Литературен клуб - ІХ

• 66 527
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Не мога да чета по диагонал, но напоследък, когато книгата не ми допада, а искам да я свърша, започнах да попрескачам по някой пасаж, ако това разбира се е възможно.

# 556
Аз чета докрай - дори и да не ми допада - просто, ако не ми харесва , започвам някоя друга и чета паралелно.
Дочетох Минеав - "The Мацки " - накрая книгата ме изненада. Доста се завърза сюжетът, а краят беше абсолютно неочакван. Въпреки това стилът на автора е доста вулгарен. За него положителни персони така и не се намериха. А и не съм съгласна, че всичко в този свят е черно.
 Зачетох "Безкрайна нощ" на Мартин Ралчевски - интересно започна, но като че ли мислите и съжденията ми напомнят на Куелю - засега, съвсем в началото съм. Някой чел ли я е?

# 557
  • София
Olive, lidiana - Дочетох току-що "Самотата на простите числа", Паоло Джордано. Много увлекателна, тъжна и смислена история ... Хареса ми.

# 558
Olive, lidiana - Дочетох току-що "Самотата на простите числа", Паоло Джордано. Много увлекателна, тъжна и смислена история ... Хареса ми.
Книгата направи сензация при излизането си в Италия (миналата година, мисля), бях заинтригувана, но така и не я прочетох. Разбрах, че Саверио Констанцо прави филм по нея.
Може би ще я прочета и аз, става дума за някакво момче, нали?

# 559
  • София
  bouquet Благодаря, сигурно ще я взема.
Чета Мандолината на Капитан Корели - харесва ми. Simple Smile

# 560
И аз се заинтригувах и си купих книгата. Нямам търпение да я почна.

# 561
За "Самотата на простите числа" онзи ден ѝ прочетох резюмето... И мен ме заинтригува  Thinking
Благодаря ви за отзивите  Peace

# 562
Аз чета докрай - дори и да не ми допада - просто, ако не ми харесва , започвам някоя друга и чета  Зачетох "Безкрайна нощ" на Мартин Ралчевски - интересно започна, но като че ли мислите и съжденията ми напомнят на Куелю - засега, съвсем в началото съм. Някой чел ли я е?
Бях я подарила на сестрата, но тя се изказа доста негативно след като почете доста от нея - наистина била   "безкрайна" нощта:(

# 563
  • Ямбол
Не знам къде да се похваля и реших да го направя тук:
Преди известно време попълних една анкета към едно издателство на книги /не знам дали е редно да го споменвам, но е голямо, популярно и хубави книги издава - повече детски и юношески/. Пишеше, че ще има награди за някои участници, но изобщо не съм се надявала на нещо. По принцип им следя новите издания и съм се абонирала по електронната поща да получавам какво ново излиза. Вчера в пощата си отворих писмо, с което ми съобщават, че съм спечелила книги на стойност 20лв. и да си избера от каталога им. Избрах си, писах им и днес ми се обадиха да се доуточним как ще ми ги пратят. Не е голяма стойността, но все пак се зарадвах. Поръчах книги за децата. Ще видим в понеделник дали ще ги получа и дали наистина ще е награда, че малко мнителна си падам

# 564
аа, добреее, цивилизоваме се май вече;-) кажи кое е издателството!

# 565
Не знам къде да се похваля и реших да го направя тук:
Преди известно време попълних една анкета към едно издателство на книги /не знам дали е редно да го споменвам, но е голямо, популярно и хубави книги издава - повече детски и юношески/. Пишеше, че ще има награди за някои участници, но изобщо не съм се надявала на нещо. По принцип им следя новите издания и съм се абонирала по електронната поща да получавам какво ново излиза. Вчера в пощата си отворих писмо, с което ми съобщават, че съм спечелила книги на стойност 20лв. и да си избера от каталога им. Избрах си, писах им и днес ми се обадиха да се доуточним как ще ми ги пратят. Не е голяма стойността, но все пак се зарадвах. Поръчах книги за децата. Ще видим в понеделник дали ще ги получа и дали наистина ще е награда, че малко мнителна си падам

Супер!!! Остави мнителността  Naughty Хората изпращат. И аз съм печелила книга така. Донесоха ми я за два дни. Аз също бях забравила, че съм участвала. Бях извън града и ме намериха по мобилния. Чувството е страхотно...

# 566
  • Ямбол
аа, добреее, цивилизоваме се май вече;-) кажи кое е издателството!
Егмонт

# 567
Момичета /и момчета, да не обидя някой/ вчера открих, че мога да чистя и вместо да слушам музика /нещо ме издразни/, да слушам Аудио книга.
Сигурно ще имате много критики, то и аз дълго се дърпах от идеята, защото обичам книгата в ръката повече от много други неща, но пък да ви кажа, никак не беше лошо. Намерих един сайт, обаче там ми се струва доста бедничко за моите разбирания и желания. Говоря за този http://www.avtori.com/ . Има много хубави неща, но много бързо ще изчерпя тези, които ми допадат.
Проблемът ми е, че не владея никакви езици, т.е. интересуват ме аудио книги на български. 
Мислех да направя тема по въпроса, но не знам дали има смисъл и за това се пробвам тук, където често съм намирала това, което ми е необходимо!?!

# 568
  • Пловдив / София
Вчера си купих "Римски разкази" от Моравия.
Прочетох първите 5-6 и съм впечатлена.

Чудех и за "Самотата на простите числа" в книжарницата, но може би следващия път.

# 569
Мнения за Дзифт на Владислав Тодоров и Алкохол на Калин Терзийски?

Общи условия

Активация на акаунт