Отговори
Реших да Ви споделя.
Този десерт е за хора като мен, които обичат повечеко шоколад  Hug

Преди дни в един рибен ресторант тук в Сливен, не случайно си поръчах Шоколадово Аморе и наистина не останах разочарована.
Скъпичко бе, но аз си изнамерих рецептата и наистина се получи.
Най-хубавото е, че става лесно и бързо, а и в описанието от италианския сайт споделят, че може да се замрази и ако ви дойдат гости или просто ви се е дояло нещо сладичко да го извадите от фризера и да си го изпечете Wink

Ето и рецептата

Продукти:
5бр. яйца
250гр. масло
250гр. захар
150гр. брашно
500гр шоколад - натурален

Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбъркват предварително, след което се поставят в разбития на водна пара шоколад. Като се пообърка добре се прибавят яйцата (предварително разбити без миксер) и брашното. Купичките, в които го првих са такива за крем карамел.Те предварително се намазват с масло и овалва вътрешността им с брашно.
Готова смес се изсипва в купичките като отгоре се оставя един пръст разстояние, защото пухва малко Wink и се пече на загрята фурна от 180 градуса за 10-15минути.
Това е Wink

Ето и самото приготовление във видео  Grinning

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 09:59 от Дидка КОДЖАБАШЕВА

# 1
А с нормален шоколад дали ще стане  Thinking че тук натурален не съм виждала.И колко поции се получават  newsm78

# 2
Със сигурност ще стане и с млечен шоколад - аз купих 400гр натурален и сложих още 100гр. млечен Wink
За порциите се получиха 9 купички  Peace

# 3
Благодаря  Hug

# 4
ще се пробва тази калорична бомба  Hug

# 5
  • София
Изгледах видеото ...  като разполовяваше накрая направо лошо ми стана  ooooh!
В средата остава като сосче нали? Дидка, на теб така ли ти се получи?

Оххх, няма да мирясам сега, докато не направя тая фантастика  Whistling

# 6
А дали ще стане с 2 кутии шоколадови бонбони /от по евтините,без пълнеж в тях/.Мотаят ми се в барчето ,никой не ще да ги хапва и трябва да ги оползотворя в най- скоро време. Simple Smile

# 7
Божеее, това как добре изглежда!!!  Laughing Както съм фен на повечко шоколад и аз, в най-скоро време ще го направя  Mr. Green

# 8
А дали ще стане с 2 кутии шоколадови бонбони /от по евтините,без пълнеж в тях/.Мотаят ми се в барчето ,никой не ще да ги хапва и трябва да ги оползотворя в най- скоро време. Simple Smile
Ето на кой ще отида на гости Blush

Много апетитна рецепта  bouquet

# 9
  • Sofia
Това не е ли така наречения "вулкан"?

# 10
А на мен ми прилича на шоколадовия "фондан",ако е това наистина е много вкусно Peace

# 11
Ще се пробва. Дидка, благодаря за рецептата!

# 12

Не виждам причина да не стане - според става какъв и да е шоколад  Grinning

В средата остава като сосче нали? Дидка, на теб така ли ти се получи?

Да, вътре си остава сосче Wink то за това се пече на загрята фурна и за кратко време  Wink
Сега ме накарахте да потърся и този вулкан ooooh!...и скоро вече няма да мога и през вратите да минавам  Tired

П.С. Ние довечера пак ще го правим  Joy

# 13
  • Бургас
ООоо, да..Невероятен десерт. Копирала съм го под името "Шоколадова лава" (не знма кой пусна рецептата обаче  Embarassed ) . Искам само да кажа,, че ако случаааааайно ви остане някоя купичка неизядена, след престой в хладилника е също толкова невероятна на вкус ...  Blush
Охххх ... и на мен ми се дояде, а нямам масло, малкия спи .... и сега само ще преглъщам Whistling
Лоши хора! Тъкмо заслабнах леко!  Crossing Arms

# 14
  • Sofia
Точно така - "лава" беше, пак горе-долу около "вулкан" се върти все пак... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт