И когато бай Ганьо стъпи на обетованата земя

• 35 429
  • 317
  •   1
Отговори
# 240
Едва ли има друг холандец с толкова добра тъща,която цяла зима му плете чорапи.И винаги подарява по една  нова готварска книга на жена ми,по която да готви,когато се приберем.

rotfImao rotfImao rotfImao
Картинка рулз!!!

# 241
Получаваме покана от детската градина за един празник, който се състоеше от малко шествие из селцето в което живеем и след това покана за грилване. Но най-отдолу пишеше: "Моля носете си Grillstäbchen (пръчици за грилването)", звъня на мъжа ми и казвам, че трябва да купи пръчици, той пристига, купил едни 20 см-ови пръчици .. отиваме и гледаме народа носи едни двуметрови пръчки почудихме се защо, ами защо, защото се оказа че щяло да се грилва на едни големи огньове, където се нареждаха поне 10-ина човека наведнъж и както се досещате с нашите 20 см-ови клечки не ставаше smile3532

# 242
Приятелка на майка ми, рускиня, ни кани на гости.Отиваме и тя, понеже е голяма кулинарка беше направила трапеза като за Коледа и Великден взети заедно.И беше правила  някакви пълнени зеленчуци с нещо,но аз бях малка и не си спомням с какво.Помня само,че бяха наистина много вкусни.
Майка ми я пита за рецептата.Обаче, по неразбираеми за мен причини, тя решава да я каже на български.И почва-слагам това, слагам онова,пълня с плънка и накрая хуууууууууууууууубаво ги опикавам.

опикавам=изпичам,пека

Пак със същата приятелка на мама ,Валентина Сергеевна,бяха ме оставили при нея да ме заведе следобед на урок по цигулка и после да ме гледа и дойде свекърва й за малко.Свекървата българка.И мамината приятелка я пита за някакъв домакински уред, как се казва на български,искала да си купи, а не знаела за какво да попита в магазина.И свекърва и, баба Наска и казва "Опиши ми го и ще ти кажа как се казва".И Валентина Сергеевна, притеснена, поглежда мен, поглежда свекърва си и малко сконфузно се скри в тоалетната.
После майка ми като дойде и ги чувам двете да си приказват и Валентина Сергеевна обяснява "...можешь себе представить,какая странная женщина, сказала мне терку описать..."И аз чак тогава се светнах,че на руски "описовать" означава да напикаеш.Валентина Сергеевна разбрала "напикай го и ще ти кажа ка се казва".
Може да се смеете,ама Валентина Сергеевна е културна,изискана жена, такива думи не употребява.Като пита къде е тоалетната у дома пита "мога ли да отида до стаята за момичетата?"

А всъщност,ставаше дума за ренде....

# 243
и накрая хуууууууууууууууубаво ги опикавам.

Joy  Joy  Joy

# 244
kartinka...  Heart Eyes имам  мускулна треска по цялото тяло от смях...аааааааа, велика си!!!  Joy Joy Joy

# 245

След няколко дни решила да попита къде може да си направи епилация.Обаче кого да попита?Хазяйката заминала да пазарува в града.Само възрастния хазяин у дома.Та,човека имал мустаци.Тя го попитала как се казва това и посочила мустаците.Той й отговорил-мустаци.И тя му казала "Аз имам мустаци тук и тук" и посочила подмишниците и триъгълника.Обаче не искам да имам мустаци.Хазяйката като не иска мустаци къде ходи?
Човека зяпал,зяпал и накрая възмутен се скрил в стаята си и цял ден не се показал.
Вечерта хазяйката се прибрала, за късмет със селската учителка,която говорела френски.И като се прибрала мъжа й я питал защо ходи да му изневерява с мъже,дето нямат мустаци,нали вече 40 години са женени и той винаги бил с мустак.
.......

rotfImbo  ........   rotfImao........... rotfImbo

# 246
Опитвам да се смея без глас на картинкините истории в резултат на което ме заболяха коремните мускули, а очите ми сълзят като при лукорязане smile3501.

# 247
  • София
 Hug Изчетах цялата тема за два дена. Смях се от сърце!

kartinka, на теб съм ти фен голям - запомнила съм те от други теми още. Благодаря за историите.

