И когато бай Ганьо стъпи на обетованата земя

• 35 373
  • 317
  •   1
Отговори
# 15
  • E-CLM & CH-VD
Франция, 93 или 94 година Thinking. Разглеждаме Париж, и разхождайки се по Шанз Елизе започваме да търсим тоалетна. Тогава виждаме едни улични тоалетни, като будки за вестници, малки и кръгли, с отвор на вратата, където се слага монета, за да се отвори и да влезеш. Няколкото франка ни се видяха множко за едното пишкане, и решихме да влизаме по 2  hahaha. Влиза първата двойка, другите седим и чакаме отвън. Чува се отвътре пускане на вода, което е автоматично, разбираме, че първата девойка е готова и сега е наред втората. Но в този момент вратата на тоалетната се отваря, и втората девойка лъсва в целия си блясък  Joy Joy пред погледите на минувачите. Тя тоалетната няма да чака по двама, като се пусне водата, след 5-10 секунди вратата се отваря Twisted Evil. Къде сме виждали ние тогава такива тоалетни Laughing, че да знаем.

Австралия, мъжът ми. Бърза от летището да отиде в хотела, че после има среща. Дава багажа на шофьора, да му го сложи в багажника и се засилва по навик да сяда отпред отдясно. Отваря вратата, а шофьора му подвиква: Извинете, господине, но там седя аз  hahaha hahaha hahaha - Австралия е с ляво движение и съответно десен волан.  Laughing

# 16
Франция, 93 или 94 година Thinking. Разглеждаме Париж, и разхождайки се по Шанз Елизе започваме да търсим тоалетна. Тогава виждаме едни улични тоалетни, като будки за вестници, малки и кръгли, с отвор на вратата, където се слага монета, за да се отвори и да влезеш. Няколкото франка ни се видяха множко за едното пишкане, и решихме да влизаме по 2  hahaha. Влиза първата двойка, другите седим и чакаме отвън. Чува се отвътре пускане на вода, което е автоматично, разбираме, че първата девойка е готова и сега е наред втората. Но в този момент вратата на тоалетната се отваря, и втората девойка лъсва в целия си блясък  Joy Joy пред погледите на минувачите. Тя тоалетната няма да чака по двама, като се пусне водата, след 5-10 секунди вратата се отваря Twisted Evil. Къде сме виждали ние тогава такива тоалетни Laughing, че да знаем.

Joy Joy Joy
Преди около месец ми се наложи да посетя подобна тоалетна в Германия, цопната точно в центъра на едно площадче. С огромна врата, отвори ли се вратата се вижда цялото помещение. Самата врата авотматично се затваря и заключва, и през цялото време (докато си вършех работата  Whistling)  бях на тръни да не се и отвори така автоматично. 3а щастие се отвори чак след като си измих ръцете и натиснах копчето за отваряне.  Crazy Peace Дали заради вас не са сложили това копче   newsm78 Heart Eyes

# 17
О6те, о6те  Joy Joy Joy
 Hug

# 18
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
когато за първи път бях в Германия бъдещият ми мъж решил да сготви - лучена супа от пакетче  Joy
хапнах и го попитах дали ще има против аз да поема готвенето  Mr. Green

решавам, че ще правя нещо с ориз, той ми подава една кутия...
гледам оризът в 4 пакетчета. вадя едно и се опитвам да го отварям Sunglasses
и се боря и мърморя: това пакетче залепено, като че ли ще векува ...
добре, че ме видя да ме светне, че се вари с пакетчето  Embarassed
повече такъв ориз не се купи  Naughty

в Германия вместо хляб към месо със сос се сервират кнедли, които са в същите тези найлонови пакетчета и се варят с тях, за да не се разпаднат.
Обаче аз кнедли не ям, съответно не съм се загледала особено.
влизаме в един магазин за напитки и виждам едни топки в мрежичка и казвам на мъжа ми: ако искаш си купи bowuu
и той: за какво са ми?
и аз: ми да ядеш...
и той: ама това е храна за пт … 80;те  hahaha
то си пишело, но кой да прочете - все топки  hahaha

# 19

СъЩата храна zа птички и мен ме ''върzа'', купих я с идеята, че е от онеzи миксовете от ядки, които се сервират по Коледа zа меzене вечер пред телевиzора. Когато я иzсипах почти припаднах, zаЩото между ядките се подмотваха 1/3та добре иzсуШени бели Червеи. Гутен! както се каzва Crazy.

# 20
Оу, като тръгнах за САЩ първия път беше с преспиване в Гермния. Слизам да ям в ресторанта. Отпред седи келнер, ама аз не знам, че трябва да ме настанят на маса, подминах го и си седнах където искам. Човекът явно всичко е виждал, обслужи ме и така, ама аз като разбрах каква е работата и ужасно се засрамих.

