Машина за хляб - 19 част

• 52 270
  • 833
  •   1
Отговори
# 90
  • Разград
Миии, незнам каква е разликата  Blush
Сложих орехите и стафидите при звуковия сигнал. И орехите и стафидите се смесиха в тестото и после преди последното втасване извадих всичко и го сплетох.

И аз незнам,но си мисля,че орехите са подходящи като пълнеж.Следващият път пробвай да ги сложиш при сплитането,мисля,че тогава няма да имаш проблем.Орехите са и мазни,да не би и това да е изиграло някаква роля?
Къде е Пина да помогне?

# 91
Здравейте,
Да се запиша и аз. Опитвам се да направя царевичен хляб, но не се получава. Става като тухличка и се рони много. Слагам 400 гр. бяло и 200 гр. царевично брашно. Искам да е без яйца.
Смесвате ли двата вида брашно преди да ги сложите в контейнера? Колко мая слагате?
Правих хляб с пълнозърнесто брашно Панино и типово брашно. Стана много хубав. Бухна като белия хляб.

Опитай този ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ .

# 92
здравейте мами ,и ние си имаме машина но досега сме си правили само хляб в нея.Тук в тази тема четох много и хубави неща за козунака на Pina и то такива ,че ми се прииска и аз да се пробвам някой може ли да подхвърли рецептата, че не я намирам  Thinking
Много ви Благодаря предварително  Embarassed

# 93
Здравейте,
Да се запиша и аз. Опитвам се да направя царевичен хляб, но не се получава. Става като тухличка и се рони много. Слагам 400 гр. бяло и 200 гр. царевично брашно. Искам да е без яйца.
Смесвате ли двата вида брашно преди да ги сложите в контейнера? Колко мая слагате?
Правих хляб с пълнозърнесто брашно Панино и типово брашно. Стана много хубав. Бухна като белия хляб.

Тази царевична рецепта е от 18-та тема и винаги се получава при мен. Само намалявам драстично сладкото и слагам четвърт кубче мая.

k_savova

Re: Машина за хляб - 18 част
« #42 Сряда, 12 Август 2009, 10:54 » 

--------------------------------------------------------------------------------

третия опит. Пак по рецепта от книжката на машината, но с промени:
мерките са от комплекта с машината
- вода - 1 чаша и 1 с.л.
 - бяло брашно - 1 и 3/4 чаша
 - пълнозърнесто брашно - 1 чаша
 - ръжено брашно - 3/4 чаша / замених с царевично брашно/
 - кафява захар - 1/4 чаша / сложиш 1 с.л. бяла захар/ В рецептата за пълнозърнестия хляб пак имаше същото количество, замених я с бяла захар, но стана сладичък хлаба и затова промених количеството.
 - олио - 2 с.л.
 - мед - 2 с.л.
 - сол - 1 к.л.
 - мая - 2 и 1/2 к.л. / сложих мая Вива 1 пак = 1 кг брашно/ При предните два опита ползвах по 1 пак. на Йоткер.
Пекох на програма за Пълнозърнест хляб (както беше указано) на средно препечена коричка, 700гр. (както е по рецепта).
При първото месене седеше малко на трохи и добавих 1 к.л. вода, стана хубава топка тесто, при последното втасване се беше надигнал, както и пълнозърнестия, но като станах в 1 часа да го извадя от машината, вече беше се спихнал.
Подозирам, че се получи така може би от смяната на маята (не съм погледнала до кога е годна, а е купувана отдавна) или от намаленото количество захар.

# 94
  • Германия
здравейте мами ,и ние си имаме машина но досега сме си правили само хляб в нея.Тук в тази тема четох много и хубави неща за козунака на Pina и то такива ,че ми се прииска и аз да се пробвам някой може ли да подхвърли рецептата, че не я намирам  Thinking
Много ви Благодаря предварително  Embarassed

Заповядай
Не мога да се въздържа да не си похваля козунака,който сътворих по моя рецепта и стана прекрасен - жълт,на конци,пухкав,направо се топеше в устата!А на следващия ден,все така мек и пресен! Hug

Козунак

150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия

по желание може да се добавят стафиди при звуковия сигнал (аз не добавих,защото нямах) и бадеми за отгоре
Пуснах на програма за 3.13h.Като извадих бъркалките след последното премесване,извадих тестото и го оплетох,после върнах в машината да втасва и пече!Докато плетох,капака на машината беше затворен- да не изстива.Наду се страшно много,а дозата е малка,както виждате,но се напълни машината.Стана просто идеален! Mr. Green

