Отговори
# 105
Здравейте! Не пуша от 2 месеца почти, ноооо съм САМО 25 кг. отгоре  Crazy и благодарение на  това хормоните ми се объркаха.. цикълът ми не дойде.. имах проблеми големии..
Бях на лекар който ме посаветва да пуша - отколкото да дебелея.. На 20 години съм .. и съм 100 кила вече  #Crazy  , а най лошото е че продължавам да качвам  Crazy  и си ям.. и ямм.. и неспирам да ямм.. но цигари пак няма да започна да пуша  bowuu
чудя се колко килограма мога да стана  Crazy   hahaha

plamds, здравей! Като ти пресмятам годините - установявам, че едва ли организмът ти за толкова кратко време е могъл да приспособи метаболизма към никотина и да стане зависима преработката на веществата от него. Най-много 5 години да си пушила по 10-макс.20 цигари дневно. Сиреч - пълнеенето не е във връзка с отказа от цигарите. Не е ли очевидно?   Thinking
Позволи да изкажа 3 мнениея:
1. Не започвай отново да пушиш - това само ще влоши положението ти  Thinking
2. Смени доктора. Иди на ендокринолог. Можеш ли да ходиш във Варна?
3. Рупай безспир сурови плодове и зеленчуци. Да си чувала за т.нар. "вълчи глад"? Такова ли изпитваш?

Момичета, по-добре съм - наистина вирус гаден, който бързо сви перушината защото поникна на добре наситена с кортизон почва.  Hug

# 106
Ох, къде е Асса да сподели безникотиновата си нощ и свежата ни сутрин? Whistling

Бабо Здравке, радвам се, че си по- добре  Hug Heart Eyes

# 107
Добър ви ден   bouquet
Нямам още 24 часа, но след няколко ще са. Чисти. Свободни.
Няма да крия, че има, да - има моменти, в които ... нали ... обаче - аз казах НЕ и това е.
Това за лекарите ... де да знам. Като бях бременна и казах колко пуших преди това, моят пък лекар ми рече - намалявай много, но не спирай -- при пълно спиране ще излязат сума токсини, които ще са по-опасни, отколкото да пафкаш по малко (моето малко беше под 10 цигари на ден). Не че съм ги смъквала чак пък под 10 ... може и да е имало такива дни, но не са болшинството. Тъй че има лекари и лекари.
С яденето нещата СА спокойни и се надявам така да си остане. Може би някои от вас знаят, ама аз съм сваляла много кила след раждането, та ... ако реши да тръгне нагоре - знам как да спирам и да свалям. Естествено предпочитам да не ми се налага.
Алън Кар казва, че физическият глад за храна напомня на никотиновия глад. А други люде твърдят, че истинската жажда много е подобна с физическия глад за храна. Та, прилагаме не=знам-си=кое правило от математиката и ... гасим никотиновия глад във вода. Колко е просто и супер полезно!
Руске , привет - за теб специален. Безникотинови са, да. И пия си вече второто кафе, а даже никотинова дъвка не съм си сдъвкала още  Hug 

# 108
Добро утро ЖЕЛЕЗНИ!!!
 ooooh! Малииии едвам ви изчетох. Три дни ме няма и вие изписахте темата

Асса евала на теб и МузЪт дет тъ вдъхновявя  Hug Добре дошла тоз път офиСиално в редиците на железните мацки.

plamds, Пали добре дошли  welcome

Бабо Здравче ха честито лилаво сакенце. Да ни се трупат почерпките от спестените цигарени сумички.

И аз да се похваля - мина първата почивка без цигари.  travel  (хубавото е че отчитам факта като нещо нормално, а не като постижение, много съм щастлива.) Момичета и моята дребосъчка много тежко преживяваше факта, че пуша, но сега е безкрайно горда с майка си.

Доди по време на празниците си мислих за това на колко хора си помогнала с тази тема (за себе си стигнах до извода, че без виртуалнта дружинка на анонимните Железни не бих се справила - казвам , защото съм пробвала и преди). Та в този ред на мисли едно огромно благодаря Hug  bouquet

П.П Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора. Леле че сте бързи

# 109
Добро утро на всички. Приятен ден ви пожелавам и съответно безцигарен. Аз още се боря с някаква кашлица и храчки но си пия лекарствата и се надявам всичко да мине по бързо. Иначе ми е толкова гадно от тоя антибиотик че неможе и да бъде. А днеска пък хич не ми се работи.
Добре дошли на новите. Стискам им палци
Абе нещо нямам настроение хич.

