Лечение от природата

• 8 191
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Чудесна и изключително полезна тема! Hug
Незная дали се вмествам изцяло в контекста, но все пак ще споделя: през есента сутрин пийвам по един малък гълток домашноприготвен разтвор на прополис - за засилване на имунитета. Когато ме заболи гърло правя на често гаргара с хл. сода и вода. При запушен нос наскоро изпробвах мед в ноздрите - много ми помогна. Редовно пийвам чай от шипки, защото е богат на витамин С.
Чай от бял равнец пия при менструални болки.
За нервите - запарка от липа и семе от копър с малко кисело мляко след обяд.
Това ми се иска да го пробвам? Може ли малко подробности?

# 16
Здравейте момичета,
Извинявайте за отсъствието!Искам да ви благодаря за страхотните съвети(за разхлабване)  bouquet
За синузит знам една много полезна рецепта(аз страдам от малка от синузит),но в сащото врвме е и много болезнена-не всеки би издържал!Това е чесън-капват се по няколко капки в носа(прясно изцеден) и се стои няколко мин. с главата нагоре!
много помага,но е много болезнено!
Който е решрл да го пробва-няма да сбърка!

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 03:16 от arcobaleno

# 17
Satrlight, аз ги правя така:
Цвят от липа - 1 с.л. се запарва в 200 гр. вода за около 30 минути, прецежда се през марля и се пие като чай, вместо вода, най-добре след обяд. Аз използвам едни китайски чашки с цедка за запарки, слагам парченце марля в цедката и така ми е най-бързо и лесно.
Семе от копър - продава се на пакетчета. Смила се с кафемелачка например и се приготвя така: 1 ч.л. с половин чашка, на око кисело мляко се разбърква и се хапва.

Общи условия

Активация на акаунт