И на мен ми се случи нещо подобно преди няколко години в Германия Wink

# 21
И досега най-конфузните ми ситуации са свързани с имената на хората.
Не мога да оправя кой мъж, кой жена.
Първият ми сблъсък преди 4 години-наричам в писмо адвокат НиколА-мистър  Crazy
Наскоро една Гейнър, също я направих мъж. 'Ми мъжко ми звучи и това е  Crossing Arms
Но върхът беше, когато направих човек на адрес...
Много често, като вдигна телефона и след класическия ми поздрав, отсрещ изтрелват направо адреса.
Преди няколко месеца, звъни телефона и се изтрелва-Хауърд Лейн.
Аз решавам, че това е адрес и почвам да търся из системата...
Всъщност се оказа новия шеф на колежката ми  ooooh!

Спомням си как гледах по летището при първия ми полет
майки, носещи си децата в слинг и си мислех-ужас! като клошарки..кой да знае..

С мивки/тоалетни проблеми не съм имала,
но пък докато си отворя хотелската стая с онази ми ти карта,
кога ми беше за първи път, доста зор видях..

# 22
  • The QC to be!!!
И аз имам една историйка с хотел, влизаме, и дали има и минута след като сме влезли и ТВ-то се включва само  #Crazy ooooh!, така се шашнах и се изплаших  Shocked сърцето ми изхвъркна направо! ooooh!

# 23
zlatna tolumba, това с бъркането на имената е класика  Joy
Аз колко имена бърках в началото ...
Звъня по телефона и търся Гюро.
С'я ... кой да се сети, че Гюро не е мъжко име тук.
Вдига една жена и аз: "Може ли да говоря с Гюро?" и тя: "Да, кажете?"
И аз  Shocked
Инге, Ингер колко ги бърках и тях.
Или пък женски имена, които ми звучат прекалено "мъжки" ...
Абе имам си нагласата, че ако завършва на гласна е женско, на съгласна - мъжко.
Но тук тази стратегия не работи Simple Smile
Инге е мъжко, Ингер е женско.
Е името Улав ме разби в началото, но най-вече със значението ... то пък много популярно име тук, че и исторически личности се казват така ...
Уле, Ула, Улав ...
И Бодил за женско име, а аз реших, че е мъжко ... Simple Smile

Неведнъж съм звъняла на мъжа ми да питам това име женско ли е или мъжко ... да знам как да се обърна Wink

# 24
  • Германия
Много готина темичка  Grinning
Първия шампоан, който си купих у немско всъщност се оказа балсам...голяма чуденка падна, защо не ми се измива косата като хората докато се светна каква била работата  Laughing
Майка ми пък за малко щеше да си намаца косата с депилатоарен крем, добре, че в последния момент реших да погледна опаковката, та я спрях буквално на прага на банята. Купила го тя от някъде, но думичката  Haarentfernungscreme( крем за обезкосмяване) и се видяла сложна и решила, че щом е нещо за Haar (коса, косъм), то явно е маска за коса  Laughing

# 25
  • по пътеката
ей преди 10 дни ми е пресен примерът,но изцепката е на щерката! отиваме в истанбул ,то4но след наводнението ,има няма 6 4аса и успешно стигаме до летището, но те нещо намалили  пейките за 4акащи и отиваме в самия край и сядаме да 4акаме 9 4аса! по едно време искаме тоалетна и отиваме с дребната директно към мястото, дето трябва да са по план, години пътуваме от там! и нещо не беше както преди, но какво да видим като намираме дамската-със стъпките(клекалки) ,а не със седалките! малката й стана лошо, голям страх да не падне и направо вика :ужас ,мамо,кога успяха да ги сменят  и тук с такива?другите ги отнесе водата ли?(по автогарите и спирките на автобусите все бяха от странните!) а то какво било- били сме седнали в района на вътрешни линии! Laughing
питах се дълго време защо са им от страната на дясната ръка  марку4ите за миене в тоалетните, като аз съм наопаки, ама 4овек си гради навиците докато е малък! Mr. Green

# 26
Леле, от тази тема би излязла чудесна книга. Ако това беше класация, аз давам на Лунна самодива пьрво място за най-голяма Байганьовщина

# 27
Пристигам на гарата с 5 4аса закъснение.
Жената която ме 4акаше (бяхме се виждали само по снимки) се приближава към мен и ме пита: Ти ли си Лолита?
И аз клатя глава като кон (нагоре - надолу). smile3521
Тя се обръща и заминава. Пък аз след нея: Аз съм, аз съм!

После нау4их 4е клатенето на глава надолу - нагоре озна4ава тук ДА, а наляво - надясно НЕ. То4но наопаки на българското.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 03:08 от Lolita007

# 28
  • Германия
После нау4их 4е клатенето на глава надолу - нагоре озна4ава тук НЕ, а наляво - надясно ДА. То4но наопаки на българското.

Обратното имаш предвид  Wink

# 29
После нау4их 4е клатенето на глава надолу - нагоре озна4ава тук НЕ, а наляво - надясно ДА. То4но наопаки на българското.

Обратното имаш предвид  Wink
Да, и сега като се спомних пак се обърках...  Crazy
Отивам да го коригирам.

Общи условия

Активация на акаунт