част 7)

• 38 536
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
  • Враца
ох, рефлУкса е правописна грешка ooooh!- рефлекс за повръщане
дразни го всичко различно от каша или течност, и като казвам каша- напр. картоф, който е смлян- можете да си представите консистенцията- съвсем гладка- е ок, но напимер морков- пак смлян, но стои на мааалки пърченца- е, като тръгне да го преглъща,му се лепва сякаш на гърлото, на  онова място, на което като го пипнеш и ти се догажда и  Sick
 абе днес повърна всичко, което му беше в стомаха отпреди 1 час кърмене, щото му дадох старателно смляно пюре от тиква с морков, но направих грешката да не го минавам през тензуха.
направо като фонтан повърна.

за джи пи-то- то е леля ми, но изключено да говоря с нея, понеже тя от 3 месец искаше да го захранвам, и в момента според нея той тр. да се кърми само сутрин и вечер и да яде вече почти всичко.
ако й кажа за проблема, ще обвини късното захранване - тя преди време ми изказа такава теория, че като го захраня късно ще е злояд или нещо в този дух Close

бих пуснала тема-запитване към консултантите, просто реших да питам първо вас- все-пак си мислех, че може би и при други в началото се е случвало- ако не питам педагогически захранващите и не ми помогнете вие,тия с пюретата едва ли ще са ми полезни Tired

# 151
Трънче, питай консултантите, може да те насочят и към спеиалист да види дали няма някакъв механичен проблем, който да пречи.
Другото е да потърсиш добър класически хомеопат.

# 152
  • София
  Трън в Очите разпитах някои неща. Единия най-прост вариант е че може би наистина не е готов за по-едра консистенция, все пак когато не се захранва по ПЗ се въвежда по-късно намачканата храна. А преди това повръщал ли е, имал ли е рефлукс или някакви други проблеми?
   Мога да ти препоръчам да се свържеш с Пумпелина и да попиташ за Нина - Нина е логопед и е специализирала орална рехабилитация при деца. Тя най-добре може да каже дали има някакъв проблеми и причина за притеснения. Надявам се да съм ти била от полза.

# 153
дали не е още готов за захранване newsm78

Трън в очите, напълно е възможно храносмилателната система на детето да не е готова да се справи с храната, която поема. Няма две еднакви деца и всяко си има свой собствен темп на развитие.
Искам да те попитам как е организирано кърменето - колко често суче детето, прави ли големи паузи? Айла, също те е питала дали преди това детето е имало рефлукс или други проблеми?
По принцип, ако детето суче често, надава добре, жизнено е и изглежда добре, мисля, че няма проблем да поизчакаш с въвеждането на храната.  На навършването на 1 година храната е по-скоро за опитване, а не за наяждане. Детето само се запознава с различните вкусове и текстури. Основният източник на хранителни вещества си остава кърмата. Предлагай му по малко от нещата, които не го дразнят, а когато прецениш в по-късен етап би могла да му предложеш храна с различна консистенция за да видиш има ли промяна в начина на приемане.
Дали е възможно гастроентеролог да види детето? Мисля, че това е специалистът, който би бил най-подходящ да прецени дали има медицински проблем  Peace

# 154
  • Враца
такаааа...

първо да благодаря на всички ви за отговорите.
много сте мили и отзивчиви, и се радвам, че ви има Hug

досега давах някакви измислени от мен пюренца в стремежа си да въведа основните храни.

и вчера, след като бях толкова ядосана от положенето, реших да направя истинска супа, в която има всичко, като за нас.
направих един страхотен и богат откъм продукти и подправки борш /без сол, разбира се/ и  за алекс сипах и го пасирах.

е, не му се гадеше, а с желание пое няколка хапки, нищо че не беше съвсем гладка консистенция.

започвам да си мисля, че просто пюретата са му били гадни.

