Лечение от природата

• 8 186
  • 17
  •   1
Отговори
       Здравейте момичета!Идва зима,започва се със запушените носове,хремите,високата температура и всички тези неприятни неща,които ни карат да тарчим при лекаря,да чакаме на опашки и да се тъпчем стабилно с вредни лекарства! #Cussing out
А има толкова по приятен и полезен начин да се справим с неприятните болести-това са билките!
Предлагам в тази тема всеки да сподели опита си или това,което е чувал и взаимно да преодолеем неприятностите от очарователната зима!Но тази темичка е за билките,не само за болестите,затова се приемат всякакви лечебни свойства!
Ето нещо и от мен като за начало!
Чай от камшик помага много при ангина и заболяване на гарлото!
При кашлица използвам чай от парички!Изключително ефикасен! Peace
При магарешка кашлица,заболяване на дихателните патища,затлачване на бронхите се използва комбинация от мащерка и остролист жиловлек (в равни части)!
Мащерката я използвам и за предменструалния срндром-успокоява ми нервната система Laughing,ускорява идването на м-ята и много ми помага за болките в корема!
Използвам сащо и коприва-най вече за пречистване на кръвта,но сащо и за алергията ми!Но честно казано копривата помага почти за всичко,затова задалжително си пийвам от нея!
Надявам се да сам ви заинтересувала и наи вече помогнала с нещо,а то има страшно много да се пиши по тази тема,защото билките наистина помагат!

# 1
  • TX
ОК , благодаря за темичката ,
Докато водицата за чайчетата се топли при настинка, ама тъкмо като се прибираме е ефикасно един счукан аспирин да се разтвори в свинска мас , с получения крем се намазват с масажни движения дланите и стъпалата, обуват се топли чорапи пие се чайчето споменато по горе и ............ сбогом настинка, сбогом пневмония  Grinning
За диария силна
  • чай от кори на нар
    чай от шипка
    чай от корени на джоджен

# 2
Поздравления за хубавата тема !
Ще ви чета !

bouquet:

# 3
Благодаря ти за прекрасната идея murka  bouquet
А,момичета някой мойе ли да ми каже нещо разхлабващо EmbarassedЗнам за зелен чай,но искам да го пробвам в краен случай-малко е силничък,а аз нямах проблем до преди 10 дена-спрях цигарите и от тогава.....
Така де,ако някои зне нещо по вапроса ще съм много благодарна!

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
зеленият чай не разхлабва  Peace
ако имаш предвид чая в зелена опаковка Сание, то това не е зелен чай  Peace

за разхлабване: ленено семе, сушени сини сливи, накиснати във топла вода - изяждат се сливите и се изпива водата, пробиотици (помагат при запек след прием на антибиотици, когато чревната флора е нарушена), овесени ядки.

специално чай за разхлабване: чай от зърнастец, чай от майчин лист, сена (много боли корем от него)

П.П. Мурка, не виждам нищо природно в аспирина. аспиринът се поема и чрез кожата и така намазан лесно може да бъде предозиран при малки деца.

# 5
  • TX
.............а аз нямах проблем до преди 10 дена-спрях цигарите и от тогава.....
Така де,ако някои зне нещо по вапроса ще съм много благодарна!
Да и аз като спрях цигарите много се спекох и неправилна диета направих , която гипсира положението. ВВнимавай да не стане така не допускай ,  Намеси повече течна храна в менюто си, но в никакъв случай не с лекарства и силни чайове като сание и сена (майчин лист). Освен ленено семе и сини сливи, които много помагат но трябва да не се отказваш, опитай и с лъжичка пчелен мед разтворен в хладка водица сутрин и вечер.
 asyalein относно аспирина, не става въпрос за една опаковка а една таблета, като разбира се не всичко се намазва наведнъж просто няма как да попие. А при една току що хванала настинка, всеки има аспирин в къщи и може да я пресече  Flutter

# 6
А при една току що хванала настинка, всеки има аспирин в къщи и може да я пресече  Flutter

настинка се преотвратява с чай от джинджифил, а не с аспирини.
джинджифилът укрепва имунната система и загрява тялото.
аспиринът не е от природата  Peace и не всеки го има вкъщи  Wink
аз нямам  Mr. Green

помага и краката да се потопят в топла вода с морска сол

при кашлица се пие чай от салвия.

# 7
А за синузит може ли да препоръчате билка?

# 8

нагревки с морска сол  Peace
в една носна сърпа се слага малко, връзва се на бохча и се загрява.
слага се по средата на челото. близо до носа.

внимавай да не си изгориш кожата.
прави се вечер, преди лягане, за да не изстива мястото после Peace

П.П. това го правя за запушен нос и помага.
за синузит не съм сигурна...Peace

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 20:11 от asyalein

# 9
Джинджифил има и на бонбони за дъвчене. Зимните месеци е добре, както и когато усетите, че се разболявате. Помага и при главоболие. От известно време си дъвча всеки ден.
За разхлабване и прочистване на организма /това на скоро лекар билкар ми го предписа/ - сутрин 1 ч.л. медицинска сяра за пиене в малко кисело мляко, 1 супена лъжица ленено масло, течно, 1 супена лъжица овесени трици с малко кисело мляко. Това, заедно с чаша кафе ми е закуската от месец насам Grinning Никога не съм имала по-редовен стомах, че и поотслабнах даже. За 3 месеца ми е изписано, после ще видим.

Пия и още билки в момента, но те са за различни неща - например вместо вода пия запарка от лайка, градински чай - това за синусите и гърлото. За бъбреци - запарка от медицинска ружа. За нервите - запарка от липа и семе от копър с малко кисело мляко след обяд.

Да, билките наистина помагат, но се иска много упоритост.
Хубава тема, ще следя за още идеи Simple Smile

# 10
  • Universe
   bouquet  - Български билки - снимки, състав, приложение - http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4503 

# 11

нагревки с морска сол  Peace
в една носна сърпа се слага малко, връзва се на бохча и се загрява.
слага се по средата на челото. близо до носа.

внимавай да не си изгориш кожата.
прави се вечер, преди лягане, за да не изстива мястото после Peace

П.П. това го правя за запушен нос и помага.
за синузит не съм сигурна...Peace

Да, помага и за синузит.  Peace

# 12
Разхлабващо - триците на Хуск, това са семенца от бял живовлек, за мене е приемливо безвредно - изцяло билка, не се привиква, не дразни, аз съм доволна.
Любим чай на мене и детето при проблеми с гърло и нос - мащерка или цвят от бъз.
При неспокойство и нервни проблеми - чай от мента или маточина.

# 13
Джинджифил има и на бонбони за дъвчене. Зимните месеци е добре, както и когато усетите, че се разболявате. Помага и при главоболие. От известно време си дъвча всеки ден.
За разхлабване и прочистване на организма /това на скоро лекар билкар ми го предписа/ - сутрин 1 ч.л. медицинска сяра за пиене в малко кисело мляко, 1 супена лъжица ленено масло, течно, 1 супена лъжица овесени трици с малко кисело мляко.
Аз сярата я смесвам само с мед /1/2 ч.л сяра и 1 ч.л. мед/.

# 14
Mojito, да така е по рецепта с мед, но аз мед не обичам и доктора, който я препоръча каза че може и с кисело мляко. И дозата за момента ми е малко по-голяма - 1 ч.л. с приблизително 2-3 супени лъжици кисело мляко. След 3 месеца на преглед и тогава ще видим дали ще я пия още и по колко. Не съм сигурна, че може да се пие продължително.

Общи условия

Активация на акаунт