Машина за хляб - 19 част

• 52 244
  • 833
  •   1
Отговори
# 330
десито, благодаря! Машината обаче е проработила, явно нещо се е намокрило и вече е изсъхнало.

# 331
Кокошинке,две сме лудите hahahaИ аз сега си пека козунака WhistlingАма го правих по рецептата на pina.Айде утре ще споделяме резултати,като ми дадат обратна информация ,защото ще го пращам с мъжо на гроздобер;-)А електронна везна си купих мин.седмица от Метро-беше на промоция ,цена 30 лв.Готина работа си е,иначе не ми се смейте ,ама използвах на детето бебешкия Tefal Laughing-кантара де hahaha
Сиси,много хубаво ,че машинката е проработила Peace
Вчера правих бирения хляб и стана превъзходен-сложих малко грис и лимонов сок и смятам ,че това ми е едно от най-добрите хлебчета досега:)

# 332
ух май нещо съм прецакала, не се наду както очаквах. май няма да е точо козунак, ами кифлички ще станат  Whistling

след малко го мятам да го пека и лягам, че утре пак съм на работа цяяял ден.

п.с.
Че какво й има на бебешкаа теглилка  newsm78  нали пак тегли Wink а пък и кой те знае нали само аз ти и форума на бгмама  Hug
Аз за сега на око преценявам  #Crazy

# 333
Електрони везни има  в Кауфланд  на Елит и са цена 26лева.

# 334
Моята също е на Елит, за 24 лв я взех.
Мери в 4-ри различни категории, има и таймер и термометър. Peace

# 335
Добро утро на всички, аз вече съм на работа atwork
и реших да ви пратя снимките да видите какво се получи снощи.
Снимките са малко кофти, но все пак се сетих да снимам /макар и в последния момент преди да заспя/

http://picasaweb.google.com/ivelina.mihaylova/NFzUoF#

Едното /по-добре изпеченото на външен вид/ го пеках във фурната на 150-160 градуса около 50 мин. със вентилатор, като внимавах да не го прегоря /от време на време включвах да се пече само отдолу/. Като резултат на външен вид ми хареса.
Другото козуначе изпекох във фурната, не изглежда много добре на вид но и двете са изпечени равномерно отвътре, няма разлика почти.
Ей каква съм, сутринта не се сетих да снимам как изглеждат отвътре. Станали са на "конци" така да се каже. Което ме радва.
Но....
Това е голямото НО!
Нещо съм пресякла маята най-вероятно и не се наду много тестото и станата по-тежко, твърдо .. не знам как да го обясня ама не беше както трябва де. А самите козуначета не станаха пухкави.
Но като за първи опит изобщо за правене на козунак съм удовлетворена от себе си.
Все пак ще ги изядем newsm44

# 336
  • София
kokoshinkata, причината да не се надуе козунака, обикновено е или в многото мая(може и ако си я подбъркала в много топло мляко също) или да си прекалила със захарта. Също може ако си размесвала и натискала по време на сплитането да се получи.

# 337
Тестото не изглеждаше както трябва още преди да го извадя да го плета.
А на 100% т.нар. "задклавишно устройство" е виновно /демек АЗ  Whistling/
Но, здраве да е, следващия път се надявам да е по-добре  Praynig

# 338
  • Разград
kokoshinkata,браво за козунаците.Конците са много добър признак.Сигурна съм,че следващият път ще станат по-добри.На мен и така ми изглеждат добре на снимката.А след оформянето втасаха ли достатъчно?В смисъл,да си увеличат два пъти обема.А как измерва продуктите?

# 339
kokoshinkata,браво за козунаците.Конците са много добър признак.Сигурна съм,че следващият път ще станат по-добри.На мен и така ми изглеждат добре на снимката.А след оформянето втасаха ли достатъчно?В смисъл,да си увеличат два пъти обема.А как измерва продуктите?

След оформянето /то не личи кой знае колко в крайна сметка/, ги оставих 20 мин. на топличко но не се надуха повече отколкото си бяха, може би съвсем лекичко.
Продуктите измервах на око. Все още не съм си купила везна. Но уж имам точно око Wink
Не се наложи да добавям брашно допълнително. От първия път стана хубава топка тесто и не залепваше по бъркалката и стените.
може би съм улучила пропорциите.
Аз мисля че основната ми грешка беше в маята, използвах суха мая и я разтворих в млякото. Май трябваше да я изсипя в брашното и тя да си действа както си знае. Не съобразих че може да я пресека така.
Следващия път ще използвам както е в рецептата "жива" мая на кубчета.
Просто снощи нямах такава а в 10 вечерта да тръгна да търся по магазините /то не че няма на 20 метра денонощен магазин ама/... Абе луда работа   #Crazy

# 340
  • Разград

Стават и със суха мая,която се разтваря в топличко прясно мляко+малко захар и т.н.Има съфорумки,които не разтварят сухата мая,аз предпочитам да я разтворя,особено когато е за козунаци.Добре си решила следващият път да използваш прясна мая.

За второто втасване,20 минути е много малко.Когато аз правя,слагам оформените козунаци да втасват във фурната на 50 градуса,завити с памучна кърпа за около 1 час,че и малко повече.Трябва да увеличат обема си два пъти и при печенето се увеличава още един път.

Според мен,може да си изпуснала малко повече захар,което също влияе за втасването.

# 341
Наистина не знаех колко време им е нужно да втасат след като се оформят.
Следващия път ще имам повече време и търпение. Май не беше добра идея след работа вечерта да започвам.
Ако трябваше да ги чакамоще час и нещо да втасват изобщо нямаше да си лягам май  newsm78
В крайна сметка грешките са за това- да се учим от тях.

Ето ви едно слънчице да ви сгрява душчките днес sun
Покрай вас момичета ми се оправя настроението /аз си ви чета нищо че не пиша много/.
Днес не ми е от най-веселите дни но покрай вас всичко се променя Simple Smile

# 342
Свеки се обади и каза ,че козунака бил много хубав BlushНаду се добре-оставих го да втасва около час във фурната на 50 градуса.Включих и вентилатор-действа му по-добре Simple SmileНе мога да намеря кабела на апарата да пусна снимка ,но продължавам да го търся.Едва се сдържах да не си отрежа един комат и на мен,ама айде да не му развалям фасона ...Laughing
Аз маята не я разтварям предварително,направо в брашното я слагам.И общо взето само със суха мая ги правя нещата Peace
Кокошинке ,много добре си изглеждат козунаците-браво!!!!И аз най-добре се уча от моите си грешки Simple Smile

# 343
Браво на теб danip, щом свекито е харесала козунака ти   bouquet

Само да попитам като го сложа във фурната на 50 градуса да втасва, трябва ли да е покрито тестото с нещо или да го оставя така открито в тавичка само?

# 344
Аз имам Тефал и съм доволна ,но не съм имала друга за да ги сравня и да дам мнение ,коя е по- добра. Аз я купих на доста по- висока цена и мисля ,че за тези които нямат машинка това е добра оферта.

Харесвам всичко на Тефал. Реших да си купя от тази марка.

Твоята машина, от която си доволна тази ли е?
Модел OW 4001

http://www.tefal.bg/NR/rdonlyres/7348A1B2-17A5-4AF4-9B72-94DA663 … omeBaker_main.jpg

Общи условия

Активация на акаунт