Ужасни/отвратителни деца

• 6 655
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
Преди няколко дни, една хм...дама, подобна на авторката, си позволи да охарактеризира синът ми като невъзпитан, защото някога си бил пипал играчките на дъщеря и. Доста се зачудих дали да падам под нивото си, за да я попитам тя за коя се помисли и го направих... Едва ли скоро ще си позволи да окачествява други деца.
Дами, за какво възпитание може да се говори при двегодишните деца? Аз поне не мога да кажа кое дете на тази възраст е възпитано и кое не. Да, има норми, има правила, но възпитание....???

# 61
Ако погледнеш дъщеря ми отстрани ще кажеш, какво мило, добро дете е.
Ако отидеш с нея на площадката е съвсем различно.
Допреди време, посягаше само когато се защитаваше, никога първа, нито нарочно.
От около месец е съвсем различно, ако някой не и хареса, или и вземе нещо, отива и си го взима, по един или друг начин, понякога с удар. Бера срам, говоря, обяснявам, знае че не бива, но понякога го прави. Да до нея съм, но въпреки всичко, не винаги успявам да реагирам навреме. А напоследък и не искам, защото децата поне на нашата площадка се оправят много добре, един два пъти я оставих да посегне на по-голямо дете и яде бой от тях, и сега по-рядко удря.
Явно е период, не бих нарекла дете злобно или ужасно, дори и да е по-голямо. Пък камо ли на 3.
Забелязала съм че всичко, което някога ме е възмущавало, ми е идвало до главата. Така че не е хубаво човек да прави такива крайни изказвания.

# 62
Та това са деца на 3 години
За какви ужасни, отвратителни деца говорите?
Децата преминават през различни етапи на развитието си и понякога и "най-добрите" родители не могат да им повлияят...
И твоето ангелче днес може да бъде утре "ужасното отвратително" дете

Peace Peace Peace
не се връзвай толкова, децата са си деца.............

# 63
  • гр.София

От около месец е съвсем различно, ако някой не и хареса, или и вземе нещо, отива и си го взима, по един или друг начин, понякога с удар. Бера срам, говоря, обяснявам, знае че не бива, но понякога го прави.

Да обърна гледната точка. Когато някой е бутнал, ударил,ухапал някое от моите деца-не съм скачала като ужилена. Нито към родителите,нито към учителите.
Приемам го за част от израстването на децата в колектив.
 Не говорим за системен тормоз-на такова дете не сме попадали. Не знам вие,къде ги срещате.

# 64
Абе мила чак като ужилена не,  но и родителите са за това, че от хапането,бутането и плюенето може белята по голяма да стане.
Миналия месец станах свидетел на такова нещо дето ми настръхват косите като си спомня.Едно от тези нормално развитите деца побутваше цяла сутрин децата така лекичко да не им е скучно на майките ,а гордата мама си правеше проветрение на устата.Докато бутна едно детенце от пързалката и то падна на главичката си, а по късно бърза помощ го приела в дет. мозъчна хирургия.Момченцето е на 3г. и според мен не носи толкова вина колкото този който се грижи за него в момента.
В този дух случи се така ,че веднъж петнадесет минути слушах как ми заплашват детето понеже не иска да слезе от люлката при други две свободни.,а мамата си пиеше кафенцето сякаш нейното по голямо от сина ми с две години (около6,7)дете е ангелче,но като започна свободната люлка(на синджири) да я засилва и да говори,, сега ще и пръсна главата с люлката,,  аз скочих, защото после откак се обърне колцата......И директно му казах ,че ако още веднъж ми заплаши детето, пред маика му ще го ошамаря.Та набързо си го озъптиха.Така, че колкото и да звучи банално извел ли си си детето сред други деца си длъжен да го следиш и гледаш да не нарани себе си и другите в играта.

# 65
Деца, които удрят или хапят са агресивни и много често зле възпитани. Да не забравяме, че някои може би са свидетели на насилие вкъщи... Но отвратителни или ужасни не бих ги нарекла... Малко  е пресилено  Peace Неприятно е, когато собственото дете бъде наранено от друго, но в този момент родителите би трябвало да се намесят.

Когато малката беше на година и половина имаше фаза, в която удряше всеки, който ми подава ръка или ме прегръща и целува. Имало е много неловки моменти, но с нищо не можех да променя това. Ето, че премина  Simple Smile  Не съм и позволявала никога да удря други деца и съм доволна, че умее да страни от агресивните. Но нека не се заричам, защото никой не знае как ще се развие по/нататък  Praynig

# 66
  • Burgas, Bulgaria
малеее  ooooh! не мога да повярвам ,4е подобно нещо може да се напише.Правилно някой бе писал ,4е съдбата или каквото и да е там си прави гадни шеги с нас, така ,4е не е хубаво да се правят такива изводи при положение ,4е тепърва идва трудното....... с бебешките-детски пубертети  Tired.

# 67
Децата не се раждат агресивни или ангелчета. Ние, родителите ги възпитаваме. Да, има ген, но все пак отговорността си е наша.  Случват се такива ситуации описани от авторката. Скоро и аз бях свидетел как едно приятелче на сина ми /на 3 г./ го бутна от пейката. Малкия падна назад и доста се изплаших. Да, нашия е доста спокоен и свит дори може да се каже за момче. Всъщност, по-скоро е спокойно дете. Важното според мен в подобни ситуации е реакцията на родетел/я/ите за да се учи детето, което е ударило, бутнало, оскубало и т.н. друго дете, че това не е правилно и редно. За тази цел първо трябва да сме близо до децата си в парка или където играят, за да виждаме как се държат с другите деца. Трябва да им говорим, да им даваме пример.
Да наречеш някое 2-3 годишно дете отваратително е доста силна и обидна и неправилна квалификация. Да, може да не е добре възпитано и ако не му се говори и обяснява достатъчно, недай боже да се толерира пък по-буйно поведение, може да е вироглаво и да се инати, но все пак наистина - децата са наш "продукт". А, и на 3 години не винаги си дават сметка за това, което вършат. Нека не ги съдим! Нека ги възпитаваме правилно. Ще има резултат. Трябва време и търпение.

