БРУТАЛЕН РЕКЕТ В 50 ОДЗ ЗАЙЧЕТО КУИКИ СОФИЯ - вярно или невярно

• 21 941
  • 217
  •   1
Отговори
# 180
Пиша наистина за последно, нямам намерение да хабя повече думи и енергия.
Едни казаха тяхната гледна точка, други - своята. Всеки изложи каквото имаше да каже и останалото е наддумване.
Виждам, че и друга тема вече се отвори в контра на тая.
Пак повтарям - матраците не са изгнили, леглата са обикновени дървени, базата е хубава - чисто, просторно, дворът е поддържан, има физкултурен салон, музикален салон и басейн. Не е спа център, все пак. В градината работят нормални, приветливи жени, които могат да говорят български език и имат нормален слух, не откачени кукувици, които имат за цел да дискриминират деца. Обстановката е съвсем нормална, като във всяко друго българско одз. Относно родителите в градината - сигурно само в одз 50 има богати хора с връзки, които са склонни да предлагат спонтанни решения за купуване на инвентар. Затова се гласува, който не е съгласен, никому не е длъжен да се обяснява и следва позицията си. Именно средната класа възпира богатите да налагат своите решения, защото всички имат еднакви права. За това се правят тези протоколи, цели кофи мастило, не да се упражняваме в красноречие. Но по български на родителската среща се мълчи от страх от дискриминация (боже, а ако подадем направо жалба, без дори да проведем предупредителен диалог, дали пък няма също да ни дискриминират детето, или може би повече, отколкото ако открито на място си кажем, че сме против).
Всичко останало са злонамерени глупости и го заявявам открито като мнение на Люба Кръстева. Ок, жалвайте се от кого щете и където щете, имате всякакво право, но, моля, не изопачавайте фактите. Защото написаното за базата не е истина. А относно лошият мениджмънт - поздравления за бързата и точна преценка, каквата аз честно казано хич не съм в състояние да направя след цяла една година във въпросното връзкарско одз. Мога да предполагам, но след като нямам доказателства черно на бяло нищо не мога да заявя. За първи път от вас разбирам, че спонсори били ПИБ, гледай ти, сега...
И другият път имайте смелост да си отстоявате правата очи в очи като една истинска средна класа.

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 09:35 от Bubba

# 181
Слях темите.

# 182
Ели, трябва май да слееш и заглавията. Grinning

# 183
Ели, трябва май да слееш и заглавията. Grinning
Права си  Wink, направих го.

# 184
Аз не съм от тази градина и не мога да бъда съдия, но не приемам че мястото да решите проблема е форума.

След като искате да видите за какво се изразходват парите, събирани от настоятерството си направета труда да отидете на събрание на настоятелството и се запознайте с документите, които ще ви покажат от там.

Едва след като видите за какво са харчени, или не са харчени парите, вие можете да коментирате какви пари са събрани от настоятелството  и  за какво са изхарчени.

По-напред някой беше коментирал как за 30 године не са подменени леглата, матраците, шкафовете и т.н., ами просто приемете, че винаги е имало някой против тези неща.

Бъдете повече ангажирани с това да направите нещо добро и да създадете повече усмивки за децата си.

# 185
Мисля, че сте постъпили правилно, че търсите правата си и истината за това, къде отиват парите ни.
Но едно само искам да вметна - не смятам, че е лично отношение това, че детето ви е било разгащено. Моето няма ден, в който да не съм го взела, от същата група, с гол кръст. Сега я уча да си казва, че е разгащена и да иска да я загащят. Не търсете излишно лошото отношение.

rete, мислите ли, че това е нормално!
Моето дете ходи почти 2 години на ясла и сега е втора група в ДГ и мога смело да заявя - това никога, ама никога не се е случвало - нито в ялсата, нито сега в ДГ.
И да, смятам, че е вина на учителки, лелки и т.н. това абсолютно безхаберно отношение!
В нашата ДГ оосвен за килим за нищо по- едро не са ни искали пари! Това,ч е някой е решил да подари ДВД (не че одобрявам, но все пак) и телевизор е решение на самия родител. И не, нямаме настоятелство, няма го този рекет с 20 лв на месец. Имаме родителски актив, чийто председател съм аз и всички знаят за какво е изразходвана всяка стотинка от събраните от нас пари!  Peace

Blue Berry, шапка свалям на теб и съпруга ти!  Peace

# 186
  • София-България, Израел - където си поискам
Не съм чела цялата тема, но за мен не е нормално да се събират всеки месец такива суми Rolling Eyes
Градината на дъщеря ми също е на територията на общ.Възраждане и имат охрана например.
Миналата година беше направен ремонт,материалната база също е добра. Събираме всяка година пари за някои неща, но чак пък толкова Thinking.

