Машина за хляб - 19 част

• 52 272
  • 833
  •   1
Отговори
# 105
  • Сливен

Момичета велики сте  Grinning Поздравления за всички вас   bouquet

Имам въпросче към майсторките в тази темичка. Имам проблем с машинката и не зная какво и е  Rolling Eyes Като я пусна си тръгва нормално, обаче от време на време перките спират и се чува само бръмчене, като че ли блокирва за момент, след това пак си тръгва и пак спира и така. За да не ми изгори двигателя с ръка леко бутам перките и машинката си тръгва, но това не е нормално  Cry Капвах и малко масълце на осичките в чашките, където се слага ваничката ама не ще  Thinking
  Моля ви помагайте, ако някой има идея или се е сблъсквал със същият проблем моля да помага.

# 106
По-добре я носи в сервиза

# 107
Развали ми се машината  Cry

Сложих обикновен хляб както си е по рецепта, хляба прелял и машината се изключила. Сега извадих всичко, поодрязах излишъка и пак с еопитвам да го допека но .... машината не иска да работи - нищо, ни звук ни картина  Confused И сега?
Някакви идеи какво може да е? и най вече как да се поправи?  Praynig
Дали не е прегряла и да изчаква да истине?  newsm78

Като гледам минало е доста време от както си пуснала поста.Какво стана с машината? Rolling Eyes

Оставих да истине и пак включих, но нищо  Cry
Сутринта пак я включих с надеждата да проработи, но пак нищо  Tired

Обадих се в магазина от който съм я купила и казаха да им я занеса да я погледнат.

Единственото ми обяснение е че тестото е било много тежко и са изгоряли ... платките ли как се казва. Бях сложила обикновен хляб за 2 паунда за колкото си е по принцип машината, но е преляло което ме води до мисълта, че 2 паунда в тази машина няма как да се поберат  Thinking
Ех, че ме е яд значиии  Tired

# 108
Да си кажа и аз за козунака на  pina Simple SmileСложих стафиди и орехи при звуковия сигнал.Преди последното втасване и аз го сплетох(за сефте Simple Smile)И стана супер Peace
А също и този тутманик препоръчвам-http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286
Много ти благодаря  bouquet

# 109
  • София
Единственото ми обяснение е че тестото е било много тежко и са изгоряли ... платките ли как се казва. Бях сложила обикновен хляб за 2 паунда за колкото си е по принцип машината, но е преляло което ме води до мисълта, че 2 паунда в тази машина няма как да се поберат  Thinking
каква ти е машината? може и да си казвала, но нали съм от скоро в темата. защото моята е по принцип до 2.5 паунда, но като гледам казанчето може да побере още и се опитвам да нагодя пропорциите за още по-голям хляб. обаче е с 1 бъркалка и сега след твоята случка се замислям  Rolling Eyes да не стане някоя беля  Rolling Eyes, аз ще я наблюдавам естествено, ама нямам гаранция и после да не  smile3538.

# 110
Записвам се, че да не ви губя Embarassed
Гледам, че kiara е питала за орехите и стафидите за козунака - най-добре става като се слагат, когато се плете козунака, а не при звуковия сигнал. Така не се сливат с тестото и козунака става супер.

# 111
 Здравейте момичета.
Пробвала съм и двата случая, при звуковия сигнал стафидите попадат вътре в тестото– и ми е по лесно. А,  ако ги добавя  при сплитането на козунака част от стфидите  остават  на повърхността, да  красив е в завършен вид, но при печенето  много бързо  покафеняват/изгарят/,  докато се получи златистия  цвят.

# 112
Момичета от къде си намирате ръжено брашно и на коя фирма препоръчвате? Аз правя белия хлаб с брашно на "София мел" и си взимам разфасовки от по 2 кг. Много съм доволна, но нито в Кауфланд, нито в кварталния супермаркет, нито в Сани намирам ръжежо или пълнозърнесто брашно. Rolling Eyes
Сега "меся" тутманик. Сложих олио/на око/ 2 яйца и 300 мл прясно мляко, 500-600 гр брашно/първо 500, но се наложи да дослагвам/ мая, сол, захар. Пуснах машината на програма "месене" и като свърши ще извадя, ще сложа сирене и ще усуча. Да питам - в предварително загрята фурна ли да го пека?

# 113
Здравейте,
Да се запиша и аз. Някой правил ли е соден хляб в машината и може ли рецепта?
Може ли рецепта за содена питка да се използва в машината за хляб?
Благодаря

# 114
Аз си купих пълнозърнесто на Панино от ХИТ. Много е хубаво и е по-евтино от Техра. Хлябът се вдигна почти колкото белия, но ръжено не съм виждала там. Може би в диетичните магазини - на Екзарх Йосиф до Централни хали има такъв за друг незнам

# 115
Ръжено намерих само в Пикадили в мола до х-л "Хемус". Скъпо е, не знам дали е така по принцип или заради магазина. Ако наистина струва толкова си давам сметка, че част от "ръжените хлябове", които купувах преди машината едва ли са били точно с ръжено брашно.

# 116
Здравейте момичета.
Пробвала съм и двата случая, при звуковия сигнал стафидите попадат вътре в тестото– и ми е по лесно. А,  ако ги добавя  при сплитането на козунака част от стфидите  остават  на повърхността, да  красив е в завършен вид, но при печенето  много бързо  покафеняват/изгарят/,  докато се получи златистия  цвят.
Аз имам предвид да се сложат в тестото, а не отгоре. Аз като плета козунака си разделям тестото на 3 (4 или повече, според плетката, която ще правя), разтеглям го леко, слагам вътре пълнежа (стафиди, орехи, ...) и навивам на руло, усуквам го и така за всички парчета тесто, после плета така получените фитили.

# 117
Здравейте,
Да се запиша и аз. Някой правил ли е соден хляб в машината и може ли рецепта?
Може ли рецепта за содена питка да се използва в машината за хляб?
Благодаря
Цитат
Използвам ежедневно  брашно  което в съставките му има сода– невероятен резултат.Стандартната рецепта за хляб–300мл. вода,500гр.брашно,20гр.куб.мая и тн. + 1гр. сода.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 12:09 от Dina.K

# 118
Аз имах в предвид само сода. Много обичам содена питка и за това исках да пробвам да си направя в машината за хляб.

# 119
Аз имах в предвид само сода. Много обичам содена питка и за това исках да пробвам да си направя в машината за хляб.
Цитат
Прегледай 18част на темата там имаше поместени рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт