Подготовка за "Зимата" Отопление с КОНВЕКТОР

• 183 427
  • 171
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Дзън се Дръж прилично и се приДръж към темата... Wink

А иначе аз съм изперкал от много отдавна... Доста преди обгазяването...

# 91
здравейте и от мен Simple Smile и аз като повечето въм в графата на търсещите и бих искала да попитам къде във Варна мога да намеря Адекс и Stiebel eltron,за 1я разбрах от форума, че хората са доволни и е икономичен, а 2я ми го препоръча приятелка, но за съжяление мястото, от където тя го е взела вече не работи.
Благодаря предварително  Peace

# 92
Побутвам темата,че нещо замря ...

# 93
отзив: Купих си Теси стенен конвектор 2000 мощност и съм доволна. Върши чудесна работа и изобщо няма нищо общо с тъпата духалка.

# 94
Някой би ли ми обяснил каква е разликата между конвекторите на Теси и тези на Адакс,освен в цените,по какво друго се различават?

# 95
Едната разлика със сигурност е в прецизността на терморелето - което пък води до огромни икономии в сметките. Другото (тук да се изкажат и по-компетентните) е свързано с размера. Адаксите са много по-дълги - реотаните са нормално разположени, а на Теси, доколкото си спомням, са нагънати на половината от нормалната дължина. Което някак се отразява и в качеството на топленето. Няма как при различна дължина да влиза еднакъв обем въздух, което води до по-бързо затопляне на помещението при Адаксите.

# 96
# 97
  • ул. "Мечтание"
От три години сме с конвектори Теси и сме доволни.
Но определено стария модел е по-добър. Вярно, че е по-голям, но пък за сметка на това самия конвектор се загряваше по-малко (топличък, но не да се изгориш на него, съответон и безопасен за дете). Също ми се струва, че терморелето или там както се казва беше по-добре настроено, тоест отговаряше си по-добре на температурите, които пишеше в упътването. Абе по-добре топли. То и за това ги разменихме и си взехме в новия апартамент стария конвектор, вместо новия, който бяхме предвидили за тук.
За сметки още не мога да сравня двата модела. Стария беше 2000 W, новия ни е 2500 W за долу-горе една и съща кубатура.
Друго... на новия ни конвектор реотана изгоря за 15тина дни. Не знам дали е масов дефект или просто малшанс, но изгоря. Отне им три седмици в сервиза за да го оправят!  Laughing

# 98
И аз имах подобна чуденка относно конвекторен радиатор, но си купихме Делонги и сме много доволни. Холът е около 19 квадрата, затопля го много добре, но все пак още не са хванали големите студове, та не мога да гарантирам за по-нататък. Спалнята е малка, затопляме я с вентилаторна печка Дипломат и тя не е лоша, доволни сме.

# 99
И аз имах подобна чуденка относно конвекторен радиатор, но си купихме Делонги и сме много доволни. Холът е около 19 квадрата, затопля го много добре, но все пак още не са хванали големите студове, та не мога да гарантирам за по-нататък. Спалнята е малка, затопляме я с вентилаторна печка Дипломат и тя не е лоша, доволни сме.

Ние също сме с Делонги. Много сме  доволни. Има предпазители и .... ще останете доволни от безшумния и начин на работа. Нашата има и вентилатор. Абе голяма работа е.

# 100
  • Стара Загора
Вентилаторната печка е наистина голяма работа... Peace
Тя и акумулиращата така... Wink

# 101
Експрес, не се 'аби. Няма да те разберат...  Sunglasses

# 102
здравейте и от мен Simple Smile и аз като повечето въм в графата на търсещите и бих искала да попитам къде във Варна мога да намеря Адекс и Stiebel eltron,за 1я разбрах от форума, че хората са доволни и е икономичен, а 2я ми го препоръча приятелка, но за съжяление мястото, от където тя го е взела вече не работи.
Благодаря предварително  Peace
И аз питам от къде Адекс?

# 103
  • Бургас
коtkataa , ще ми кажеш ли какъв модел е конвекторът , който ти си купила за зимата

# 104
Въпреки, че ще пиша по темата съм на мнение, че по-добро от парното няма.

Уви, и у дома вече сме на ток от няколко години.

Минали сме всичко без климатик, какъвто ползвам в офиса и не бих го сложила у дома засега.

В момента отопявам 2 спални  и хол с конвекторни радиатори- 2 са на Адакс и 1 на Ерлек. Е няма място за сравнение. Адаксът е на светлинни години от френската смешка. Но пространоството ни ограни4и и бяхме принудени да купим френския, норвежците нямат ширина 5О см.

За момента сме с:
 2 кв- за помешение 49 кубика,
 1,2  кв - за помещение  40 кубика,
1 кв за помещение-  30 кубика

Доволни сме, но аз се старая да не прехвърля 23 градуса. С програматори сме.

Общи условия

Активация на акаунт