И когато бай Ганьо стъпи на обетованата земя

• 35 373
  • 317
  •   1
Отговори
# 30
  • Истанбул
Oще съм млада булка и познатите на мама свеки идват на посещение,ами поздравих ги ,приех ги в дома и като насядаха и като се почна едно питане на хал=хатър Heart Eyes Mr. GreenПитало се отделно всяка жена =Добре дошли.Как сте.Какво правите,=ама аз отде да знам .Стоя като пън и мълча.Подобна ситуация се получи и със сервирането на чая,като свърши чашката моментално се пълни втора ако гостенинът не откаже с поставяне на лъжичката върху чашката.Изпиха си те чая и започнаха да се оглеждат многозначително ,накрая мама свеки сервира чая Laughing
Отиваме да избираме мебели .Развеждат ни из магазина ,разбираме се да се срещнем пак за доуточняване на мерките.Следобед ни посреща друг служител,и аз най=добронамерено му казвам=Тук имаше  служител,който беше по=нисък от вас .Само ,че аз съм употребила дума ,която на литературен турски означава низък,презрян човек.Човекът ме погледна многозначително.

# 31
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тъй като Бай-Ганьовщината не е присъща само на българите, да изтипосам и свеки  Mr. Green

Свеки е много пощенлива и все иска да си опита това или онова. А свекърът хич не си пада по експерименти и, ако аз си сготвя нещо "странно", тя опитва... Та един ден нещо си говорим за нар (на немски се казва Granatapfel - ябълка с цвят на гранат  Sunglasses) такааа...
обяснявам, че ние в Бг си имаме дръвче и колко обичам да ям нар, обаче тези, които се продават в Германия са все зелени брани и узрели от зор...

Та отиват свекърите на почивка в Хърватска и свеки решава да опитва нар Wink
Купила си и понеже на немски нали се казва някаква си ябълка и го захапала като ябълка  Joy
Съответно не успяла да прегризе кората и изхвърлила нара  Mr. Green, решила, че са й продали зелен плод...
Прибират се и тя ме пита: ти знаеш ли как се яде нар?
И аз:  Shocked, да защо?
И тя: и как се яде?  Joy
Обяснявам аз как се яде и тя тогава ми разказа как се е опитала да го изяде   chef

# 32
Оххх.... Mr. Green Толкова са много моите изцепки, че ще трябва на серии да ги пускам...

Ден първи в Щатите преди десет години. Слизам от самолета и се качвам на такси, което ще ме откара в университета. Пътуваме много дълго, шофьорът в много добро настроение ме разпитва откъде съм и защо съм дошла. Пристигаме, той услужливо ми измъква гигантските куфари от багажника. Аз отброявам сумата, която показва метърът точно до долар и му я връчвам с мила усмивка. Той ме погледна тъжно, изпсува тихо и си тръгна.

Ми аз откъде да знам, че тук било прието да се дават поне 15% бакшиш на таксито?  Embarassed  Мислех, че услуга му правя, че не се налага да ми връща....

# 33

Австралия, мъжът ми. Бърза от летището да отиде в хотела, че после има среща. Дава багажа на шофьора, да му го сложи в багажника и се засилва по навик да сяда отпред отдясно. Отваря вратата, а шофьора му подвиква: Извинете, господине, но там седя аз  hahaha hahaha hahaha - Австралия е с ляво движение и съответно десен волан.  Laughing

този номер редовно го правя когато си идвам в България.Баща ми като че ли все чака този момент да ми подхвърли ключовете и да се посмее с мен Simple SmileSimple Smile smile3532

# 34
Първият "шах с пешката", който преживях беше през 1995 г в една виенска сладкарница. Имаше от ония механизми над тоалетната чиния, които, след като пуснеш водата, излизаше напред и пръскаше седалката и след това минаваше с една кърпичка за забърсване. Аз останах да гледам това чудо на техниката, че ми се видя много новаторско. След това години по-късно съм срещала такива механизми по местата за почивка из немските магистрали.
Като излязох от тази тоалетна, много се кьорих на механизма за бърсане на ръце - беше от ония платнени рула, които като дръпнеш надолу падаше плат, като се избършеш, се навиваше обратно на руло. Гледах точно като теле в железница.
Майка ми като дойде за пръв път тук донесе лафа "кой ти е пасъл вълци" - употребяваше го за всички новости, с които се сблъскваше тук, за да не се чувства като Бай Ганьо.
Имам много случки още, но ще пиша по-късно, да не досаждам.

