Ужасни/отвратителни деца

• 6 581
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
Нека не наричаме палавите и буйни деца -злобни. Да не обвиняваме тяхните родители че не са ги възпитали добре. Защото незнаем какво ще ни сервират нашите ангелчета утре и дали самите ние няма да си задаваме въпроса-така ли те възпитах ooooh!

# 31
Ся, и на мен ми докривява понякога, кохгато заслепена баба от цената на картофите се блъска с лакти и гази като танк на пазара, но не пускам тема. CrazyПредставям си я таз възмУтена майка като поотрасне още малко хлапето... Crazy

# 32
Да, трябва с дебели букви да препоръчат, майки на деца до 2.5 - 3 годишна възраст да се въздържат от прекалена възмута, защото интересното, покрай отрочетата им тепърва предстои. Смяната на ролите е много бърза в тази възраст.  Simple Smile Но ще го разберете, когато дойде момента. И дано тогава си припомните словоизлиянията.  Simple Smile

# 33
 И аз не съм съгласна с твърдението и изразяването на авторката! Подкрепям мненията на Каспър, Белинда, Тонита!!!
 И аз имам буйно и своенравно момче на 3 год. и ни е трудно с него- играем, говорим- всичко.
А кака му беше съвсем различна- мило и тихо момиченце.
 Децата са различни- пол, нрав, темперамент, етапи на развитие

# 34
Да, трябва с дебели букви да препоръчат, майки на деца до 2.5 - 3 годишна възраст да се въздържат от прекалена възмута, защото интересното, покрай отрочетата им тепърва предстои. Смяната на ролите е много бърза в тази възраст.  Simple Smile Но ще го разберете, когато дойде момента. И дано тогава си припомните словоизлиянията.  Simple Smile

А  Бог/Съдбата или кой както го нарича, има огромно чувство за хумор.

# 35
  • софия
А когато става дума за такова поведение като описаното от авторката при деца вече на 4-5 год?Те не са вече на 3,пак ли не разбират?Много често за съжаление срещаме грубото поведение и при по-големи деца.И това поведение е съвсем осъзнато.В кого тогава е проблемът- във възмутените майки ли?

# 36
  • София, Дървеница
за мен да наречеш дете на 3г отвратително,е неправилно и силно изказване.помисли си ако твойто дете беше от другата страна и то е агресивно,би ли го нарекла "отвратително"? иначе предполагам как си се почуствала,и на мен се е случвало...но все пак става въпрос за малки дечица..
Подкрепям!

# 37
Ами ако държите детето в стерилна домашна среда докато тръгне в предучилищна не му правите услуга. Живота е суров, хората са подли, а децата са жестоки - факт. Ако не се сблъска с реалността сега в детската градина ще се шокирате колко зле ще му се отрази тръгването на училище. Бях болнава и ме пуснаха чак в предучилищна - глупаво, неразумно решение  ooooh! Сега съм дала детето на ясла и причините поради които бих го върнала вкъщи са една-две и дано никога не ни се случват  Praynig
Децата са жестоки в смисъл, че са толкова прями, че ако усетят нещо различно и веднага го заклеймяват. Затова вместо да се опитвате да промените света дайте шанс на детето си да го опознае по-навреме, за да може да се справя по-нататък  Peace
Винаги ще има различни деца: по-агресивни, по-отстъпчиви, по-глупави, по-умни, по-възпитани, по-груби .... Вместо да пускате теми запознайте детето с всички тези деца и го научете кога и как е най-добре да реагира.

# 38
  • София
Темата е много интересна. Не само като тема, но и като мнения. Възмущавате се от малки деца и ги наричате отвратителни, защо са агресивни, но темата е по- пълна с агресия и от детска площадка претъпкана с "агресивни, отвратителни" деца. Защо сте убедени, че децата могат и трябва да сдържат негативните си емоции, а възрастните не? Или тук е позволено, защото е анонимно?

Не е приемливо да се лепят етикети и на децата, и на родителите им, особено от непрофесионалисти. Има различни деца, но ако родителят е наясно за фазата или темперамента на детето си е длъжен да стои близо до него и да предотвратява инциденти. Често се озовавам на някоя площадка сама с моето и още пет- шест деца и ми е много трудно, а майки, баби и детегледачки си пушат и лафят по пейките, и лепят етикет след етикет.

madchen Много хубаво, точно и ясно е казаното от теб!  bouquet

# 39
Да се вкл. и аз, напълно подкрепям мнението на Каспър и другите майки в този дух. Трябва да ви кажа, 4е има огромна разлика м/у децата в разли4ните им възрасти. Разбирам и притеснението на Мурзилка, но то е неоснователно някак си, та нали и твоето детенце след 2 год. 6те е разли4но, 6те се справя само и о6те как... Според мен за "гадни и отвратителни" деца е твърде пресилено да се говори, по-скоро такива могат да бъдат някои ве4е пораснали... хора.                 П.С.  А да си  призная и аз много се дразня на майките, които не реагират по никакъв на4ин на децата си, когато се държат зле, но това е съвсем друго...                                                                                           

# 40
Да, трябва с дебели букви да препоръчат, майки на деца до 2.5 - 3 годишна възраст да се въздържат от прекалена възмута, защото интересното, покрай отрочетата им тепърва предстои. Смяната на ролите е много бърза в тази възраст.  Simple Smile Но ще го разберете, когато дойде момента. И дано тогава си припомните словоизлиянията.  Simple Smile

А  Бог/Съдбата или кой както го нарича, има огромно чувство за хумор.
Каспър, ако не ме лъже паметта ти имаш детски клуб, нали? Ако е така, все пак имаш малко по-различен поглед върху  буйни деца и такива , които  са целенасочено  агресивни, хайде да не ги нарека злобни. Не си ли се сблъсквала с такива?
На две - три годишните, поне в моите книжки пише, че искат да избягат от поставените граници, от лимитираното поведение. Въпрос обаче е на родителски качества как и какво ще се случи. Проблемът не е в злобни и отвратителни деца, а в неадекватно поведение на родителите .  

# 41
Аз все пак не съм детски психолог, така че моето мнение си е предимно мое
Да, проблемът е винаги и единствено само в родителите
Децата са бял лист, буквално, и каквото си напишем, това ще прочетем след време
Никое дете не е ужасно, отвратително или злобно
Деца с умишлено лошо поведение можем да говорим от 7 години нагоре
Преди това са опити докъде могат да стигнат, търсене на модел на поведение, всичко е на принципа проба, грешка и в рамките на статистическата грешка са другите отклонения
И основна роля имат собствените родители
Да, има много родители които нехаят или го намират за абсолютно нормално - примерно 3 годишно момченце, ангелче на външнен вид, души в буквалния смисъл на думата всички овчици наоколо. Викам майка му, обяснявам й, след като той удря бие и хапе всеки възрастен опитал се да го удържи, разговор не приема, а майката като дойде "нали, маме, няма да правиш повече така". Ами познай, маме, че така няма да оправим нещата. Много хора са на принципа на щрауса, щом заровим главата в пясъка и няма проблем.
Та така де, повтарям точно каквото ти каза.
По-лошо е обаче неадекватното поведение на възрастните спрямо тези деца.

# 42
o,поредната възмУтена, дет детето и е ангелче, а чуждите са отвратни.амин.
и аз не харесвам всички деца на света, а само моите си.мдам. Laughingтвоето е ...как да кажа...доста "смотано", след като не се оправя и не може да си намери сходно нему другарче. Peace
Смотано не бих казала,но авторката скоро май ще бере ядове.Представям си как говори пред детето щом тук си позволява.
Дано наистина да не ти се наложи да си от другата страна.Моето е на година и вече веднъж чух "ауу виж с каква злоба взе играчката".
Аз знам че не е така,но останах като гръмната
А пък Ужасни,отвратителни...........

# 43
Няколко пъти писах и се отказвах. Аз имам добро дете - от онези, на които кварталните лелки цъкат... Аууууу, колко е добричка... Да, ама когато стане въпрос да отстои своето, тя го умее. Не съм я учила. И друго забелязвам - тя не наранява децата, просто взима това, което е нейно. и на това не съм я учила.

Сега по темата - Ужасни/отвратителни деца НЯМА.. Има квартални лелки, които ги приемат като такива.

# 44
злоба в три годишно дете,айде стига де.я пак си помисли...лоши ,палави,лигави и тн -да,но злоба чак

А как ще го наречеш (и другите,които твърдят,че няма злобни деца) дете на 4 год,да блъска с цялата си сила дете на има-няма 2 год? Как ще го наречеш,ако му видиш злобната физиономия и стиснатите до бяло устни,докато блъска същото това дете? Наричам го злобно,агресивно и ужасно отвратително. И на всичкото отгоре,майката и бабата гледат от масата в кафенето и не правят дори усилието да му се скарат.Ами и това ще го нарека-каквито родителите,такива и децата.

Общи условия

Активация на акаунт