# 68
Не съм изчела всички мнения по темата, но ще споделя моето. Била съм и от двете страни на барикадата, както може би и повечето от родителите. Синът ми, например, скубеше и хапеше, НО от радост, което не го оправдава, но не го прави и ужасен/отвратителен (невъзпитан; свидетел на насилие в къщи и други подобни квалификации); предполагам, че просто е било начин на изразяване на чувства. Майките, сблъскали се с подобни проблеми, се сещат за какво иде реч - постоянно бях по петите му по градинките, особено като видех, че се насочва към някое дете  ooooh! Говорех му непрекъснато колко е лошо; как децата ги боли и ще бягат от него и помня ли и аз вече какво  Crazy В градината също правеше непрекъснати щуротии - отивах да го взема със свито сърце - какви ли пак ще ги е сътворил  Crazy Междувременно, се случваше и той да се прибере "ранен". Е, мина и отмина този период много отдавна с него.
Дъщерята пък е друг чешит  Laughing Тя е супер кротка, когато ме няма - не й се чуваше гласа в яслата; и в градината е така. Но когато е с мен, удря децата, блъска ги  ooooh! За форумните психолози Mr. Green, да поясня - все още няма насилие в къщи, пък и мисля, че си възпитавам децата  Peace Ама на - характер ли е, що ли, един бог знае...
Като заключение ще кажа - бай, бабо, да не те среща мечка, демек ужасното/отвратително дете да се окаже твоето...

# 69
Агресивните импулси ги има у всеки човек и у всяко дете. Малките деца още тепърва се учат да ги контролират. Учат се и да изразяват емоциите си по приемлив за околните начин. Никой не се е родил научен. И за всяко дете определени уроци са по-трудни, а други са по-лесни. Като събираш деца заедно, винаги има риск някой да е обиден, ухапан, бутнат, замерен с пясък и тп. Точно защото децата не се владеят и ги правят тия неща. То възрастните ги правят, та какво остава за децата... Не виждам защо трябва да правим от това драми.

Относно случая с детето паднало от пързалката. В БГ много детски площадки не са обезопасени. Децата падат и без да ги бутат. Пързалки и катерушки се инсталират върху подходящи повърхности.

# 70
злоба в три годишно дете,айде стига де.я пак си помисли...лоши ,палави,лигави и тн -да,но злоба чак

А как ще го наречеш (и другите,които твърдят,че няма злобни деца) дете на 4 год,да блъска с цялата си сила дете на има-няма 2 год? Как ще го наречеш,ако му видиш злобната физиономия и стиснатите до бяло устни,докато блъска същото това дете? Наричам го злобно,агресивно и ужасно отвратително. И на всичкото отгоре,майката и бабата гледат от масата в кафенето и не правят дори усилието да му се скарат.Ами и това ще го нарека-каквито родителите,такива и децата.

аз ще го нареча агресия,но не и злоба.а и в този случай ще отида директно при майката на въпросното дете.много сте категорични и крайни в изказванията си..

# 71
Та това са деца на 3 години
За какви ужасни, отвратителни деца говорите?
Децата преминават през различни етапи на развитието си и понякога и "най-добрите" родители не могат да им повлияят...
И твоето ангелче днес може да бъде утре "ужасното отвратително" дете
Чак не мога да повярвам, че такива неща се пишат от хора над 12 години  ooooh!
Peace

# 72
  • София
Като дете аз удрях и мен ме удряха... Това ме е научило с кого мога да се закачам и с кого не - важен урок за цял живот. А това, че понякога съм отнесла незаслужено по някое шамарче от по-големите не ме убило.
Към авторката - Питането ти, как ще живее твоето дете сред такива деца е елементарно. Това е живота. Ако я пазиш винаги от живота, не знам до къде ще стигне...

Аз също се изумявам от хора, които твърдят, че децата не трябва да се бият помежду си.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 22:44 от Lara

# 73
Като преподавах английски на малки, постоянно се срещах с такива, агресивни деца. Обикновено е когато родителите не им обръщат достатъчно внимание и нямат време за тях...обикновено такива родители после с обещания за подаръци и почерпки се опитват да комепнсират липсата си. На децата им трябват нежност и грижи, да им покажеш, че ги обичаш, а не да ги отпращат да си играят с думите "изморен съм"...така според мен стават агресивни. Е, за мили и кротки деца все ще се намерят и мили и послушни приятелчета, сигурна съм в това!

Чудесно мнение. Напълно подкрепям.

# 74
А вие чували ли сте, че има деца, със състояние "Хиперактивност", деца от аутистичния спектър, чието поведение е трудно предвидимо, особено в детска възраст и няма на света родителско поведение, което би могло да провокира такова състояние у детето?
 Подобрява се с цената на дългогодишни, много и скъпи терапии.
Както е нормално в бг, всичко можем да разберем, но само, когато ни дойде на главата...

Общи условия

Активация на акаунт