аз ям много подправки и може пък да му е било странно да яде нещо без подправки, знам ли вече newsm78
но все пак ми стана по-добре снощи. Grinning

елсе, аз нямам намерение да го тъпча с големи количества, то е ясно, щом съм в тази темичка Hug
просто мислех че 10-ина гр. на ядене тр. да поема, за да получава и др. вещества, освен тези, поети с кърмата.

а леля ми удар ще получи като преди годинка нямаме заместено хранене Laughing
това количество амбициозно ли е, как мислиш?

# 155
Много се радвам, че е одобрил супичката, Трън в Очите  Simple Smile Дано да продължава все така.
Защо да не му е странно? Детето се е запознало вече с храната, която ти консумираш. Още от утробата ти я "опитва". Кърмата също изменя вкуса си според изядената храна, не само от ден на ден, но дори в течение на едно твое хранене. Това, което си му предложила като вкус е различно от това, което ти консумираш.
Дали количеството е амбициозно ми е трудно да кажа. Някои деца предпочитат 2-3 чаени лъжички на хранене, но има и други, които искат и повече. На практика една съвсем малка част от храната бива обработена от храносмилателната система на детето на тази възраст. Много често храната излиза във вида, в който е била поета. Така, че наблюдавай детето и го остави то да те води  Peace
А леля ти, като разбере ще помърмори малко и ще й мине Wink Важното е ти и детето ти да сте добре!

# 156
  • София
 Трън в Очите браво за напредъка. А иначе наистина е важно да се предоставя храна и да се поема известно количесвто след шестия месец от бебенцата. Вече  количестовто си зависи от бебето, но постепенно те сами увеличават грамажа  Simple Smile Важно е ти да предлагаш и ако трябва в консистенция която му допада. Още сте малки и след като този път не е имало проблем с домашно приготвена храна вярвам, че скоро ще се похвалиш с още по-добри резулатати.

# 157
Момичета при деца с по-чувствителни коремчета за кои храни е добре да внимавам?И по принцип при ПЗ има ли някакви 'забранени' храни да кажем да годинка.

# 158
  • София
Може да позабавиш всяка храна, от която те е страх, но иначе не. Всяка майка пренася своите си убеждения в темата и сякаш  нерегламентирано сме оставили като правило, че млкото и меда не се предлагат преди годинка.Иначе основното правило е че не се дава храна, към която член на семейството има алергия. Ако това е мед - до 3 години се избягва.

Аз лично избрах да забавя следните храни(макар да нямаме алергии към никакви храни): мед, мляко(прясно/кисело), шоколад и всякакви храни с добавени захар/какао/мляко, разбира се и всяка боклучава храна. За друго не се сещам.
 Много храни не съм предлагала преди годинка просто защото не съм се сещала.

# 159
В ЧЕТВЪРТЪК ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ЛЕКЦИЯ  НА ТЕМА ПЕДАГОГИЧЕСКО ЗАХРАНВАНЕ ОРГАНИЗИРАНА ОТ ЕСТЕСТВЕНО.

# 160
Момичета при деца с по-чувствителни коремчета за кои храни е добре да внимавам?И по принцип при ПЗ има ли някакви 'забранени' храни да кажем да годинка.
По принцип няма, стига дозите да са микро. Аз лично следвах класическите препоръки за месеците на въвеждане на храните и в същото време ползвах ПЗ и Рапли.

# 161
По принцип няма, стига дозите да са микро. Аз лично следвах класическите препоръки за месеците на въвеждане на храните и в същото време ползвах ПЗ и Рапли.
Какво е Рапли?Иначе и аз ползвам класическите препоръки за месеците на въвеждане на храните .
А къде ще се проведе тази лекция,в София ли? Sad

# 162
Рапли-детето яде  само храна, която държи в ръка, според възрастта и традициите. (Фата моргана го е описала много подробно по-напред)

# 163
  • София
ох, момичета нещо съм ви изгубила ...
 Hug

# 164
Рапли-детето яде  само храна, която държи в ръка, според възрастта и традициите. (Фата моргана го е описала много подробно по-напред)
Ааа това ли било,схемата д-р Роси,и ние практикуваме нещо подобно  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт