Португалия и Лисабон - дайте съвети, впечатления и хрумки

• 129 388
  • 810
  •   1
Отговори
# 75
Оооо, от ТАП имам страхотни спомени Simple Smile

Загубен багаж, с който ни мотаха 2 дена, докато го вземем (въпреки че беше дошъл още същата вечер), 1.5 ч закъснение на полета Барселона-Лисабон, на връщане овърбукнат същия полет и не ни качиха:) После обаче ни дадоха обезщетение и ни закараха с едно вместо с две прекачвания до София  Mr. Green Иначе билетите за цялата отсечка бяха купени от Луфтханза, както е казала Шехина само последният полет се оперира от ТАП.
Друга смешка. Тъй като летището в Лисабон има една дълга и една къса писта Simple Smile въпросният пилот на ТАП направи рязък обратен завой на земята, за да не спре в царевицата.

С една дума - хубава страна, хубави хора. Лисабон е прекрасно място, всъщност Heart Eyes

# 76
Хаха, Параход, невероятно пътуване сте имали Grinning Е, при нас пък имаше голямо забавяне на багажа, но се успокоих с това, че все пак Португалия е в Южна Европа, та не ме учуди чак толкова. Иначе полетът беше безпроблемен и на чудесна цена. Но всяка компания се дъни понякога, въпросът е колко често явно Mr. Green

# 77
  • София
Момичетааааааа....моля ви - не мога без багаж, направо ме разбихте  Joy

# 78
  • София
Бих предложила Коимбра с Portugal dos pequenitos Невероятно изживяване за децата Peace

За съжаление не мога да се ориентирам хич по този сайт, какво представлява, доколкото разбирам атракционен парк или?

# 79
Да нещо такова...нещо като град но с малки къщички..има музей,магазини..и др. в малък размер

# 80
  • София
Благодаря! Едва ли ще остане време, но ще го имам предвид Simple Smile

# 81
  • София
Момичета, повдигам темата, че започнах обратното броене за Португалия.
Говорих с приятелка върнала се наскоро и понеже преди Лисабон ще сме няколко дни в Алгарв ме посъветва да пропуснем Ещорил и Кашкаиш, ако нямаме време. За сметка на това ме подкокороса за Мафра и Queluz. Колко време би отнело разглеждането на двата двореца. Queluz може ли да се съчетае със Синтра без да се скапем от умора?

# 82
Лана, по-скоро трябва да си отговориш на въпроса доколко те вълнуват дворци Simple Smile На мен са ми скучни.

Кашкайш и Ещорил са различни от Алгарве. Но и само до Синтра да се разходите, стига. Лисабон е толкова разнообразен, че бих могла да прекарам и седмици само из него, без да ми омръзне...

Ох, всеки път, като повдигне някой тази тема, ми се ходи пак! А и през останалото време понякога Simple Smile

# 83
  • София
Ами аз харесвам, но съм видяла доста - пък и не съм запозната много с португалската история и някак нямам някаква връзка с тези места  Crazy, в смисъл, че нямам идея ко са хората живяли там и каква е съдбата им. От друга страна пък не искам да ги пропускам...а от трета съм с дете на 6. Имам време да помисля  newsm78

Кашкайш и Ещорил почти съм ги отписала (ако не остане време), нищо че са различни от Алгарве, все пак са курорти и едва ли ще изпусна нещо кой знае какво. Приоритет са ми Синтра и Белем, и естествено Лисабон.

Лисабон е толкова разнообразен, че бих могла да прекарам и седмици само из него, без да ми омръзне...
Сигурна съм че е така, но за съжаление нямам толкова време.

Още нещо, харесала съм хотелче, това е мястото, как смятате добре ли е?

# 84
Мястото е добро за хотела не знам.
Имай обаче предвид , че е на голям баир и придвижването ще е добре да е с фунукулара .

# 85
Още нещо, харесала съм хотелче, това е мястото, как смятате добре ли е?
Привет, не съм била точно в този хотел, но мястото е прилично. Сравнително близо си до красивата станция Rossio, от където се хващат влакчетата за навсякъде (Синтра, Ещорил...).
Не съм прегледала цялата тема и може да повторя някого, но за Синтра непременно тръгнете рано сутринта, защото там един ден трудно стига, ако човек разглежда всичко като мен  Embarassed
Като стигнете в Синтра, вземете автобусчето до дворецът Пена. Ние, опиянени от романтика, много смело тръгнахме през градините (има дървета от повечето им бивиши колонии), но е изморително. Автобусчето спира на няколко места, така че няма да подминете и мавърския замък.
Прекрасен е Лисабон и цяла Португалия! След месец се завръщам пак там.

# 86
Пеш до двореца е истински мазохизъм.
То буса трудно взима почти отвесния баир и туристи тръгнали пеш гледат завистливо пътниците Simple Smile))
Ходих два пъти . щото един ден наистина е доста наногорно.

Ей завиждам ти , че ще си там толкова скоро.
Много обичам тези места !

# 87
Пеш до двореца е истински мазохизъм.

Е, не чак до двореца, а някъде по трасето. Разбрахме, че е мазохизъм, обаче късно  Mr. Green Чудехме се къде са всички хора, които се изтърсиха с нас от влака, а те къде били - в автобуса  Joy
После причакахме и ние автобусчето някъде по баирите. Обаче пък видъхме корково дърво, милион видове цветя и най-разнообразни къщички за птици. Приятно е, но е голямо изпитание   bouquet

А другото автобусче в двора на Пена е приказно-старовремско... Забеляза ли го?   bouquet

# 88
Да забелязах рекламите на входа  , но не се качих. Иначе се разходих доста из парка-наистина красиво място , но по нанадолнището Simple Smile

Страхотно е как от жегата в Синтра само за броени минути се изкачваш на 400 и кусур метра и все едно климата е друг.

# 89
Само да вметна, че двореца Пена не прилича на никой от дворците, в които съм била- Мадрид, Уиндзор, Виена, Лондон.

Общи условия

Активация на акаунт