Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за витамини и хранителни вещества както за деца, така и за възрастни?
Как мога да предложа различни храни на дете, без да се притеснявам за алергии?
Какви са препоръките за хранене на деца с нисък хемоглобин?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за витамини и хранителни вещества както за деца, така и за възрастни?
-
Как мога да предложа различни храни на дете, без да се притеснявам за алергии?
-
Какви са препоръките за хранене на деца с нисък хемоглобин?
-
Как да предложа твърда храна на дете, което не я приема добре?
-
Как мога да насърча детето си да се храни самостоятелно?

. Даваш колкото сметнеш за добре, без да прекаляваш. Примерно по 1-2 храни на ден или през няколко дена. На мен ми се случваше за един ден да предложа 2-3 храни, а после със седмици не ми се е отдавало възможност за нещо ново(особено като бяхме на морето. Само сурови плодове и зеленчуци предлагах, които той познаваше вече)
,аз да питам още нещичко,и май не само едно....(
и се замислих колко е хубаво така и че не ни се беше случвало скоро(откакто се захранваме).Иска ми се да го правя по-често вместо да излизам два пъти и да се прибирам за по час-два.Но се замислих какво да му давам навън да яде?Аз често ям банан,че е единствения плод,който може да не се мие,пък и не се цапаш с него,ядки,но бебо е още малък,царевица(сега сезонът го позволява),преди много обичах сушени плодове,но след като разбрах за серния диоксид и всички други химии рядко купувам и ги ям само вкъщи и то накиснати(а преди си ги хапвах така,много рядко киснех например фурми и то за да ползвам сладката водичка,иначе си ги обичам така сладички.Те по принцип само заради химиите ли се киснат или има и друго причина.Питах и по-напред в темата,но никой не каза вие от къде и каква марка сушени плодове взимате?Мег ти нали даваш,кажи какви взимаш?)
и в какво
,не че няма замразени,ама исках пресни.А и в тази връзка как ги предлагате,както и зеленолистните зеленчуци(спанак,лапад,коприва и т.н.).Аз знам,че не е хубаво да се обработват топлинно,че нитратите стават на нитрити,но мисля,че му е рано на бебо да ги яде сурови(сурови предлагам само плодовете...макар ,че педито ми вика"ами ти не искаш да даваш сокове,пък даваш сурови плодове,то все същото,все са агресивни за стомахчето
")
Предимно към майките-веганки.

.И аз уж мия всичко първо с топла вода,после кисна в студена,ама все пак...много от гнусотиите си остават.А често прекалявам с кисненето,тогава пък сигурно и витамините си заминават с химиите и отровите
.А мен ме е страх да не му липсва нещо(не сме правили изследвания и не искам).Така като сме по цял ден навън-яде малко плодове и чат пат зърнени сутрин и после ,ако се приберем следобед пак малко плод,ако ли не чак на вечеря малко зеленчуци и то аз много не му давам,че вечеряме късно към 7-8 часа,пък и той не си иска много...и някак си като гледам той какви количества яде,а другите как яко набиват.Не че като сме си в нас на обед и изяжда много голямо количество зеленчуци,ама пак 5 хапки са си 5 хапки