# 35
  • Germany
Лелеее, Веч, аз още не съм попадала на такова чудо на тоалетните  Mr. Green Mr. GreenТръгвам да го търся , стана ми интересно  Laughing Иначе и аз си имам няколко случая с клатенето на глава за ДА и за НЕ, и също съм скарана с имената кой жена, кой мъж - особено ако се обаждам, без да съм виждала човека, почти винаги съм в грешка  ooooh!
Не съм получавала по-тъп поглед, когато казвам категорично ЯЯЯЯяяя, и клатя глава за Не  ooooh! ooooh! Whistling само тогава може да се види изпразнен и недоумяващ поглед на човека срещу мен  Sunglasses

# 36
Преди мнайсет години, прясно пристигнала, не познавах още съквартирантката си в общежитието, която си личеше, че живееше доста отдавна там. За моя изненада се оказа също българка - замразената храна във фризера бе описана на роден език.
Минаха се няколко дни и изведнъж се появи една голяма локва в кухнята - фризерът се беше повредил и саморазмразил.
Аз, изпаднала в тих ужас, да не бъда обвинена в неподдръжка и безхаберие, се заех в спасяването на това, което бе останало за спасяване.
Неподгизналия хляб го препекох на сухар, а много мокрия ... го метнах на бездомните кученца. Все пак грехота е да се изхвърля хляб.
Зачаках аз, ха днес, ха утре... абе не идват тези кучета. Казах си, егати немските претенциозни псета, дето се назлъндисват на хляб.
Докато един ден видях служителите от "Чистота" с непознати за мен тогава щипки да го събират хлебеца ми най-старателно.
Егати претенциозните кучета, дето ги беше хванала липсата. Mr. Green

# 37
 Joy Joy Joy
Колко време висях в една тоалетна в Милано...  ooooh!
Не знаех от къде се пуска водата.  hahaha
Въртях се в тая тоалетна сумати време. Въртях се, оглеждах се, търсих копчета.... и не не потича тази вода.
Добре, че накрая видях педалчето на пода  Laughing

# 38
  • в едно миланско село
аз с тоалетни и води не съм имала проблеми (за преди 20 години говорим  #Crazy), голям инат и голяма фантазия, зна4и  Laughing
оба4е, отварянето на вънШните врати ми беШе коШмар, и до днес като излизам от някой блок се движа бавно и гордо, докато не идентифицирам къде, еле, са скрили коп4ето за отваряне.

за сметка на това все оЩе не съм посеЩавала тоалетна в самолет след един неуспеШен опит, в който сигурно съм се завряла в някакво сервизно помеЩение, в което търсих едно 5 минути как и къде може да е скрит кенефът и излязох с подвита опаШка и с грозно гледаЩа ме, 4акаЩа отвън стЮардеса  Rolling Eyes

# 39
от мен една наводнена баня  Embarassed

# 40
Лелееее, как се уплаших първия път като пишках в самолет  ooooh!
Тоя ми ти въздух като засмука.... и не спира и си викам "леле край- разхерметизирахме се"  Joy

# 41
  • в едно миланско село

какво, лисна една кофа, за да миеШ ли?  Mr. Green

# 42

какво, лисна една кофа, за да миеШ ли?  Mr. Green

не бе, взех си дуШ, от тези дето са във ваната, ама без да внимавам да не намокря пода, съвсем по български  Grinning

# 43
хаха, първо предупреждение към гости от бг " внимавайте, защото в банята няма сифон  Mr. Green

# 44
 Joy Joy Joy Стииииига бе  hahaha
Ох тази тема е уникална...

Общи условия

Активация на акаунт