Отговори
# 120
Цитат
Аз така се справях и с килограмите и с мисълта, че ми се пуши.
А между дзругото знаете ли,че физическите натоварвания намаляват желанието за пушене.Истина е.При мен работеше безотказно.Колкото повече физически натоварвания,толкова повече не ви се пуши.То е същото,като с лечението на депресиите.Понеже последните са на психо основа,също като пушенето се повлияват от натоварване.Нали казват,че когато човек е в депресия не трябва да скучае.Трябва да работи,да спортува,да се натоварва.Най-интересно е,че сред активно спортуващите са регистрирани най-малък брой депресивни състояния и то по генетична обусловеност.Иначе спорта лекува депресиите.Считайте първите няколко седмици след като сте отказали цигарите точно за такива депресивни дни-затова-повече натоварване,повече работа....Мисля,че кака ви Руска беше писала,че е жулила тиганите вкъщи....абе вземете пример просто-ако трябва и чисти дрехи вадете да перете-все нещо да се работи и ще установите с радост,че много дълго време и през ум не ви е минавало за цигара.....Значи проблема е в заетостта!  Peace....Хайде не се колебайте.....а и кила се свалят така-направо 3 в 1-хем вършите полезна работа,хем забравяте за цигарите и не се истезавате излишно,хем сваляте килограми......Е па нЕма такъв илач,...нЕма друг такъв!  Peace Peace Peace

# 121
mimi, чела съм, че настинките са полезни за организма, защото той чрез тях се прочиства. Особено след спиране на цигарите, ще пада чистене, но няма как. Но задължително и на лекар да ти види дробчетата, дано не е нещо серизоно.

dodynki, баш след яко чистене ми е идвала "музата" да пална Mr. Green Обаче съм жеУезна и смятам за втори път този месец да си замъкна Д-то до фитнеса, ей как ме домързява не е истина....

Бабо Здравке пак как ги завъртя актуалните новини, че ги докара до отказа от тУтУна и ме разсмя.

Хубав ден на всички!  bouquet

# 122
Ей, момичета, Джери, Асса, - 16 дена без цигари са си същинска революция! Китайската и френската взети заедно! #Onfire moresmile newsm81 Това е такъв спечелен фронт, който не бива да се предава за нищо на света! Хеле пък с дечица зад гърба.
Доди е права, още в началото писах - допуши ли ти се - просто иди настрана и клекни и се изправи 10-20 пъти - КРАЙ С МЕРАКА ЗА ЦИГАРА #Silly Просто като фасул! Като транзитивното математическо "Правило на АссА" - "Да преборим фаса с вода!"

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 11:38 от Баба Здравка-Баба Мравка

# 123
Здравейте и от мен, нещо тези дни ме мързеше да пиша и само четях. Браво на новите, че те по-добре и от нас се справят Embarassedние такова мрънкане му ударихме в началото.
Руска Алкохолът без цигари е даже приятен Crazy
Да наистина алкохала без цигарите ми беше много приятен, даже отначалото май ги заместих цигарите с бира Embarassed
Ама да не вземе да влезем после в друга тема ( Бивши пушачки - да се преборим и с алкохолизма ) това в сферата на шегата.
Пожелавам ви безникотинов и безнастинки ден.  bouquet

# 124
....Ама да не вземе да влезем после в друга тема ( Бивши пушачки - да се преборим и с алкохолизма ) това в сферата на шегата.
...
Хаха, да  Joy Joy Joy
Там ще пишеме анонимно Mr. Green Joy Joy Joy

# 125
Тъй, какво ми се случи преди малко (мисля, че вече ми поразминава, та мога и да се разпиша).
Проклета никотинова мисъл се завъртя в главата и, уж за да я трепя, айде половин дъвка с никотин (да подчертая, че съм си взела от по-слабите - 2 мг). И, знаете ли какво последва- зверско стягане на гръцмуля, виене на свят, сърцетуп и прочие гадости. Айдееее, и дъвките у'лево ... без тях. Б*си, стреснах се, ви казвам ... А бях склонна да ставам адвокат на никотина и прокурор на катраните и световната конспирация.  Naughty   Не, всичко е в кюпа, всичко. Има и други начини за стимулиране на мозъка.
_________
Хубаво си е виното и без цигари, даже е по-хубаво ...  Hug

# 126
Здравейте, мили непушачки Simple Smile
Аз съм ок, вече наистина не се и сещам за цигари  Party Ужасният вирус обаче все още ми изпива силите, уж вече трябваше да се оправям, тъкмо свършвам с антибиотика, взех сега и температура да вдигам...
Мими, иди си направи една снимка - за твое успокоение. Но като те чета, май един и същи вирус ни мъчи - при мен започна със суха кашлица, после започнах да се задушавам, после почнаха едни храчки, хрема, още по-ужасно кашляне, болки в гърба между плешките... и днес вече и температура, а уж трябва да се оправям (поне вече дишам що годе нормално)... Правиха ми и на мен снимка и пълна кръвна картина - нищо няма, обаче по поликлиниките чакаше толкова много народ... личният лекар ми обясни, че 50 човека му минали за един ден със същите симптоми...
Лек и бездимен ден на всички и се пазете много   bouquet

# 127
Айде малко терапия от мен:
http://www.zvezden.net/zdrave-i-krasota/nikotinat-kakva-tochno-e … edata-ot-nego.htm
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=3902
http://limpster.wordpress.com/2008/03/18/thelegaldrug/
Ако прочетете тези нещица,желанието ви за цигарка ще се изпари-гаранция!....
Лелеее....в никотина имало 4000 вида отрови,измежду,които и живак  Sick Sick Sick....това не го знаех-честно,ама ме потресе.....

