Отговори
# 15
  • София
Ааа, като казахте Шоколадова лава, та и аз се сетих, че съм чела темата във форума.
Избягвах я, заради калориите, защото ако направя тая чудесия, няма да мога да се въздържа, ще изям поне две ...  ooooh!

Сега процедурен въпрос, щото ще се прави -  дали ако сложа сместа в тези алуминиевите единични формички за мъфини трябва да ги мажа с масло и брашно? Залепват ли?

# 16
  • Бургас
Сега процедурен въпрос, щото ще се прави -  дали ако сложа сместа в тези алуминиевите единични формички за мъфини трябва да ги мажа с масло и брашно? Залепват ли?
Ами според мен - трябва да се намаже. И на клипчето, което Дидка КОДЖАБАШЕВА е дала, жената ползва алуминиеви еднократни (според мен) и ги маже.  Peace

# 17
  • София
И аз искам да го направя и съм в чуденка, в какво да го пека. В силиконовите форми newsm78 май няма да стане, а в купичките ми от иенско стъкло си мисля , че ще залепне?

# 18
  • При елфите ...
Аз не харесвам шоколадовите десерти, но този ме заинтригува, много интересно предложение. Със сигурност ще го изпробвам. Благодаря на авторката за рецептата!

# 19
  • София
И аз искам да го направя и съм в чуденка, в какво да го пека. В силиконовите форми newsm78 май няма да стане, а в купичките ми от иенско стъкло си мисля , че ще залепне?

И аз така мисля.
Според мен или в тимбалчета за крем карамел (от тези алуминиевите, от едно време), или в алуминиеви еднократни формички.

# 20
  • София
ей, супер. Тъкмо обмислях, какво да спретна вкъщи, че сме останали без десерт. Crazy
Ние сме от най-ревностните почитатели на шоколада и до сега явен фаворит ни беше Смърт от шоколад, но още утре ги захващам това аморе. После ще снимам и покажа.
Само един въпрос, не е нужно да се пече на водна баня, нали? И колко време охлаждаш преди да обърнеш? И аз ще правя във формички за крем карамел.

# 21
  • София
ей, супер. Тъкмо обмислях, какво да спретна вкъщи, че сме останали без десерт. Crazy
Ние сме от най-ревностните почитатели на шоколада и до сега явен фаворит ни беше Смърт от шоколад, но още утре ги захващам това аморе. После ще снимам и покажа.
Само един въпрос, не е нужно да се пече на водна баня, нали? И колко време охлаждаш преди да обърнеш? И аз ще правя във формички за крем карамел.

Айде пусна мухата, кажи сега какво е това - Смърт от шоколад  Mr. Green

# 22
  • София
Смърт от шоколад е божествена торта, но само за истинските почитатели на шоколада. Simple Smile Има в различни варианти, но аз съм се спряла на един и я правя най-редовно. Рецептата я имам от една съфорумка от тортената тема. Прави се само с шоколад, яйца и масло. Отгоре се прави глазура с шоколад и сметана.
 Ако се интересувате, мога да пусна рецептата, но дано авторката на темата не се обиди.   bouquet

# 23
Смърт от шоколад е божествена торта, но само за истинските почитатели на шоколада. Simple Smile Има в различни варианти, но аз съм се спряла на един и я правя най-редовно. Рецептата я имам от една съфорумка от тортената тема. Прави се само с шоколад, яйца и масло. Отгоре се прави глазура с шоколад и сметана.
 Ако се интересувате, мога да пусна рецептата, но дано авторката на темата не се обиди.   bouquet
Потекоха ми лигите  smile3544

# 24
охххххххххххх,тука не е за бременни бе-каква вкусотия само  #Crazy #Crazy Crazy

Дидка КОДЖАБАШЕВА ,мерси много за рецептат и за това,че си пуснала и видеото-така е по-лесно и удобноbouquet  bouquet  bouquet

petia_tag ,ти защо така пускаш мухата,аааааааааааа? Joy hahahaайде сега дай рецептата за тази Смърт от шоколад и просто напиши коя е авторката  Peaceили поне линк към рецептата  Peace

# 25
да , и аз бих исскала да разбера, къде я има тази торта Peace

# 26
Петя, не бих се обидила ама никак  Hug само дето ще трябва да я направя и да кача още някое килце  Crossing Arms

П.С. Чудя се сега ако започна диета - един ден само на аморето, другия ден само на Смъртната торта и така докато заслабна  newsm78

Мерси на всички  Hug

# 27
  • София
пиша я тогава  Grinning Линк нямам, тогава я преписах в тефтер с изпитани рецепти. Рецептата е на bambinkamalinka.

Смърт от шоколад

600гр натурален шоколад
250гр краве масло
6 големи яйца
160мл течна сметана

Разтопява се маслото с шоколада. разбиват се яйцата и се добавя шоколадовата смес.Намазва се с масло форма с подвижно дъно и се увива много добре с алуминиево фолио. Изсипва се сместта във формата и се поставя в друга по-голяма тава с топла вода. Пече се на 220 гр 5 минути, покрива се с алуминиево фолио и се пече още 10 мин. Залива се с топинг и се охлажда.
Топинг Кипва се сметаната в тенджерка, сваля се от огъня и се добава 200гр настърган шоколад(аз го начупвам). Покрива се и престоява 5 минути. Разбърква се, докато се заглади. Топингът е готов, когато капката стои оформена преди да изчезне в сместта.

Рецептата е уникална просто!

# 28
Всичко с много шоколад ми е смърт  Crazy

# 29
Kaкво представлява формата с подвижно дъно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт