Машина за хляб - 19 част

  • 52 091
  • 833
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 4 916
argun, за тутманика,на който и аз отдавна съм хвърлила око-колко е голямо пакетчето масло?-от 250 или малките newsm78

Хм, не се бях замисляла за разликата в пакетчетата  Thinking Аз го правя с половин малко пакетче  Peace

# 46
  • София
  • Мнения: 6 232
Благодаря  Hug Аз понеже купувам само големи и това ми е "нормалният" размер,добре,че се сетих  Simple Smile

# 47
  • Мнения: 4 458
И аз да похваля козунака на Пина.  bouquet  Чудесен стана, много вкусен и мек. Малко загоря и за това следващия път т.е. довечера, ще го сложа на светла коричка.

Нали няма да се развали ако сложа и малко орехи вътре?

Орехите ги добави при сплитането.Поне аз правя така,точно орехи не съм слагала,но стафиди и парченца локум и тогава ги слагам.


Аз стафидите ги изсипах при сигнала за добавяне на ядки Grinning и машината си ги замеси. Мислех и с орехите така да направя  Rolling Eyes  newsm78
А, локума как го слагаш? На малки парченца или по-големички?

# 48
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Нарязвам на по-малки парченца,така ми е по-вкусно.И това го правя предварително,да речем ден-два преди да направя козунака,че да не губя време.
Имам чувството,че от орехите тестото може да потъмнее.

# 49
  • Мнения: 2 752
Не съм от София, но сложих натрошен на малки парченца шоколад. Току-що извадих кекса, мирише страхотно и опитах каквото беше останало по бъркалките - ммм Simple Smile Извадих го 15 мин по-рано, следващия смятам да направя двойна доза, че бъркалките се виждаха отгоре.

# 50
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
По рецепта на Мастерчето направих тутманика и стана перфектен.


 

# 51
  • Мнения: 4 916
По рецепта на Мастерчето направих тутманика и стана перфектен.


 

Леле, супер е. Аз нали все го правя във формички за мъфини, не го бях виждала на цяло  Peace

# 52
  • Мнения: 734
Аз пък да ви се оплача - направих една рецепта от книжката на тсм-ската ми машина - френски бял хляб. От варианта - голям хляб. Беше на програмата за бял хляб, а не на френски?! Обаче ми беше недостатъчно брашното - изглеждаше като много гъсто кексово тесто. Досипах около шепа-две брашно. Стана топка. И.... това, че залепна за капака не ме притесни много, обаче като падна върху реотаните и запачна да мирише на изгоряло - ужас набързо го извадих, изключих, изчистих реотана, но отгоре стана мноого модернистичен хляб. На върхове и падини. Позагладих го, ама то вече беше хванало лека коричка.... Допекох го. Сега го чакам да изстине и да видя става ли ли за ядене ... фасонът ще го прехлътнем, дано да не стане сбит и глетав от ваденето по време на печене.
Вече ще ползвам само форумски рецепти. Тези от книжката не станаха нито веднъж.

# 53
  • Мнения: 4 916
mama_jenny_r,
Какво пишеше в рецептата и за какъв грамаж?

# 54
  • Мнения: 734
За 1250 грама - 550 гр. вода, 700 гр. брашно. 100 гр. грис и олио, сол, захар, мая.
Аз замених 130 гр. от бялото брашно с ръжено, сложих малко трици.
След това сложих още към шепа-две брашно.

# 55
  • Мнения: 4 916
Не мога да преценя на око, но щом е искало още брашно, значи водата е била много. Опитай следващия път да сложиш малко по-малко вода, трябва да стане.

# 56
  • Мнения: 5 001
По рецепта на Мастерчето направих тутманика и стана перфектен.


 
Дунче,бравос на тебе!  Hug Точно така изглежда... Аз нали нямам апарат за снимане,та все не мога да постна снимчица на разните ми хрумки....


Леле, супер е. Аз нали все го правя във формички за мъфини, не го бях виждала на цяло  Peace
Добре,че видя най-накрая как изглежда,че вече ме хвана срам...В няколко теми те засичам,че го препоръчваш,пък аз няма как да го покажа ooooh! Embarassed
 Hug Hug Hug

# 57
  • София
  • Мнения: 6 727
Цитат на: hristina21
Аня♥♥ ,да не би шоколадовия да не е станал заради повечето захар-голяма мъка е с бухването тогава  newsm78 
ох, ами не знам, нали уж захарта помага на маята още да бухне. Rolling Eyes newsm78 как да го направя тогава по-сладичък?

тези дни само ще ви чета, после пак продължавам с експериментите, че съм се захванала с тортите за РД на малчото ииии  Crazy

сетих се обаче да питам - случвало ли ви се е една и съща рецепта веднъж да стане хубав бухнал хляб, веднъж по-плътен? Rolling Eyes хлябът с бира пак, първият път хубав, пухквав, сложих пак - ами хич не бухна толкова. newsm78 newsm78

снощи за пръв път правих и сладко в машинката, стана много хубавко, само се чудя защо по рецептите има и лимонтозу, прасковеното сладко сега киселее лекичко; следващия път ще сложа само захар и пектин, мисля, че няма да му пречи, че няма лим. сок/лимонтозу? Thinking

# 58
  • Мнения: 5 001
снощи за пръв път правих и сладко в машинката, стана много хубавко, само се чудя защо по рецептите има и лимонтозу, прасковеното сладко сега киселее лекичко; следващия път ще сложа само захар и пектин, мисля, че няма да му пречи, че няма лим. сок/лимонтозу? Thinking
Аня, лимонтозуто пази сладката от захаросване....Един вид стабилизатор е...
А сладо избягвай да правиш в машината,защото четох някъде по предишните теми,че се прецаквали машинките...Някакви уплътнения ли бяха там се скапват...
Аз затова си я  ползвам само за хляб и тесто....

# 59
  • София
  • Мнения: 6 727
а пектинът не е ли достатъчен?  newsm78

странно това за сладкото...  Rolling Eyes нали по принцип си е предвидено така (снощи мъжо мислеше, че е мое хрумване  Simple Smile). но така или иначе още веднъж най-много да направя Wink (хубавото е, че няма пръски и цапане, като на котлона).

Общи условия

Активация на акаунт