# 187
мими.ива, кой е бил против назад погледнато 30 години? Директората, персонала, кой? Не е работа на родителите да обзавеждат детското заведение, приемето го. Ако не са предвидени по закон за образованието помагала, а ние искаме,ще купим сами. Но по закон е предвидено да има легла, да е чисто, РИОКОЗ какво зяпат, ако е толкова чак скапана базата? Така че старото имущество е въпрос на средства от държавата и правилното им насочване от трана на директора. Няма среден вариант.

# 188
Хора спрете се малко, поемете дъх и ако наистина държите за доброто на децата си - ЗАБРАВЕТЕ тази тема. Стига сте изливали тая негативна енергия в тези форуми - как ще се гледаме и поздравяваме после....всеки ден...пред градината, навън, на родителски срещи. Накрая нашите деца пак ще са големите потърпевши от вашите "форум изяви" - майката Х няма да си говори с таткото Y а децата им A и B макар и да са приятелчета няма да си играят заедно защото родителите им са се подали на изкушението да доказват кой крив кой прав, кое е правилно кое не, кой може (иска) кой не може (не иска). И всичко това под формата на блестящо написани пледоарии и добре оформени и защитени тези от страна и на двата лагера, но с цената на много загубено лично или работно време, нерви и жлъч, ирония и злоба, гордост и предразсъдъци. В този дух възпитаваме и децата си разберете го- те попиват всяка наша дума и поемат от нашата негативна енергия, слушат ни как се коментираме и всичко запечатват в малките си мозъчета като компютри и ще стане така че вместо да си ходят на гости на рожденните дни, да играят заедно и навън в парка, те ще станат лоши като нас - в предучилищна вече ще се обиждат, на 9 годинки ще се бият и дърпат за косите а на 16 години кой знае, само се огледайте наоколо, и  вижте какво става, какво стана във Варна онзи ден ... С агресия е най лесно.

Според едни от вас виновна е държавата и общината, според други всички са рекетьори и престъпници - от родителите в настоятелството до директора, кмета и министъра, според трети тези дето не плащат са авантаджии, според последните пък тези дето плащат са комунисти, текезесари или страхливци, според пети хората майките в настятелството са лелки активистки дето си нямат работа и са вредни за обществото. Изпращаме полиция, инспектори и следователи в градините да проверяват къде са отишли 20 те ни лева взети насила с което са ни лишили от възможността да си купим кило сирене и кутия цигари или пък са ни лишили от възможността да си платим интернета който ни е нужен за да коментираме в бгмама дали тези пари са отишли при директорката, която си е построила къща с басейн.

Такава ни е орисията на българите - нищо не ни харесва и ако може друг да го направи! а ние ще помогнем с коментари после защото много ни бива в това. Затова и ние заслужаваме точно това дупки и боклуци, а за децата ни дюшек на 30 години а после да се успокояваме че щом вкъщи и навсякъде е мизерия, що пък детската да е ок.

Да прави са някои - по добре да увеличат таксата за детска градина, и какво от това - общината ще ги похарчи ли точно за дюшека на вашето дете или ще отидат за нов монитор на секретарката на зам кмета например- няма гаранция нали? 

Слава богу и дано в нашата група родителите  да продължим да се уважаваме, търпиме, поздравяваме, говорим открито и честно един с друг, без скруполи и страх от дискриминация или друга глупост така както и досега - в условия на БРУТАЛЕН РЕКЕТ и Корупция на всички нива - но с нови играчки, боядисани стени и много детски усмивки всеки ден.

