Деца с увреден слух-8

• 60 033
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Вени, аз имам негов телефон. Ще ти го изпратя. Доц. Спиридонова е аудиолог, изобщо няма нищо общо с операциите. Нямам представа защо се изказват винаги аудиолозите в ИСУЛ сякаш за хирурзи и сякаш от тях нещо зависи. Съвсем не си единственият родител, който е чул отказ от тях за нещо, което не е тяхна работа.  Confused

# 631
Много кофти , а аз приех 100% думите и  Confused
А  доц. Венцислав Тодоров Цветков във ВМА оперира ли също деца, негови координати???

# 632
Вени, да, там също оперират деца. Именно доц. Цветков. Аз нямам негови телефони. Но има и други болници с традиции в УНГ болестите - Транспортна, Лозенец... Проучи по-внимателно специалистите за вашия проблем. Ако все пак обясниш за какво точно става въпрос, може би ще сме ти по-полезни.

# 633
Вени, да, там също оперират деца. Именно доц. Цветков. Аз нямам негови телефони. Но има и други болници с традиции в УНГ болестите - Транспортна, Лозенец... Проучи по-внимателно специалистите за вашия проблем. Ако все пак обясниш за какво точно става въпрос, може би ще сме ти по-полезни.
И аз не знам точно - не ми обясниха подробно, знам че има аномалии на слуховите костици, намален е слуха до 60-70 дц на места , но костния път на чуване е запазен и това е най важното. Трябва да се оперира средното ухо за да се възстанови проводимоста на звука към вътрешното. Имам скенер и искам да се консултирам със специалисти, защото аз действително мислех че докато не спре да расте черепа не може да се коригира нищо/ не че не може по принцип/ и сега ме изненада д-ра в Германия като каза че може да го оперира веднага и да чува без апарати!!!!

# 634
Здравейте , доста напрегната и полезна дискусия е минала, аз от един месец не можах да вляза в темата .Малкия не може да се оправи от един месец и половина ,хвана ни една кашлица та упорита и не може да се оправи ,направи отит лекувахме пак кашля сега ,оказа се че е направил бронхит. Не може да ходи на градина , като се изкашля веднъж и го пращат вкъщи та и не е редно ако е нещо заразно да не заразим и другите. А иначе напредва добре , според мен си чува много добре като сила , шептенето даже чува ,но не са чисти звуците. Илонка ти си една от хората на които съм се възхищавала , заради силата и борбеноста ти .Ти беше първата майка с която се срешнах и ми даде надежда за да продължим напред, браво  и за преводите а филма как може да видим ние от провинцията. Но нали всеки има право на мнение и е редно да си го каже. И аз не употребявам много думата глух , но отдавна съм приела факта че детето ми като свали апаратите си е глух. Миналия ден се скарахме със свекърва ми заради тази тема, вика ми ,, недей да казваш пред хората че детето не чува като свали апаратите , ,, и аз я питам,, а какво да кажа ,,ами кажи им че някой ден ще се оправи,, тя е от  хората ,които не искат да приемат факта. И мен ме боли , но нали трябва да приемем нещата, а не да се вайкаме и да мислим хората какво ще кажат , какво ще мислят. Нали трябва да интегрираме децата си , дори с проблема който имат да бъдат самоуверени и да се докажат .За втори имплант не съм се замисляла , но засега не искам , нещо не иска да носи слуховия , може би защото вече разчита на импланта . Имах още какво да пиша , но детето се събуди трябва да ставам ....

# 635
Момичета благодарязателефоните, Hug ако тук в Бг накой ми обещае това което ми казаха в Германия, няма да правя опити за формуляр Е112 , който е мисия почти невъзможна. Confused Лошото е че сина ми има и други проблеми и има нужда и от друга операция на гърлото която тая със сигурност тук не може да стане, сега ще се опитам и да го докажа на хартия  Tired
Редактирам се - Днес ходихме при доц. Цветков  Grinning много съм удовлетворена от срещата - и той може да ни оправи ушите  Hug Само че приоритет сега е другата операция , която е по тежка и за съжаление тук няма кой да я направи практически! Нямаме никакъв шанс за разрешение за лечение от касата , ще трябва сами да се спасяваме, добре че само 1 операция остана  за Германия  ooooh!

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 21:33 от veni-b

# 636
Ако някой има интерес, това е линк към много хубав документален филм за класа по пантомима за студенти с увреден слух в НАТФИЗ.

http://www.facebook.com/#!/pages/Dance-Art-and-Silence-DEAF-Tanc … ?v=app_2392950137

Страхотни клипчета! Беше ми драго да ги видя. А това вероятно са материали, свързани с работата по някакъв проект?

# 637
  • Плевен/София
       Здравейте!

Най-напред честит празник на Вълничка (морска)! Жива и здрава!
       Имам въпрос: някой от вас, или ваш познат, дали е правил аудиограма на детето си в "Токуда"? Интересува ме как протича, кой я провежда. Защото от тази, която направихме за ТЕЛК не излезе нищо, и на практика ние не знаем какво и колко чува Венци, и дали въобще има някакъв остатъчен слух.
        В момента проучваме възможностите, които съществуват пред нас, за да изберем какво ще правим. Благодаря на всички, които споделиха мнението си. g-mom, точно от това, което си написала, се страхувах...Тая октава разлика, която се получава между двете уши, дали някой може да обясни на какво се държи, едва ли са неправилни настройки.

# 638
Нее не на неправилни настройки. Просто човешкият мозък е...terra incognita.

# 639
  • Плевен/София
     Тази сутрин по новините казаха, че в София ще се проведе конференция (?) по проблемите на кохлеарната имплантация, някой знае ли нещо за това?

# 640
    Тази сутрин по новините казаха, че в София ще се проведе конференция (?) по проблемите на кохлеарната имплантация, някой знае ли нещо за това?
На базата на писмата които разпратихме с Митра до разни институции, може би 15-тина министерства и комисии, днес в МЗ ще се проведе "конференция". И аз съм любопитна какво ще стане! Дано... Praynig Организирано е с "покани", предварително записани имена на хората които ще участват. Със сигурност ще присъстват Люси Илиева - председателя на БАКИ, Владислав Илиев - предния председател, Митра, не знам още кой... Днес от 14.00 или 14.30 беше събитието...

# 641
# 642
Галя, аз не че много разбирам, но от това, което съм чела, разлики възникват в зависимост от това колко дълбоко е поставен електрода. Както е ясно, невъзможно е да се прецизира чак до такава степен, че всичко да е еднакво в двете уши (все пак става въпрос за милиметри) и може да има разлика както в това, което се чува със здраво и имплантирано ухо, така и между две имплантирани уши. Дано го обясних ясно.

# 643
Браво!!
Страхотна новина!
Дано успеем да постигне нещо! Ще стискам палци, дръжте в течение какво се е случило.
Новата здравна министърка ми изглежда малко странна, но дано е професионалист.

# 644
Благодаря за поздравленията!  bouquet Желая успех на днешната среща, да има много ползи за вас и децата!

Общи условия

Активация на акаунт