Машина за хляб - 19 част

• 52 276
  • 833
  •   1
Отговори
# 120
  • Разград
Момичета от къде си намирате ръжено брашно и на коя фирма препоръчвате? Аз правя белия хлаб с брашно на "София мел" и си взимам разфасовки от по 2 кг. Много съм доволна, но нито в Кауфланд, нито в кварталния супермаркет, нито в Сани намирам ръжежо или пълнозърнесто брашно. Rolling Eyes
Сега "меся" тутманик. Сложих олио/на око/ 2 яйца и 300 мл прясно мляко, 500-600 гр брашно/първо 500, но се наложи да дослагвам/ мая, сол, захар. Пуснах машината на програма "месене" и като свърши ще извадя, ще сложа сирене и ще усуча. Да питам - в предварително загрята фурна ли да го пека?

След като оформиш тестото,то трябва да втаса.Тази работа я правя във фурната на 50 градуса.После пускам фурната на 180 градуса,изчаквам 10 минути и слагам тавата.В първите 5-6 минути пека само отдолу,след което включвам и горния реотан.

# 121
  • София
мисля, че в Била имаше ръжено брашно. а във Фантастико има само типово (и оризово). типовото какво ще рече - пак е от пшеница, но с повече пепел ли какво беше? Rolling Eyes т.е. каква е разликата м/у пълнозърнестото (него го знам Wink) и типовото?

ето и от мен една рецепта (то май по-скоро за другата тема  newsm78)

Тесто за кроасани
малка доза (стават 8 мини кроасани)
¾ ч.ч. вода
2 с.л. сухо мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л.масло/олио
2 ч.ч. брашно
3 ч.л. суха мая
 Програма: 9 при мен - за тесто
 рецептата е от книжката на фурната. умножавам продуките по 2 и правя 16 кренвиршки с по половин кренвирш вътре.  chef отгоре мажа със жълтък и поръсвам със семена - сусам, лен...

# 122
Момичета, да питам, че се притесних.
Сега пуснах машинката да прави хляб и нещо взе да трака леко и да вие.
Вярно, че последните 2 седмици много често я ползвам, ама чак пък толкоз.... Tired

# 123
мисля, че в Била имаше ръжено брашно. а във Фантастико има само типово (и оризово)....

Аня,
в кое Фантастико намираш оризово брашно?

# 124
  • Географският център на България-Габрово
Хлябът ми с грис.Пекох на програма 10 за сандвич.Стана много мекичък и пухкав

# 125
  • София
Ох, записвам се само, много изтървах, после ще дочитам...

# 126
Машината ми е Breadmaker и уж е хубава.

Като гледам много хора се оплакват от машините.  Толкова ли са нежни? Толкова ли бързо се развалят  newsm78. Ако е така да не искам да ми дават нова, а да ми върнат парите и да си купя нещо друго  Thinking

# 127
  • Разград
Машината ми е Breadmaker и уж е хубава.

Като гледам много хора се оплакват от машините.  Толкова ли са нежни? Толкова ли бързо се развалят  newsm78. Ако е така да не искам да ми дават нова, а да ми върнат парите и да си купя нещо друго  Thinking

Моята я ползвам почти две години и досега не съм имала проблем(пу-пу).Но,не ми се е случвало да сгафя,в смисъл да прелее тесто или нещо друго от моя страна,та незнам ако сгреша нещо какво ще се случи.И самата машинка работи добре.

# 128
Моята машина я ползвам година вече и не съм имала проблеми с нея. А доста съм я товарила с количества Laughing. Не ми е изскачало тесто извън контейнера. Иначе хлябът се е показвал доста над ръба му, но в капака ми е опирал само веднъж.
В тази връзка, понеже някой спомена, че иска да прави голям хляб, имам такава рецепта за моята машина Аляска. Дори днес го правих и утре ще пусна още един. Някой ако я иска, ще я напиша.

# 129
Момичета от къде си намирате ръжено брашно и на коя фирма препоръчвате? Аз правя белия хлаб с брашно на "София мел" и си взимам разфасовки от по 2 кг. Много съм доволна, но нито в Кауфланд, нито в кварталния супермаркет, нито в Сани намирам ръжежо или пълнозърнесто брашно. Rolling Eyes
Сега "меся" тутманик. Сложих олио/на око/ 2 яйца и 300 мл прясно мляко, 500-600 гр брашно/първо 500, но се наложи да дослагвам/ мая, сол, захар. Пуснах машината на програма "месене" и като свърши ще извадя, ще сложа сирене и ще усуча. Да питам - в предварително загрята фурна ли да го пека?
Аз си купих ръжено и царевично брашно, а също и грахам от Сани до нас-това на Кап.Райчо. Peace

# 130
  • Географският център на България-Габрово
Моята машина я ползвам година вече и не съм имала проблеми с нея. А доста съм я товарила с количества Laughing. Не ми е изскачало тесто извън контейнера. Иначе хлябът се е показвал доста над ръба му, но в капака ми е опирал само веднъж.
В тази връзка, понеже някой спомена, че иска да прави голям хляб, имам такава рецепта за моята машина Аляска. Дори днес го правих и утре ще пусна още един. Някой ако я иска, ще я напиша.

Поли напиши рецептата аз само голям хляб правя в моята машинка та ще ми е интересно дали я имам

# 131
Най- накрая,  и аз да ви покажа нещо цветно,от 5м. имам машина и едва сега  успях.

# 132
Dina, хляба ти е станал чудесен и с превъзходна форма  Grinning

# 133
dunia53, хляба ти с грис наистина изглежда много мекичък Peace.
Рецептата ще ти пусна при първа възможност, че сега нямам време.
Dina.K, как докара тая причудлива форма? Страхотно изглежда Peace!

И сега да ви почерпя за първият рожден ден на моето малко слънчице с една шарена весела тортичка Laughing:

http://storage3.album.bg/d2a/picture_999_e3dee_17968593.jpg

Весел и усмихнат слънчев неделен ден на всички Hug!

# 134
Поли, да ти е жив и здрав, малкия голям сладур.
Весел Празник!
bdbaloni baloni happy bd hbday baloni

Общи условия

Активация на акаунт