Литературен клуб - ІХ

• 66 557
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
идеята ти на мен ми харесва. нищо не пречи  да отворим една такава темичка  Simple Smile
Страхотно, Лолита  Hug
Ще се заемеш ли или да направя аз?

# 526
  • София
Става въпрос за размяна на книги. Тук има такава, в която момичетата си разменят парфюми, та се зачудих дали няма и такава за размяна на книги?  newsm78
Имам много, на повечето държа да си ги запазя, но имам и много , които с удоволствие бих разменила за нещо ново и желано.

Има такава група във ФейсбукPeace

# 527
Става въпрос за размяна на книги. Тук има такава, в която момичетата си разменят парфюми, та се зачудих дали няма и такава за размяна на книги?  newsm78
Имам много, на повечето държа да си ги запазя, но имам и много , които с удоволствие бих разменила за нещо ново и желано.

Има такава група във ФейсбукPeace
Присъединих се. Много ти благодаря!!!!

# 528
От библиотеката "на тавана" - Улица Хавър на Пол Гимар. За случайността в отношенията и вечното разминаване ... Поне аз се впечатлих много.
Един цитат за тези, които са я пропуснали досега като мен :
"Разменихме белите си нощи и черните си дни срещу черни нощи и бели дни. Загубихме при тази смяна, защото в резултат от втората смесица се получава сиво. При другата, макар и съставена от същите цветове, животът изглежда розов."
Хм, хубаво цитатче, заинтригува ме. Ще взема да я потърся и да я прочета, преди да съм се захванала с припомнянето на поредната книга от западноевропейската литература, която ми предстои да преподавам догодина.
buttinsky, съвсем естествено е "Мадам Бовари" да те е отегчила, защото детайлността, с която се описва абсолютно всичко, наистина изтощава читателя, но това е съвсем нормално за Натурализма. Аз най-много енергия хвърлих, докато изляза от описанието в началото. А представи си, че учениците учат тази книга в 10 клас. Дано се справят тези, на които я дадох да я четат Shocked

# 529
Много се идвинявам, че се намесвам в темичката ви Embarassed.
Не съм писала повече от месеци.
Интересувам се от книгата Как да отгледаме здраво дете въпреки лекарите на д-р Робърт Менделсон.
http://www.book.store.bg/p44610/kak-da-otgledame-zdravo-dete-vyp … rt-mendelson.html

Въпроса ми е по скоро засичали ли сте тази книга по книжарниците в София и ако да къде да я търся.Продават я и on - line но искам да я разгледам.
Мерси предварително на тези които ще ми отговорят Hug

# 530
  • Mostly in my mind
идеята ти на мен ми харесва. нищо не пречи  да отворим една такава темичка  Simple Smile
Страхотно, Лолита  Hug
Ще се заемеш ли или да направя аз?
готова е Grinning

# 531

Хм, хубаво цитатче, заинтригува ме. Ще взема да я потърся и да я прочета...

Всичко на Пол Гимар е хубаво ! Ако ти хареса , може да опиташ да прочетеш и нещо от Мишел Турние.

Хъни -Бъни , погледни тук.  Peace Най-отдолу пише , че ти пращат откъс по мейла ако искаш .

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 19:10 от nice

# 532
Здравейте момичета,
На две от момчета от Защитено жилище им трябват следните книги, за образованието и някои от книгите за лично удовлетворение:

1.Филип Котлър "Управление на маркетинга", 2 тома
2. Сет Годин "Маркетинг на позволението"
3. Сет Годин "Лилавата крава"
4. Дейвид О'Гилви "изповедите на един рекламист"
5. Питър Фиск "Гениален маркетинг- съвети и най-добри практики"

6. Книги на Джон Конъли

- "Дарк Холоу"
7. Майкъл Конъли - "Смъртта е моя занаят"
Ще сме благодарни на всеки, който може да им ги изпрати.
Адреса ни е:
с. Гурмазово 2226,
общ. Божурище, Защитено жилище ЗАЕДНО
Кристина Николова - соц. работник.
Благодаря ви предварително Hug

# 533
Здравейте дами Hug

Бихте ли ми препоръчали книга подобна на книгите на Халед Хосейни например? "Хиляда сияйни слънца" много ми беше харесала!  Simple Smile
Чете ми се нещо подобно. Не е задължително действието да се развива в Афганистан  Wink

# 534
  • Ямбол
Бих ти препоръчала "Оризовата Майка" от Рани Маника. Не е за арабските жени. За Малайзия е, но е много интересна и ми е подобна на Слънцата.
http://www.book.store.bg/p1365/orizovata-majka-rani-manika.html

# 535
  • Sofia
Здравейте дами Hug

Бихте ли ми препоръчали книга подобна на книгите на Халед Хосейни например? "Хиляда сияйни слънца" много ми беше харесала!  Simple Smile
Чете ми се нещо подобно. Не е задължително действието да се развива в Афганистан  Wink

Ами не е много по темата, но предполагам, че филмът, който след малко започва по БНТ е на подобна тематика - `Бездомни кучета`.
Аз поне ще го гледам.

# 536
Благодаря, Лилянa  Hug
Дано да я намеря от някъде, че като гледам май е изчерпана  Thinking

# 537
"
Здравейте дами Hug

Аз четох "Кабулските лястовици" на Ясмина Кадра - тематиката е подобна, но пък стилът на Хосейни е неповторим. А иначе, ако откриеш "Оризовата майка" - наистина си заслужава - страхотна книга.

# 538
  • Sofia
Благодаря, Лилянa  Hug
Дано да я намеря от някъде, че като гледам май е изчерпана  Thinking
Все още я има в издателството - Бард. В книжарниците е изчерпана.

# 539
Да, и аз си помислих да позвъня утре в издателството   Peace

Общи условия

Активация на акаунт