# 128
Аз да продължа с алкохолната тематика  Wink

Откакто не пуша как ми се пие бира не е за вярване  ooooh!, не че преди не бях професионалист  Wink

# 129
Здравейте отново! Благодаря за отговорите..
Така.. майка ми отказа цигарите преди 5 години (на 35 год.) до миналата година приличаше на мечка (имаше на 30 кг отгоре - заради цигарите).
Бях на ендокринолог .. правиха ми изследвания на 100000 хормона - всичко си ми е в нормите. Също и изследване на щитовидната жлеза. Казаха ми че съм си стресирала организма със спирането на цигарите! И единственото което ми изписаха е Ясмин  Crazy
Да  - пуша от 15 годишна. Първите години пушех по кутия на ден.. после по кутия и половина и когато се реших да ги спирам пушех по 2 кутии на ден. До такава степен се бях пристрастила че треперех когато не пуша. Сутрин направо се давех и изпадах в невероятни истерии когато нямам цигари  newsm78. Сега ми е смешно, но тогава... Stop  Спарях цигарите от раз! Казах си " Я стига толкова" и от инат.. просто не съм палила. Не ми и се пуши вече и вярвам че няма да запаля отново.
Майната им на килограмите - и те се свалят с инат! исках просто да се похваля с постижението си  Crazy 25 кг. за 2 месеца и половина. Наистина съм вечно гладна. Ще наблягам на плодове и зеленчуци...  Hug

# 130
Jerry F, може да направим сбирка на непушачите, но на пиячите на биричка. yes
Нали сме си спестили по някой лев може и картофки и цаца да си похапнем, пък ако ни стане навик хоп и в другата тема дето е още рано да я отваряме. Joy А да кажа само, че за първите 2 седмици пиех вечер ( че през деня съм на работа ) по 4 или 5 бири срамота, ама вече съм добре, добре съм или така си мисля.

# 131
nikito_pk,  с най-голямо удоволствие  Hug

С цялото си сърце и душа съм за едно beer2 мероприятие  Hug

# 132
....аааааа, аз ще наблегна на червено вино със салата,
че да не ходя после да оспамвам пак дюкянската тема Crossing Arms Joy

plamds , завиждам ти за оптимизма   bouquet
Вярвам, че ще намериш сили да се справиш от раз  Hug

# 133
Цитат
Интелектуалната и физическа работоспособност на пушачите, лишени от никотин, са забележимо занижени. При повечето хора тези оплаквания изчезват напълно след няколко месеца, но понякога страстното желание за цигари продължава години наред. Според признанията на наркомани, които са се излекували от хероинова зависимост, да се откажат цигарите е значително по-трудно.

От статията е.
Не съм съгласна с тази постановка.
Първо - да, никотинът стимулира мозъчната дейност. Обаче се получава май, като с шоколада - стимулира в началото, а после следва срив. Заради този именно срив се пали следващата (заради този срив искаме още шоколад). И т.н. Порочен кръг се получава, обаче в цялост - измамна е интелектуалната и физическата активност, дето уж я имаш. Особено физическата ...
А дали е по-лесно да се откаже хероинът? Възможно е да е така, но да е ясна причината - мотивацията обикновено е по-силна, поради по-силно социоално неприемливите последици от него.
....
К'во да ви разправям - направо се виждам след една седмица к'ва върла анти-пушачка ще съм. Леле, колко съм си и съм им набрала на тутуните. Ще ги размажа, ... и това май ще е темата, в която ще почна да псувам официално ... След малко стават 24 часа свобода.  newsm44

... Руске, и аз харесвам много червеното вино, ама много  Hug  Всяка вечер - по чашка. Понякога повече, ама не е добре ... хубаво ни е виното, ароматно и ... абе рядко се среща такова . Малко ми е чудно, че НЕ пущачите не си правят срещи, редно е някак ....
Пламдс, наблягай на водата, а не на храната - дояде ти се - вода, допуши ти се - вода. Като я докараш до 3-4 лтира дневено, може да вземеп да отслабваш.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 14:14 от ...просто Асса...

# 134
Здравейте, мили непушачки Simple Smile
Аз съм ок, вече наистина не се и сещам за цигари  Party Ужасният вирус обаче все още ми изпива силите, уж вече трябваше да се оправям, тъкмо свършвам с антибиотика, взех сега и температура да вдигам...
Мими, иди си направи една снимка - за твое успокоение. Но като те чета, май един и същи вирус ни мъчи - при мен започна със суха кашлица, после започнах да се задушавам, после почнаха едни храчки, хрема, още по-ужасно кашляне, болки в гърба между плешките... и днес вече и температура, а уж трябва да се оправям (поне вече дишам що годе нормално)... Правиха ми и на мен снимка и пълна кръвна картина - нищо няма, обаче по поликлиниките чакаше толкова много народ... личният лекар ми обясни, че 50 човека му минали за един ден със същите симптоми...
Лек и бездимен ден на всички и се пазете много   bouquet
Оле ами аз съм със същите симптоми. При мен с бодежи в гърлото около една седмица. После почнах и аз суха кашлица. Сега ме души въздух немога да си поема. Хремата и тя ужасна. А оня ден щях да припадна от болки в гърбът такава ужасна болка. А с какво се лекуваш?

Общи условия

Активация на акаунт