# 189
Здравейте,може ли някой да ми каже към кого мога да се обърна с въпроса-Законен ли е този рекет години наред и защо родителите трябва да ремонтираме детските градини със собствени средства.В моя случай става дума за 36 одз ПЕПЕРУДА в Дружба-София

# 190
Мимето 055, не мисля, че е незаконно, понеже е "доброволно", родителите го организират. Само където ако бях на ваше място, щях с родителите от груата да събера парите, ако има единодушие, и с тях да извикаме майстор, който да ремонтира, каквото е нужно, и с тях да му платя. А не да давам парите и някой връзкар на директорката да поеме поръчката. Peace Няма такива работи"намерена е фирма", която да поеме цялата градина, няма такива песни. Който плаща той поръчва музиката. Wink И ако има роптане от страна на ръководството, може да се попита директно" Вие искате да бъде ремонтирано, или искате тоно някой да ремонтира", и ако продължават може и така да се каже"Когато избирате системата, по която да учите ние нищо не ви казваме, понеже ни отговаряте, че каквато и да е системата е важен резултата, така и ние сега - няма значение кой ще ремонтира, а е важен резултата". Има толкова майстори, ако става въпрос за една поръчка, да се боядиса, да се подмени нещо, не мисля, че никой не познава такива, и може като искате ремонт на групата, то този ремонт да го проведете под ваш контрол. Ако принципно не сте съгласни да ремонтирате каквото и да било, както и много майки и бащи тук писаха, няма сила, която да ви задължи да платите. Директорите нямат право да искат пари за такива дейости. Имате община, там има служители от Дирекция Образоване, те могат да ви кажат какво е законно и кое не. Но не вярвам директор на градина да приеме пари, понеже и нашата е казала - това са вашите пари, по ваше желание, ние тези пари не ви ги пипаме по никакъв начин. Нашата директорка на този етап се проявява като честен човек, и само дори отзиви имаме за нея.

# 191
Родителска среща

Скъпи родители,
настоятелството към ОДЗ 50 най-учтиво ви кани на среща, във връзка с проявения интерес към дейността му.

Срещата ще се проведе
на 15.10.2009 год. от 18:00 ч.
в музикалния салон

Сърдечен поздрав  Hug

# 192
Искрено възмутена съм от възникналия, меко казано конфликт между родителите на децата от ОДЗ 50. Искрено възмутена съм от авторката на темата и нейния съпруг, от тяхното мнение и държание. Нямам нищо общо с въпросното ОДЗ, но докато съществуват хора като вас в България нищо няма да се оправи. Не стига, че има хора, които  си губят от личното време, за да подобрят условията на живот и отглеждане на ВАШЕТО дете, но на всичкото отгоре и сте недоволни, подават се жалби и т.н. Това го няма никъде другаде по света.
За сверка ви пращам тема от Живеещите в чужбина родители, за да видите ТАМ как си набират средства за издръжката на училищата им.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434498.0
Карат децата да продават шоколад, за дарение и издръжка на училището. Това ако стане в България, не знам как ще реагират такива родители като авторката.

И никой не е седнал да протестира, но в България който и да предложи някаква хубава идея - и се надигат невъобразими протести. Решила общината да строи детска градина в Красно Село - няколко бабички излизат и хвърлят яйца/протестират демек/ и общината се отказва, а съвсем непресилено ХИЛЯДИ деца в този квартал стоят без детска градина. Тук случая е аналогичен.
не ми се пише повече, отчаяна съм...

# 193
Възмутена не ставай смешна, като си толкова светната от този форум, защо гостуваш в темата Laughingтова което даваш за пример няма нищо общо с това което пише тук. И докато има подобни мислещи по този начин хора, ще го има и този рекет.
Не ме вълнува нищо от изписаното тук вече, достатъчно се изложиха директорката и придворните й. За това пък много медии проявяват голям интерес. А за тях няма скрито покрито и кой е крив и прав веднага излиза наяве.

# 194
Много по-възпитателно ми се струва като им трябват парички да направят Коеден базар, където всяка група да продава неща, изработени от деца, родители и учители. При нас сме го правили и да ви кажа, не само , че е забавно, а после всяка група има пари, за да води децата по мероприятия, да им купуваме материали и т.н.  Peace Има разлика в това да караш някой да дава "сухо" между това да купи нещо, което е изработено от детските ръчички.

Общи условия

Активация на акаунт