# 248
  • Varna
Момичета, направо не мога да пиша от смях. Живи и здрави да сте, за историите които сте написали тука. Така обичам да се смея а вие много ми помогнахте. По честичко ще ви навестявам Hug Hug Hug
Благодарности newsm20

# 249
 направо съм потресена-как ще я изпусна такава тема  Crazy
заболя ме корема от смях Laughing
картинка ,и аз съм ти фен   bouquet

# 250
МНого ми е забавна темата и аз по нощите съм я чела и едва съм се сдържала да не отприщя кикот Laughing
Тази малка историика я споделих оня ден в темата за чужбинските манджи който я е чел вече там да прощава, но сега ми хрумна че и за тук става...

Преди години работех в американски хотел и готвачите ми бяха приятелчета та получавах някой привилегии покрай това, примерно вечер след работно време можех да си  вмъквам да си направя нещо за хапване от хотелските запаси...Тааа, намъквам се една вечер да си правя късна салатка, и те там нали са едни грамадни ресторантски фризери  и хладилници, цяла стая с рафтове от горе до долу, и едно сумрачно.,..та зарових се аз в 'салатния' ред, изкарах си краставичка, доматче, марулка, измих си ги, нарязах си ги  и аха аха да си ги омешам на салатка, влиза готвача българин и ми вика, абе не знаех че и ти мааш като американците сурови тикви!
  поглеждам пак ... краставици друг път баш тиквички съм си нарязала...   те така ... и след няколко дена сме седнали няколко човека и аз разправям на колегите, срам не срам...и една мацка се опули, аааа, вика, такава ли била работата....аз ядох салата в ресторанта и бая се чудих, уж хубав скъп ресторант, пък какви дървени краставици сервират ...то било тиквички сурови...  Mr. Green

# 251
Nqmam kirilica, za koeto se izvinqvam.

Predi malko se pribrahme ot Bg s myja i deteto.Myjyt mi golqm merak da uchi bylgarski.Vseki den po polovina chas iska da go zanimavam.
I az go zanimavam-veche razbira dosta,no kogato pochne da govori byrka dumi,koito e chuval i takiva,deto ne gi znae,ama zvuchat blizko.

Naprimer-vari kafe i servira na maika mi/eh,taz lubima tyshta/.Iska da q predupredi,che kafeto pari,da pochaka,za da ne se izgori.I i kazva"ne piesh mnogo govejdo"./da se razbira'ne pii oshte,mnogo e goreshto/.

Edin den predi tazi sluchka sym naznachila myja mi za gledachka s hlapeto u doma, a az obikalqm kvartalnite magazincheta.Maika mi se obajda da  mi kaje koga shte pristigne v SOfiq, na koq spirka shte sleze i kym kolko chasa da q chakam.Obache men me nqma i tq reshila da obqsni na myja mi.

tyshtata:
-zdravei, tam li e Kartinka?
-nqma Kartinka.
-a kyde e
-na ulicata
-az utre shte idvam,znaesh li?
-za kakvo shte idvash?/tova da se razbira koga shte doidesh,b yrka koga,kyde,kak/
-ami ...na gosti
-a, nqma gosti,samo na ulicata.
-shte slqza na Okryjna bolnica okolo 11 chasa.
-Ne, nqma bolnica naokolo,sega 12 chasa.Posle oshte 12 chasa nqma bolnica i posle pak ima bolnica.
-Abe kaji mi koga shte se pribere Kartinka u doma, da i se obadq na neq.
_Az ti kazah-nqma Kartinka,na ulicata samo,nqma Kartinka v kyshti..

Dobre,che maika mi se obadila na edin priqtel,na sledvashtiq den toi mi q dovede u doma. Laughing

# 252
A tova za 12 chasa i bolnicata beshe,che hodih na proceduri za razkrasqvane pri lekar-dermatolog i te trqbvashe na 12 chasa da se pravi-cql kurs.

Imashe i drugi veseli momenti,ama shte vi gi razkaja kato poopravq bagaja.

Hug

# 253
картинка,явно майка ти е с чувство за хумор   bouquet
„-a, nqma gosti,samo na ulicata.“  Joy Joy

# 254
хахахаха картинке голем купон! и моя мъж иска да учи български много,ама аз нямам твоето търпение хахах

Общи условия

Активация на акаунт