Машина за хляб - 19 част

• 52 256
  • 833
  •   1
Отговори
# 315
И аз имам Аляска, но нещо опитите ми стават все неуспешни.
Не знаам проблема дали е в мен или в продуктите или пък в самата пекарна.
Един път става тричав хляба, друг път леко тестен... Рони се. В къщи се оплакват че не им харесвал вкуса /може би това е въпрос на навик, знам ли/.
Сега съм я прибрала от 2-3 месеца, но мисля пак да подновя  опитите. Пожелайте ми късмет Simple Smile  chef

Кажете си впечатленията от тази марка хлебопекарни. Доволни ли сте, от какво сте недоволи, проблеми, предимства и т.н.
Аз моята като я купих /от метро, стори ми се на разумна цена от 85 лв./ на 4-тия ден й изгоря някаква платка. Както си печях хлебчето изведнъж спря и не се включи повече. Чаках 2 седмци да ми я оправят в сервиза, и след това нямаше никаки технически проблеми /за щастие/.

# 316
  • В сбъднатите си мечти
За всички, които се интересуват - на прИмоция от четвъртък в Метро ще има хлебопекарна Тефал до 1200гр. хляб. Цена 240лв. С 2 контейнера......

Очите ми останаха в снимката на брошурата,

Някой ползва ли такава? Мойта клатроник нали се развали в началото на лятото ,та сега сьм в чуденка.Моята комшийка има сьщата тефал и е доволна,но ми се иска да чуя и друго мнение...
Аз имам Тефал и съм доволна ,но не съм имала друга за да ги сравня и да дам мнение ,коя е по- добра. Аз я купих на доста по- висока цена и мисля ,че за тези които нямат машинка това е добра оферта.
До сега хляба ,който ядеме от машинката е без забележки .Излючвам опитите ,когато съм сложила по-малко мая ,или брашното е с различно качество, но това при втори опит изчезва като проблем.Предполагам че това се случва при всички. Много хубав хляб правя на кратка програма . Тестото за питките ,които правя излиза страхотно . Ако имате други въпроси относно машинката питайте ,аз не се сещам с какво още да я похваля. Забележки нямам.

# 317
кокошинке, единственото, което не харесвам на Аляската е вертикалният контейнер. Иначе си е Ок Peace. Нямам забележки, пък и проблеми не ми е правила, пу-пу...

# 318
  • UK/София

Момичета, искам да ви попитам за един проблем с машината ми Мулинекс за багети.Когато сложа да меси тесто и след това виждам, че там където се е опирало до бъркалките, е като изцапано с машинно масло.Странен цвят между сиво, черно и тъмно зелено.Имам бегли спомени, че доста отдавна в една тема съфорумка питаше същото, но не помня отговорът.Има ли някой представа от какво се получава това зацапване на тестото?

# 319
Биляна, на мен наскоро машината ми врътна този номер, но маслото изчезна от самосебе си.  Peace

# 320

Момичета, искам да ви попитам за един проблем с машината ми Мулинекс за багети.Когато сложа да меси тесто и след това виждам, че там където се е опирало до бъркалките, е като изцапано с машинно масло.Странен цвят между сиво, черно и тъмно зелено.Имам бегли спомени, че доста отдавна в една тема съфорумка питаше същото, но не помня отговорът.Има ли някой представа от какво се получава това зацапване на тестото?

Не бях аз съфорумката, но и на мен ми се случваше......Не много след това машинката ме предаде....Дано не се случи същото и с теб.......

# 321
  • Разград
Биляна, на мен наскоро машината ми врътна този номер, но маслото изчезна от самосебе си.  Peace

И при мен така се случи.Имаше период,през който се зацапваше тестото,но отмина от само себе си.

# 322
Момичета, включвам се за помощ, относно машината на майка ми - Мулинекс - измила я е основно и след като се опитала да я включи не тръгнала. Sad Не е в гаранция вече. Сервиз в София знам, аз самата съм го казвала тук, но ме интересува сервиз на Мулинекс в Стара Загора или Казанлък, не можах да открия..
Благодаря! Hug

# 323
Момичета, включвам се за помощ, относно машината на майка ми - Мулинекс - измила я е основно и след като се опитала да я включи не тръгнала. Sad Не е в гаранция вече. Сервиз в София знам, аз самата съм го казвала тук, но ме интересува сервиз на Мулинекс в Стара Загора или Казанлък, не можах да открия..
Благодаря! Hug
Това върши ли работа? По принцип България Сервиз май са официалния сервиз за мулинекс.

# 324
Пиша това на едно момиче mhp34, което ми прати ЛС, но си е изчерпало лимита за входящи и не мога да му го пратя.

Правих по Великден ето този козунак. Стана страхотен. Поствам това, което съм пращала на друго момиче с Аляска - подробните ми записки тогава:

Козунак - max-mama

Продукти:

3 яйца /единият жълтък се отделя за намазване/
200 г захар
75 мл мазнина /олио или олио + свинска мас/
250 мл прясно мляко
20 г прясна мая
660 г брашно
настъргана кора от лимон /аз сложих лимонова есенция/

Половината от прясното мляко /125 мл/ + маята + 1 с.л. от захарта + 1 разбито яйце + 1 щипка сол + брашно / да стане каша като боза/ - всичко се смесва в една по-голяма купа и се оставя да втаса на топло / аз правя както писах вече за хляба - в друг съд с топла вода/.

В контейнера се слага другата половина прясно мляко /125 мл/ затоплено леко, + разтворената в него захар, добавя се приблизително половината мазнина, разбитите 2 цели яйца + белтъка от третото, маяната смес /вече втасала и 550 г брашно. Аз се чудех доста дали за маята брашното е отделно от посочените в началото 660 г, затова си изтеглих повечко, не съм мерила с точност грамовете, нито тези 550 сега, но долу-горе толкова. Ако искаш, се придържай точно. Тук се пуска програма 3 с продължителност 3 часа и 40 минути. Започва месене, което е 10 минути. През него аз добавях брашно долу-горе до хубава топка, т.е. да се събере тестото. Като спря месенето, изчаках тестото да почине 10 минути, спрях програмата от бутона старт-стоп /задържаш го продължително, изпиуква машината/ и зададох отново програма 3, и така стартира отначало месен. Тогава се добавя есенцията и при нужда още брашно, до оформяне вече на хубава топка / да не маже под бъркарките и да не остава брашно/. Като свърши месенето, пак спрях машината и направо зададох същата програма пак отначало. Тук вече се добавя останалата мазнина на три пъти. Наливаш малко, машината си меси, като минат да речем 2 минути слагаш още малко, пак да минат 2-3 минути и тогава добавяш и третата част мазнина. При нужда, накрая добавяш пак малко брашно, но по много мъничко, на порции. И тук аз вече оставих програмата да си върви. Ако видиш, че има нужда, топката не се е дооформила, няма проблем пак да спреш програмата и да пуснеш наново отначало месенето. Тук аз зарязах машината и само отвреме-навреме ходех да гледам как върви втасването. Накрая почнах да се притеснявам, че тестото ще изскочи, затова като видях, че реално има такава опасност / някъде около час и 10 минути преди края на програмата/, извадих тестото с намаслени ръце, капака на машината се затваря, да не избяга топлото. Разделих го на две. Едната част оформих на плитка, върнах в контейнера. Евентуално ще има нужда да си довтаса, затова можеш да спреш машината / тя си помни програмата десетина минути, но е топло вътре/, тук мажеш с жълтъка, ръсиш захар и след това да я включиш отново и програмата си продължава с печенето, което е 1 час преди края. Ако пак не е довтасало, оставяш пак на изключена машина  и след това пускаш програма 12 - Печене само. Има вероятност в суматохата да забравиш мазането с жълтъка и захарта, не е фатално. Втората част от тестото оформих в продълговата форма за кекс и го сложих във фурната на 50 градуса с вентилатор да си втасва. След това се маже и се ръси захар. Пече се на 150-160 градуса, че бързо прегарят. Втората доза, която правих, пекох във фурната и двата козунака. Докато единия се печеше, другият, оформен, го бях сложила в микровълновата да чака.

Такааа с риск да ме помислите за луда /не че ще е лъжа де какво толкова  #Crazy/ захванах се преди 30 мин. да правя козунака от тази рецепта. Прибрах се от работа, хапнах малко и запретнах ръкави. Само че малко се притеснявам, поеже нямах под ръка жива мая, изпозвах на др. йоткер на прах. Да видим ще я сколасам ли.
И без това не мис е спи /с тия моите нощни смени вече не знам кое е ден и кое нощ/, та си викам поне утре за закуска да имаме нещо сладичко Wink
Пък каквото стане.
Ще се постаая да снимам резултата   chef

Спинкайте момичета, аз като не ми се спи ще се "мъча" Laughing
стискайт палци  Peace

# 325
кокошинке, успех! Сутринта ще чакам да ми замирише на козунак Laughing.

# 326
кокошинката, ти верно май  Whistling

аз съм просто #Crazy изгубила ума и дума.
 Joy Joy Joy Joy Joy
аз си лягам, а на теб ти пожелавам успешно козунаконощноправене hahaha hahaha hahaha имало по-луди и от мен ooooh!

# 327
Ето ме пак.
Евала на кокошинка, браво! Hug
Аз пък днес се обзаведох с ел. везна и вече за мен няма тайни за грамажите.
Все си мисля, че всичките ми провали досега са заради това, че не уцелвам точните грамажи. Thinking

# 328
  • На планетата Земя
ОООО, Снарки, как е новата пекарка!  Laughing

Везната и на мен много ми помага да ти кажа, не мисля много, тя си мери, голямо улеснение ми е.

Биляна, дано зацапването отмине и да не се налага ремонт.  Peace

# 329
Абе че съм луда, то две мнения по въпроса нямат, ама ко да се прави живот шарен  Laughing Laughing Laughing

Ей, наистина тия мерки са ми голяма мъка. Трябва ми една везничка и на мен. колко струва това удволствие /ел. везната де/  newsm78

А утре каня всички на козунак или каквото там се получи като краен резултат  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт