Машина за хляб - 19 част

  • 52 202
  • 833
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 111
DDimitrova, благодаря. Аз го правих в машината, но не съм разбрала, че се долива вода.
Ще пробвам пак и ще ви уведомя за резултата

# 451
  • София
  • Мнения: 372
момичета, преди 2 часа изпратих жалба до КЗП с Копие да К енд К електроникс. Сега ми се обади един мил господин и каза че е разпратил мейла и снимките ми по сервизи и в централата във Франция .. да очаквам включване
Каза, че в сервиза не са чули за масло от бъркалките до този момент!!! Никой ли не си е носил машинката?
и за първи път виждали изтрити бъркалки...

 Whistling

# 452
  • Русе
  • Мнения: 7 934
мах-мама, мога ли да сменя сви. мас с масло или маргарин? За питката питам.

# 453
  • София
  • Мнения: 2 649
ами моята бъркалка не е изтрита, а като надраскана стои, но може това и аз да съм го направила с кукичката.
Иначе знам, че е канцерогенен, но то много неща вече са и не можем да избягаме от тях. Иначе се разчетох и пишеше, че само една от съставките на тефлона е канцерогенна, въпреки, че производителите не го признавали. А в днешно време имало по няколко слоя, за да не се надрасква и изтрива лесно. Моля те, дръж ни в течение какво са ти отговорили.

# 454
  • Разград
  • Мнения: 3 114
мах-мама, мога ли да сменя сви. мас с масло или маргарин? За питката питам.

Без проблем.
Така направих и аз,че нямах свинска мас.
И само да допълня,днес питката е все още мека и пухкава.Синът ми се скъсва да яде.

# 455
  • Русе
  • Мнения: 7 934
max-mama, благодаря за бързия отговор. След малко я почвам. Стискай палци  fingerscrossed

addicted™, стискам палци за бързо разрешаване на проблема  fingerscrossed

# 456
  • София
  • Мнения: 372
благодаря ви, момичета  Hug

# 457
  • Мнения: 1 982
Рецептата на моят прецакан козунак е следната, ще пиша по спомени, защото листчето ми е у нас, срещу всяка съставка ще пиша аз колко сложих:
500 гр брашно - аз сложих към 550-560 гр.
100 гр мазнина(пол.олио и пол.разтопена масло) - аз сложих 100 гр!!! общо, както е по рецепта
1 щипка сол - толкова слижих
125-150 гр захар - аз сложих около 145 гр.
настъргана кора от 1 лимон - толкова сложих
10 гр суха мая - аз слоиж една цяла на Др.Йоткер, което е 8 гр и още 2 гр. някаква друга суха.
125 мл топличко мляко - толкова сложих

Пуснах машината на програма за месене, която при мен е 14 мин, после пуснах за още 5-7 мин.
В началото тестото беше като се кекс, рядко. Започнах да добавям брашно, да се посгъсти, обаче по едно време спрях, защото ме хвана страх да не стане много твърдо.
Докато месеше машината, аз пуснах фурната на около 50-60 градуса да се стопли.
Като стана готово, изсипах тестото в една йена и го сложих да втасва. Изчаках около 30 мин, за повече нямах нерви. Беше се надигнало не много и беше започнало да хваща леко коричка.
Преместих го в тавичка за кекс, намазана с олио и го пекох на 150-160 градуса. Проверявах с дървена клечка по някое време го спрях и извадих. На вкус беше много странно и много сбито, по-скоро ми приличаше на хляб с аромат на козунак.
Чакам разсъжденията ви. Hug  bouquet

# 458
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Snarky Chimpfanny ,месенето му е малко,а оформянето на козунака става след като е втасало тестото.Това е важно,за да се получат така наречените конци и да стане пухкав и мек.Предполагам твоят е бил като кекс.

# 459
  • София
  • Мнения: 2 649
Рецептата на моят прецакан козунак е следната, ще пиша по спомени, защото листчето ми е у нас, срещу всяка съставка ще пиша аз колко сложих:
500 гр брашно - аз сложих към 550-560 гр.
100 гр мазнина(пол.олио и пол.разтопена масло) - аз сложих 100 гр!!! общо, както е по рецепта
1 щипка сол - толкова слижих
125-150 гр захар - аз сложих около 145 гр.
настъргана кора от 1 лимон - толкова сложих
10 гр суха мая - аз слоиж една цяла на Др.Йоткер, което е 8 гр и още 2 гр. някаква друга суха.
125 мл топличко мляко - толкова сложих

Пуснах машината на програма за месене, която при мен е 14 мин, после пуснах за още 5-7 мин.
В началото тестото беше като се кекс, рядко. Започнах да добавям брашно, да се посгъсти, обаче по едно време спрях, защото ме хвана страх да не стане много твърдо.
Докато месеше машината, аз пуснах фурната на около 50-60 градуса да се стопли.
Като стана готово, изсипах тестото в една йена и го сложих да втасва. Изчаках около 30 мин, за повече нямах нерви. Беше се надигнало не много и беше започнало да хваща леко коричка.
Преместих го в тавичка за кекс, намазана с олио и го пекох на 150-160 градуса. Проверявах с дървена клечка по някое време го спрях и извадих. На вкус беше много странно и много сбито, по-скоро ми приличаше на хляб с аромат на козунак.
Чакам разсъжденията ви. Hug  bouquet
ами ти не си го оставила да втаса като хората и веднъж, а то трябва да е два пъти. Козунак се прави часове. Направи си го на основната програма за хляб като може и да не го печеш вътре, но вадиш ли го да се оформи, тряба да чакаш да се удвои, за да го изпечеш.

# 460
  • Мнения: 1 982
Опааааа, значи козунак ще се прави в почивен ден.  Embarassed
Благодаря за съветите.  bouquet

# 461
  • София
  • Мнения: 6 730
ох, как ме навивате за този козунак  Crazy на мен най-дългата ми програма е 4ч.50мин. за сладки хлябове се води, предполагам, че ще е точно за козунак. обаче не смея, щото ще се ядосвам, ако не стане - онзи ден нали ви писах сума сладки хлябове и кексове изхвърлих, не се получава и това е, не бухва изобщо! чак си мислих дали машината нещо се прецаква, защото сякаш не затопля достатъно по време на втасването. но хляб продължава да прави чуден. дайде, моля, идеи от какво може да е. newsm78

# 462
  • Мнения: 622
Уфффффф, ама сте и вие! Сега и на мен ми се прияде козунак!  Crossing Arms И аз ще правя тези дни.  Mr. Green

addicted™, стискам палци да имаш успех и скоро да се похвалиш с решение на проблема!  Hug

# 463
  • София
  • Мнения: 372
.
Като стана готово, изсипах тестото в една йена ...

тестото изсипваше ли се или беше оформено на топка?


за козунЯк ще трябва да се въоръжиш  Mr. Green

# 464
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Моят козунак го правих на програма 3,която е най дългата в моята хлебопекарна,тоест 3.50 мин

Общи условия

Активация на акаунт