# 110
Палиwelcome Ще се справиш. Като се отказвах  - аз също  избягвах компаниите, респ.-  cheers, защото наистина стимулират мерака за  smile3546. Но открих, че изобщо не ме хваща глътката без цигара, много е по-вкусна и стига да въртя нещо из ръката си и да го дъвча - цигаре без цигара, клечка - и ми се получава да не мисля за пушене в компания. 
Асса, виж какъв хубав ден е 23 септември /коскоджамити въстание срещу...???  smile3538 smile3517тиранията, да речем, на фасовете hahaha/ - таман да го приключиш деня без нито един ООООО ! newsm10 smile3525

# 111
Ха, ето я и Асса - кандидатка в конкурса "Цигари-отказ-премъдрост" - трета номинация:

Добър ви ден   bouquet
Нямам още 24 часа, но след няколко ще са. Чисти. Свободни.

Прилагаме не=знам-си=кое правило от математиката и ... гасим никотиновия глад във вода. Колко е просто и супер полезно!

/...правилото от математиката се казваше "транзитивно".../

Определението на математическото правило е важно в името на научността на дейността ни. Представете си, че спечелим световен конкурс - ще сме забравили вече как се казваше "Правилото на АссА за отказ от цигарите" и в науката ще си остане с неква тъпа дупка...

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 09:36 от Баба Здравка-Баба Мравка

# 112
м-да, вярно, че днес е ден възстанически ...
а в съседната стая едно кадене пада, не е истина просто ... чак тук го усещам ... то това е радостното - че го усещам!
Рожбето ми болничко (за кой ли път), обаче снощи спокойно си я оставях да се гушне в мен, без притеснения от това на какво ли и воня в момента. Уау, супер е, да. Малко ми е странно, да си призная, че дъхът тъй бърже тръгва да се оправя - и аз съм чувала историите за многото години възстановяване, ама не било баш тъй ... това, впрочем, е една от причините да не се замислям много-много за отказването.
още нещо - наистина считам, че трябва максимално да си помагаме в началото - това зелен чай, това лимони, това витС (особено бавно отделящ се), аз пия и по повечко рибено масло, ленено семе ... абе, мобилизация на макс ... като ще е възстановяване - да е.

# 113
За Асса - втора, иначе - четвърта номинация в конкурса
"Цигари-отказ-премъдрост"

smile3501 smile3525

# 114
...вчера ме среща една позната и ме пита:
- Ти още ли не пушиш? Shocked
...а аз й отговарям:
- Не ОЩЕ , а аз ВЕЧЕ не пуша!...така ми се видя по- правилно Crazy

Асса, ние сме просто непушачи и точка!
....а това с дъха е страхотна мотивация никога да не посегнеш към тази гнус Sick
Дано бързо да се оправи малката Praynig Hug

Мими, желая ти бързо възстановяваве и на тебе Hug Praynig

# 115
Добро утро и от мен

Няма да допълвам нищо към гореказаното за килата и цигарите  Confused

Момичета, мене ме е страх да пийна, че в някое безпаметно състояние  Drunk ще взема да пафна, после да ми разправят, та аз ще се  #2gunfire от ад

Хубав безцигарен ден

# 116
Джери, без цигари няма как да стигнеш до безпаметнно състояние.
Цигарите правят мозъка ти де не те слуша.
Алкохолът без цигари е даже приятен Crazy
....но ти си знаеш  Hug

# 117
ДжериФ, въпреки краткия си "чист" стаж, съм убедена - най-важното е да се разсекат всички заплетени възли от отровата - оплела ни е здраво на много места. И все са точки емоционално обагрени. Та, даже при драстичното намаляване, дето го направих, пих алкохол БЕЗ цигари. Ако ми се пушеше - излизах от стаята и пуших, но не ги смесвах. Защото едното не бива да има нищо общо с другото. Та, пий си алкохола и докато пиеш - мислено размахвай един як меч - да отсечеш пипалата на чудовището от тази малка радост. И ще се получи - само от теб зависи! Можеш. И не е страшно.
_____
Имай предвид, че това ти го казва човек, дето е твърдял, че .... без сутришното кафе с половин кутия цигари - не е човек. т.е. аз.  Mr. Green 

# 118
Май ще ходя да си правя снимка на дробчетата. Четвърти ден пия антибиотик и подобрение няма кой знае какво. Храчки ужасни а сега взе да ми се струва, че и дишам по тежко все едно имам буца в гърлото. Писна ми а си мислех, че като не пуша ще ми мине по лесно. Една приятелка се разболя опъва си цигарките и хоп за три дена е добре. А аз стана една седмица не се оправям.  Cry Cry Cry

# 119
Руске, и аз съм чувала, че без цигари не се напиваш, ама да взема да пробвам  Joy

просто Асса, аз не съм много по-напреднала от теб, на 16 ден съм Wink

mimi_msm, стискам палци всичко да е ОК  Hug

Общи условия

Активация на акаунт