преди печенето се ръси обилно със захар

А тук са само рецепти, може да си харесаш и нещо друго http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

# 95
Да си кажа и аз за козунака на  pina Simple SmileСложих стафиди и орехи при звуковия сигнал.Преди последното втасване и аз го сплетох(за сефте Simple Smile)И стана супер Peace
А също и този тутманик препоръчвам-http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286

# 96
Да си кажа и аз за козунака на  pina Simple SmileСложих стафиди и орехи при звуковия сигнал.Преди последното втасване и аз го сплетох(за сефте Simple Smile)И стана супер Peace
А също и този тутманик препоръчвам-http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286

А, колко орехи сложи?
На мен не ми хареса козунака с орехите, без тях е упер.

А, този тутманик, в машината ли го пече или във фурна? И аз искам да се пробвам но не ми се занимава с фурни  Blush

Орехите са и мазни,да не би и това да е изиграло някаква роля?
Къде е Пина да помогне?

Именно, къде е Пина да изкаже мнение  Thinking

# 97
kiara,орехите бяха може би около една шепа.На мен ми хареса-явно е въпрос на вкус PeaceА за тутманика-приготвих си тестото в машината,но печенето беше във фурната Simple Smile

# 98
Развали ми се машината  Cry

Сложих обикновен хляб както си е по рецепта, хляба прелял и машината се изключила. Сега извадих всичко, поодрязах излишъка и пак с еопитвам да го допека но .... машината не иска да работи - нищо, ни звук ни картина  Confused И сега?
Някакви идеи какво може да е? и най вече как да се поправи?  Praynig

# 99
  • Стара Загора
Здравейте отново,
много харесвам хляб със сусам и си купих 1 кг.
Но когато  изваждам хляба от контейнера той изпадва при раздрусването .
Как да го "залепя" за хляба за да е там след изваждането?
Мисля си че логично трябва да намажа хляба с яйце, но това значи капака да стои доста време отворен,
а се опасявам, че ще падне тестото.

# 100
Развали ми се машината  Cry

Сложих обикновен хляб както си е по рецепта, хляба прелял и машината се изключила. Сега извадих всичко, поодрязах излишъка и пак с еопитвам да го допека но .... машината не иска да работи - нищо, ни звук ни картина  Confused И сега?
Някакви идеи какво може да е? и най вече как да се поправи?  Praynig
Дали не е прегряла и да изчаква да истине?  newsm78

Като гледам минало е доста време от както си пуснала поста.Какво стана с машината? Rolling Eyes

# 101
Здравейте отново,
много харесвам хляб със сусам и си купих 1 кг.
Но когато  изваждам хляба от контейнера той изпадва при раздрусването .
Как да го "залепя" за хляба за да е там след изваждането?
Мисля си че логично трябва да намажа хляба с яйце, но това значи капака да стои доста време отворен,
а се опасявам, че ще падне тестото.

Мацваш набързо с жълтък и посипваш със сусам. Но бързо!

# 102
Polin_a, в машината за хляб в същия ред ли трябва да се слагат продуктите за царевичния хляб?
Благодаря

# 103
  • София
момичета, можете ли да ми дадете рецепта за голям хляб - 1.200, да е без яйца и с не много захар (т.е. да не сладни). има тук подобна рецепта, но е с 3 яйца... пробвам разни комбинации от други рецепти, обаче съм още нова в занаята Simple Smile и нещо явно не улучвам пропорциите - не бухва добре. Rolling Eyes

# 104
Polin_a, в машината за хляб в същия ред ли трябва да се слагат продуктите за царевичния хляб?
Благодаря

Слагам ги както си слагам по принцип продуктите в машината Peace.

момичета, можете ли да ми дадете рецепта за голям хляб - 1.200, да е без яйца и с не много захар (т.е. да не сладни). има тук подобна рецепта, но е с 3 яйца... пробвам разни комбинации от други рецепти, обаче съм още нова в занаята Simple Smile и нещо явно не улучвам пропорциите - не бухва добре. Rolling Eyes

Като не искаш яйцата от рецептата, просто увеличи малко течността. Мисля, че пак ще стане голям.

Общи условия

Активация на акаунт