Деца с увреден слух-8

• 60 010
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
baracuda здравей и от мен.Ще ти напиша как беше при нас. Значи на Мони изследването го направихме, когато тя беше на три месеца и половина горе -долу.Като по поръчка тя точно тогава заспа и не се наложи да я упояват.През цялото време спеше непробудно и без да помръдне.Самото изследване....общо взето накичиха я с кабели, сложиха и слушалки на ушите и и подаваха звуци.На компютър отчитаха резултати.После гледаха и на друг апарат.Ама аз тогава бях толкова шокирана от резултатите, че......не питах нищо. Самото изследване продължи около час и нещо. Мисля, че няма да ви се наложи да нощувате.
 Иначе по-късно правихме ЯМР и тогава вече беше с упойка.Незнам каква беше, но всичко мина много добре.Бързо се събуди, веднага поиска да се храни.Не е вдигала температура или някакви други реакции.
 Ако нещо друго те интересува питай.

И успех

# 91
baracuda, и аз се присъединявам към мнението на Elisana, че при толкова малко бебе е възможно да се направи BERA без упойка. Непременно говори с лекарите за тази възможност. Поне може да опитате. Ако го кърмиш, да отидете в момент, в който му се спи и да му дадеш да суче или съответно - да пие мляко от шише. Мисля, че това е най-сигурният начин бебето да заспи. Simple Smile

# 92
  • в моя свят
И аз се присъединявам към това мнение.Дори и при големите деца във възраст когато могат да стоят мирни също се прави BERA без упойка.Моя син беше на 7г. когато му правиха изследването и просто трябваше да стои мирен и въобще да не мърда.По принцип това не му се отдава много  Grinning но от непознати и то в бели престилки се кротва и изпълняваше всички инструкции.

# 93
Благодаря ви ,момичета. Хубав ден!

# 94
Здравейте!
Баракуда, привет и от мен! И според мен не е толкова тревожна упойката, а ако стане бебчо да заспи, наистина е прекрасен вариант.
Успех от мен!

Ние преболедувахме грип- цялото семейство бяхме тръшнати. Сега Елинка боледува вкъщи. Жалко, че не може да ходи на градина, но да поотминат малко тия болести. 

Поздрави

# 95
. Ако ще ходите в ИСУЛ, в никакъв случай не ти препоръчвам пък точно д-р Върбанова, обаче. Ако изберете да отидете там за изследването, обърнете се към доц. Спиридонова или доц. Попова. Те работят заедно с д-р Върбанова, ако толкова държи вашия лекар на нея, но все пак, моето мнение е, че трябва някоя от доцентките да присъства на изследването.
Съжалявам че се намесвам точно поради този коментар, НО....четейки постинга човек остава с грешни впечатления.  Д-р Върбанова , както и доц.Попова и Доц.Спиридонова е специалист в областта в която работи. Те в екип обучават ВСИЧКИ УНГ лекари в Бг. И където и да отидете ще попаднете на техен(респективно нейн) ученик. Просто хората са различни като темперамент ,емоционалност и поведение. Но да не забравяме че на лекар се ходи , за диагноза, а не за откриване на сродни души.

# 96
Боби, рядко си позволявам да казвам нещо такова в прав текст - не бих го казала, ако не беше от някакъв конкретен опит. Моето мнение е, че д-р Върбанова няма никакъв подход към децата и родителите им. Впрочем, по принцип в ИСУЛ това не им е силната страна. Имам и други наблюдения, заради които си позволих този коментар, но не бих ги описала тук. Изобщо не става въпрос за сродни души (нали не е необходимо тъкмо тук и тъкмо на вас да обяснявам, че такива не са ми нито доц. Спиридонова, нито доц. Попова), а за невнимателно отношение. Достатъчно са им преживяванията на родителите в такъв момент, че да няма значение отношението. И все пак, извинявам се, ако е било прекалено.

# 97
    Момичета , д-р Върбанова е завършила Медицинския университет във Варна , та от там се има с нашия доктор.Затова той ни препоръча точно нея .

... Достатъчно са им преживяванията на родителите в такъв момент, че да няма значение отношението...

Така е,наистина...тъжно но факт... Пък щом и трите са екип,ще уговоря поне една от двете доцентки да присъства.

# 98
baracuda, здравей и от мен.
Нашата дъщеричка беше доста по-голяма от вашето бебенце, когато направихме изследването - на 10 месеца. Първо бях записала час в ИСУЛ, от където ми казаха, че изследването се прави под пълна упойка и ще трябва да пренощуваме една нощ в болницата. Отказахме се от ИСУЛ поради други причини и записахме час във ВМА, където също правят изследването под пълна упойка (на бебета на тази възраст), но заведохме Александра гладна и жадна към 8 сутринта и малко след това и направиха изследването без да се налага да нощуваме.
Месец след това направихме същото изследване във Виена. Там също го правят под пълна упойка, но поради пропуск от наша или тяхна страна не бяхме планирани за деня в който отидохме. Та лекарите проявиха разбиране (искахме да се приберем колкото е възможно по-скоро) и и направиха изследването същия ден без упойка. На нея вече и се спеше, дадоха и да изпие някаква течност, която и помогна да заспи, налепиха и електроди по главичката, сложиха и слушалки и като при Elissana.
Поздрави!
Мариана 

# 99

Понеже видях поста на FEN за "класната" - не съм намерила все още начин да убедя учителите, че е добре Диляна да ги вижда когато говорят, именно за да отчита по устните. Изобщо за 4 години в нашето училище не срещнах никакво разбиране от учителите и никакво желание от тяхна страна поне малко да съобразят поведението си в клас със специфичните нужди на нечуващо дете.

Това за съжаление е изключително трудно за чуващ човек, който няма сред близките си глухи хора. Вече повече от 15 години живея с увреден слух и с ръка на сърцето казвам, че хората не го правят от лошо, просто забравят. За съжаление дори напомнянето не помага при някои особено упорити личности, като моят шеф например.  Twisted Evil

# 100
  • Плевен/София
             Честит празник, Илонка!

# 101
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Иепе бъди жива и здрава и нека всяко твое желание бъде мое пожелание.  bouquet  bouquet  bouquet

# 102
Честит рожден ден на Илонка и от нас!
Пожелавам ти най-вече здраве, много щастие и страхотни моменти!
Прекрасен празник днес!

# 103
  • София
Момичета здравейте,
Първо да честитя празника на Илонка!
Видях, че за FM-системата питате - аз си мисля, че тя е задължителна за всяко училище. Даже в събота обсъждах този въпрос със служителите в Славина. Лошото е, че учителите никак не са наясно, а като има възможност да се образоват по въпроса, сякаш не искат да знаят. Хем опитвам да обяснявам за технически нововъведения, хем си имам едно на ум, да обучавам Диляна да се справя без помощ. Все пак вярвам, че постепенно ще има разбиране, затова трябва да се повтаря и на учителите и на директорите в училищата.
Ние малко да се похвалим, в събота бяхме да пробваме нов слухов апарат. Уцелихме наистина някакво супер добро стечение на обстоятелствата. Предварителното ми проучване накланяше към Nios V (от Phonak, ние и досега носехме Phonak). Освен, че имаше 2 апарата във фирмата и ги пробвахме, оказаха се много подходящи за Диляна. Преди никога не сам си помисляла за 2 хубави апарата, доста скъпи ми идваха. Диляна никога не беше слагала СА на по-глухото си ухо, но сега й трябваха точно 2-3 минути за да се ориентира. И като каза това дете, трябват ми 2 апарата, как ли не ме изманипулира. Осъмних се, че съвсем наистина иска 2 СА, но пък по всички правила си трябва 2 апарата. Ох, добре че фирмата имаше промоция за точно този чифт, понеже моделът е съвсем нов за България и за първи път го предлагат. Иначе сигурно нямаше да мога да си и помисля за 2 СА. Та, така, направихме отливки, дадох капаро и .... сега чакаме отливките и да се сдобиваме с 2 СА. Направо не ми се вярва, дано наистина другата седмица като вземем апаратчетата девойката да е толкоз доволна колкото и при пробите.

# 104
 Hug Лони честит рожден ден ,пожелавам ти най-вече здраве ,много усмивки и радости с любимите хора  newsm59

Общи условия

Активация на акаунт