Отговори
# 30
  • Мнения: 1 798
Kaкво представлява формата с подвижно дъно  newsm78
Ето тук се вижда как изглежда  формата - http://www.kulinarno-joana.com/2009/06/flowers-and-butterflies/
Не намерих друга снимка.

# 31
  • Мнения: 7 433
   Тази рецепта наистина много прилича на шоколадовата лава,която така и не съм правила,защото имах съмнения в 1.количеството на брашното и 2.в това,че яйцата в тестото остават сурови......

# 32
  • Бургас
  • Мнения: 644
Аз я правих по тази рецепта и гарантирам, че става невероятно. Вкус на сурови яйца не усетих (иначе и аз имам притеснения да консумирам сурови яйца)  Peace
цък

# 33
  • Мнения: 655
petia_tag ,мерси че си направи труда да я напишеш  Hug  bouquet

и разбира се да благодарим на bambinkamalinka за прекрасната  рецепта   bouquet


ох,как ми бъркате в мозъка с тези изкушения,утре тичам до магазина за натурален шоколад  newsm68

# 34
  • Мнения: X
Ооо това шоколадова аморе трябва да се пробва Peace
Благодаря за рецептата Hug

# 35
  • София
  • Мнения: 10 858
А, тука много шоколадово взе да става ... Crazy Crazy Crazy
Смъртта от шоколад много лесна звучи! Някой път ще я пробвам Flutter
Аз пък имам рецепта за шоколадова супа Mr. Green

# 36
  • София
  • Мнения: 4 180
Ето на мен как ми се получи, май малко по - малко шоколад сложих и ефекта вътре се по загуби, но бяха вкусни тези Аморета и ще се правят пак, БЛАГОДАРЯ НА АВТОРКАТА ЗА РЕЦЕПТАТА  bouquet

# 37
  • Мнения: 7 430
vangobi най-вероятно да, шоколада е по-малко, понеже при мен след изпичането се получиха с доста по тъмен цвят аморета Wink

Сега пък шоколадова сума  ooooh! ще ме уморите  Mr. Green

Преди малко закусих с аморе - много добре ми подейства Joy

# 38
  • Мнения: 1 798
Вивиан,давай рецептата Grinning
Много опияняващо шоколадова тема Crazy

# 39
  • Мнения: 321
точно така,и лава и вулкан го наричат. тъй като аз съм фен на този вид сладкиши и правя различни варианти,мога от опит да ви кажа,че ако остане в хладилник-го затоплям преди сервиране за 15 секунди в микровълновата и го сервирам с топка сладолед,защото топлото му сърце перфектно се комбинира с разтапящия се сладолед. аз пека 10 мин на 180 гр с обдухване.
много се извинявам,аз отговорих на текстовете от първа страница ,без да погледна продължението. това,което съм написала по-горе се отнася за първия сладкиш,както става ясно Laughing

# 40
  • Мнения: 321
аз ще се включвам на части явно Laughing сега прочетох втората рецепта. въпроси: 200-те гр. шоколад за топинга отделям от цялота количество или са си отделно? обвивам тортената ф-ма с фолио отвън-нали newsm78,с оглед на изтичане на сместта.,какъв размер има формата ти,диаметър искам да кажа,защото има малки и големи.последно- на обдухване ли печеш?
след като няма брашно,нещо като пудинг ли става?
колкото до "лавата" не се притеснявайте за малкото брашно,така е във всички подобни рецепти. колкото до яйцата ,те преминават през достатъчна топлинна обработка ..това в крайна сметка са сладкиши,които не престояват повече от ден  в хладилник,ако изобщо останат Grinning аз намалявам количеството на половина -излизат ми в зависимост от големината на яйцата 5-6 формички за
еднократна употреба.изяждат се моменталически Laughing/слагам 3 яйца/
пак редакция Confusedза да изпитате удоволствие в максимална степен и сте наистина шокохолици,използвайте качествен черен шоколад и спазвайте рецептата точно

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 11:46 от чушчица

# 41
  • София
  • Мнения: 2 649
аз ще се включвам на части явно Laughing сега прочетох втората рецепта. въпроси: 200-те гр. шоколад за топинга отделям от цялота количество или са си отделно? обвивам тортената ф-ма с фолио отвън-нали newsm78,с оглед на изтичане на сместта.,какъв размер има формата ти,диаметър искам да кажа,защото има малки и големи.последно- на обдухване ли печеш?
това се отнася до рецептата пусната от мен и отговарям: 200гр са от общото количество, самата смес е с 400гр. шоколад. Аз ползвам полу-сладък.; поне три пъти обвивам с фолио, за да се уплътни добре и да не влиза вода. По рецепта формата е с Ф 22, но моята е Ф 26. Нямам вентилатор на печката. Не е точно като мус. Отгоре за тия 5 минути хваща съвсем лека коричка и като стегне в хладилника си се реже като торта.

Нямам разрез, но така изглежда.

# 42
  • Мнения: 7 433
   Чушчица,сигурна ли си,че и в тази рецепта брашното е достатъчно?

# 43
  • Бургас
  • Мнения: 644
Селма , аз не съм чушчица, но сега загледах рецептата ...Вярно много малко брашното  newsm78 . По рецептата, която аз ползвам на същото количество шоколад, масло и захар е 200гр. брашното. Според мен си е грешка някаква.  Peace

# 44
  • Мнения: 7 433
Селма , аз не съм чушчица, но сега загледах рецептата ...Вярно много малко брашното  newsm78 . По рецептата, която аз ползвам на същото количество шоколад, масло и захар е 200гр. брашното. Според мен си е грешка някаква.  Peace
  И аз си мислех,че евентуално на 50-те грама им е пропусната единица и трябва да са поне 150г..... newsm78
  Че с тези 10 яйца! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт