Машина за хляб - 19 част

  • 52 212
  • 833
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 1 982
Момичета, знаете ли рецепта за козунак, който да е около 750 гр и да е на програмата за 2 часа и половина?  bouquet

# 436
  • Мнения: 111
Polin_a благодаря. За рецептата на Бъни от 26 стр.

# 437
  • Мнения: 9 785
Polin_a благодаря. За рецептата на Бъни от 26 стр.

На основната програма го правих Peace.

Момичета, пробвахте ли ябълковия сладкиш с карамелена глазура? Аз го бях правила в машината преди време и стана идеален. Други рецепти не съм пробвала за кекс. А също имаше и един лимонов на Бъни, от който бяха доволни момичетата тук.

# 438
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета, знаете ли рецепта за козунак, който да е около 750 гр и да е на програмата за 2 часа и половина?  bouquet

В темата за козунаците има доста рецепти,разделяш продуктите и ще получиш по-малък грамаж.Но защо за толкова време?С печенето ли?
Мисля,че на козунака му трябва малко повече време.

Ето я темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.msg10643004#msg10643004

# 439
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Пиша ти две рецепти-на Лебедуна и на Джамма,в които съм разделила продуктите за един козунак,но съм го пекла във фурната.Така само един козунак не съм правила в машината.Обикновенно правя тесто,което разделям на две,едната половина в машината,а другата във фурната.

На Лебедуна
70 мл топло прясно мляко
2 яйца-единият белтък се отделя за намазване
80-90 гр захар
30 гр свинска мас+20 мл олио
ромова есенция+лимонова кора-настъргана
20 гр прясна мая
330 гр предварително пресято брашно

На Джемма
85 мл топло прясно мляко
2 яйца-единият белтък за намазване
40 гр св.мас+10 мл олио
15-16 гр прясна мая
100 гр захар+50 мл вода-захарта се разтваря във водата чрез затопляне
лимонова есенция
настъргана кора от лимон
щипка сол
около 400 гр брашно

Начина,по който правя козунака съм описала в рецептата за козунак,който съм дала в темата за козунаци.Всичките ги правя по този начин,независимо от рецептата.

# 440
  • София
  • Мнения: 6 232
Аз да попитам тези,които са с Мулинекс за багети- само от книжката ли правите рецептите за франзелките newsm78 Днеска се опитах бели със сусам и както всяка рецепта от там,пак не ми излезнаха пропорциите с тестото-стана ужасно течно и си го отлепях по ръцете 15 минути. Видях в началото,че нещата не отиват на добре,сложих още брашно-уж стана чудесна топка,като втаса и дойде време да се правят,беше почти кексово  Twisted Evil С рецептите от форума за хляб нямам никакви проблеми  Rolling Eyes

# 441
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
Здравейте момичета,
Някой правил ли е хляба на соц. Райчев с мая? Бухвал ли е поне мъничко? Тестото по-рядко ли е от това за хляба? Аз го направих както е рецептата със сода и реших, че много маже та му добавих 3-4 с.л. типово брашно. Хвана много вкусна кора, леко се надигна, но вътре е глетав. Такъв ли става?
Правих няколко кекса и всичките станаха много хубави, но си разбивам яйцата със захарта и олиото предварително и после ги сипвам в машината. Все си мисля, че ако ги сложа така може да не се разстопи захарта и да не стане.
Вие как ги правите?
Поздрави
С този хляб имах провал преди време CryНо после се поразрових и намерих подробности за рецептата...  http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3020
Много дебел става в пекарната,а е даден да се пече във фурната като дебелината на тестото,което между другото трябва да е рядко, е около 2 пръста.Ако се изпълни така рецептата,мисля ,че няма да е глетав...Моя си беше суров направо  Confused

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 11:41 от DDimitrova

# 442
  • Мнения: 622
Днес правих тесто да пица по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360574.0. Стана много добре, тестото е меко и еластично, лесно се обработва и не се къса. Половината го направих на пица, другата половина прибрах в плик в хладилника и утре смятам да направя някаква измислица между тутманик и милинки.  Thinking
Правили ли сте тесто за кори за баница в машинката? Аз смятам да пробвам в скоро време.

# 443
  • Мнения: 1 982
Здравейте, момичета.
Благодаря за рецептите. Hug Heart Eyes
Понеже аз съм рогато добиче, намерих една рецепта от тук, пуснах да меси веднъж 14 мин, и после още малко. После преместих тестото в йенска тенджера във фурната да втасва и понеже съм съм кукувица, не издържах и го изчаках само около 30 мин, то си втаса малко де. Rolling Eyes
После пък го преместих от йената в правоъгълна форма за кекс, намазана с олио, на загрята фурна около 140 градуса. Сега се пече.
Дотук си отчитам само една грешка, наръсих го със стафиди и захар, и сега стафидите се препичат, но това не е болка за умиране според мен. Ако прегорят ще ги махна. Само незнам колко да го пека, но ще го бода с клечка.
После ще снимам резултата и ще го кача тук. Praynig

# 444
  • Мнения: 69
Мили мои, бързам да ви се похваля!!!!! newsm44 newsm44 newsm44 smile3501 smile3501 smile3501 Много съм горда със себе си! След трите ми провала с направата на хляб в моята машинка ,бях решила да я захвърля някъде по рафтовете, Ноооооо дяволът си знае работата! Нещо ме накара да опитам за последно и то с козунак. И оооо ЧУДО!  Специални благодарности за pina.Направих нейния козунак. Снимах го но за съжаление нещо не можах да ги кача. Ще помоля детенце да ми ги качи. Ако успее ще ги видите. smile3503

# 445
  • Мнения: 1 982
Ето и снимки на козунакът http://pala4inka555.snimka.bg/children/viki.383957.15379532 и една напред.
Сега го опитах на вкус, еми не става, трябва да е по-сладък, а и още малко трябвашеоще малко да се изпече. Close

# 446
  • Разград
  • Мнения: 3 114
bolqrka64 ,браво,чакаме снимката.
Snarky Chimpfanny ,дай рецептата и да я разнищим.Иначе,на външен вид добре изглежда.

# 447
  • София
  • Мнения: 3 249
Сега като почнем да палим парното и аз ще взема да спретна един козунак май, че ме изкушавате.
Аз съм правила шоколадов кекс в машината е беше станал много вкусен Simple Smile

# 448
  • София
  • Мнения: 2 649
Ето и снимки на козунакът http://pala4inka555.snimka.bg/children/viki.383957.15379532 и една напред.
Сега го опитах на вкус, еми не става, трябва да е по-сладък, а и още малко трябвашеоще малко да се изпече. Close
и аз това щях да кажа, че козунакът добре изглежда.  Peace Кажи по коя рецепта го прави? По принцип козунаците са трудна работа, трябва доста да направиш, за да ги уцелиш как се правят. Ако си го опитала топъл, то няма как да знаеш дали е достатъчно сладко. Изчакай хубаво да изстине. Иначе хубавият козунак не трябва да е сух, а да е леко влажен и с хубави конци. Ако решиш да правиш такъв от книжката или от някой западен сайт, не очаквай да получиш вкус близък до нашия. Те са по-сухи и без изразени конци(ако си яла от италианските в картонените кутии, знаеш за какво става въпрос).

# 449
  • София
  • Мнения: 372
това за маслото е гадно, но за тефлона май се впечатляваш повече от необходимото. Аз имам малко надраскано на едната отгре, но не мисля, че е проблем, не се изтрива цялата повърхност. Ти със сигурност си нямаш на представа какво има в купешкия, така че не бързай да се връщаш към него. Просто иди да ти оправят да не пуска масло и си готова. Peace
Петя, тефлонът е канцерогенен!!!
А аз към купешкия няма да се върна - меся си на ръка ... както и преди /ама сега ми е по-трудно  Joy/

Общи условия

Активация на акаунт