Подготовка за "Зимата" Отопление с КОНВЕКТОР

• 183 431
  • 171
  •   1
Отговори
# 75
Що за дилема...??? Shocked
Монтажа на конвектора изисква по 15 минути на бройка...
Монтажът на газов котел с цялата тръбна разводка и съответните допълнителни инсталации, означава основен ремонт на апартамента...
Малко не се покриват като дилема...

За банята - конвектор...

Апартаментът е нов и всички тръби за газта са прокарани от сроителя, само нямам сложени крайните елементи: радиаторите и котлето.
Но не знам кое искам да използвам все още.

Въобще не се замисляй ,а слагай газов котел ще се родите ! За предпочитане е радиаторите да са чугунени,бавно загряват и бавно изстиват,а и са много издържливи до към 50 години,а алуминиевите до 10г.

На абсолютно обратното мнение съм. В нашия апартамент имахме газов котел (нов, италиански) и знаеш ли какво? Цяла зима се топлехме с конвектори. Газовата инсталация трябва да е на максимум и постоянно пусната, за да има някакъв ефект. Сметките идваха убийствени, а топлината беше твърде недостатъчна. Та, ако питате патило - никакви газови радиатори! Добрият климатик е най-доброто решение, ако можете да си го позволите. Ако ли не, добри и скъпи конвектори.

Всеки е на различно мнение Simple Smile Мен лично инверторните климатици не могат да ме стоплят така както парното. става въпрос за бг.,но за Холандия е абсурд да се отопляваш на ток.  Наплашена съм от тези конвектори,защото на моята най-добра приятелка им изгоря апартамента благодарение на скъп конвектор. Всеки си преценя с какво да отоплява жилището си Simple Smile
Поздрави

Няма електроуред, който да не може да дефектира, така е. И газова инсталация може да изпусне и да те усмърти обаче. За България положението е такова, че газта, от най-евтино отопление, стана най-скъпо, благодарение на уникалните ни управници. Затова, придържам се към вече казаното от мен. Добър климатик или инвертор.

(Прочее, приятелката ти да не си е сушила дрехите на радиатора? Защото, радиаторът е метален и не гори. Стената също не гори. Та, не се сещам как е станал пожарът... Поясни, моля.)

# 76
  • Стара Загора
Ако обичате, престанете с тези огромни "чаршафи" с цитати...!
В момента има само едно текущо направление в дискусията и е напълно ненужно да цитирате каквото и да е, камо ли да правите "чаршафи"...
Ако ли пък чак толкова ви влече цитата, цитирайте само последното мнение...

# 77
  • София
Здравейте!
Купикхме си конвектори Адакс,понеже има много положителни отзиви за тях.Апартамента ни е с изолация,дограмата ни е ПВЦ и се очакваше,че ще затоплят и ще поддържат еднаква температура.Е не било така,незнам нашите ли са дефектни, но от снощи са настроени на 25 градуса,а до сега поддържат 19  Shocked Постоянно включват и изключват и температурата не мръдва от 19.На някой случвало ли му се е това с конвекторите или да звъня в офиса???

ние имаме същия проблем, но наобратно - така и не коригирахме врътките, просто знаем, че сме с 5 гр. отгоре. При вас обаче се налага наистина да си ги оправите.

Да кажа след една зима отопление с Адакс, че сме безкрайно доволни от избора си. Отопляват добре, безшумни, необемни, икономични (сметките ни варират 130-150 лв. за апартамент малко над 100 кв.чиста площ, като в това се включва и бойлер 80 л. пералня, миялна, бойлер 15 л.). За тези 100-110 кв имаме 4 радиатора по 2000 вата, но един се оказа излишен - този в общото кухно-трапезаро-холско помещение (което е почти 40 кв.). Може би се дължи на това, че таваните ни са малко по-ниски от стандарта и като кубатура е по-малко, освен това е доста компактно като разпределение, нямаме коридори и всички врати са отворени почти през цялото време.

Майка ми, която се отоплява с климатици няколко години, сега иска такива радиатори, защото първо - климатицити са шумни, второ - духат - ей това на мен ми е безкрайно неприятно, като съм там все търся да съм някъде, където не духа от климатика. За мен това е огромен недостътък на климатиците.

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 08:08 от Гуш

# 78
Lionessa Cool  конвектора им беше закачен на стената до холната им секция. Пояснява,че целият им хол беше дърво и там спяха родителите и. Докато се усетя да вземат малката им сестра и важни документи всичко пламва и им изгаря целият апартамент. Плюс пожарната се бави и са седми етаж, което ги затруднило. Доста неприятна случка,не я пожелавам на никой.
Та поради тази причина се страхувам от такива духалки. Другото което ядат по 2kw минимум,но всеки сам си преценя как да отоплява жилището си. Аз лично не препоръчва такива духалки да работят денонощно,особено в детска стая.

# 79
Гуш сами можем ли да ги оправим или да се обърнем към сервиза на магазина??? Опитахме там към врътката да разчовъркаме,но се отказахме понеже не сме сигурни дали ще стане и евентуално ако са развалени няма да ни признаят гаранцията. Вече незнам,но неможе да ги вдигнат тези 25 градуса дето са им зададени  ooooh!

# 80
Адаксите могат да се калибрират в домашни условия. Към самия радиатор върви лист с указания как става това.

Аз лично не препоръчва такива духалки да работят денонощно,особено в детска стая.

Конвекторите не са духалки. Въздухът преминава свободно през тях. И не се награвят като духалка, а само до към приемливи температури. Затова, пак казвам, историята с пожара ми е странна. Да не би да е бил друг тип отоплително тяло, а не конвектор?

# 81
  • София
Гуш сами можем ли да ги оправим или да се обърнем към сервиза на магазина??? Опитахме там към врътката да разчовъркаме,но се отказахме понеже не сме сигурни дали ще стане и евентуално ако са развалени няма да ни признаят гаранцията. Вече незнам,но неможе да ги вдигнат тези 25 градуса дето са им зададени  ooooh!

аз за по-сигурно бих извикала някой от магазина, то който сте ги купили.

# 82
В стаята стана 25 градуса,ноооо конвектора е настроен на 28  Laughing

# 83
Lionessa Cool  няма причина да лъжа за толкова сериозно нещо като пожар,просто споделих,за да се знае и да бъдете по предпазливи. Става въпрос за конвектор,аз си го наричам духалка Simple Smile

# 84
Ама, ако е опасна процедурата, те нямаше сами да дават подробни (и графични) инструкции в упътването. Абе, трябва първо да се опита, после да се плаче. Иначе, тези радиаторчета са слънце. Хеле пък серията Нео, която изглежда като дизайнерска украса.

# 85
  • Стара Загора
Конвекторът е духалка толкова, колкото Москвичът е Мерцедес или аз Том Круз... Wink

# 86
  Sunglasses

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 23:07 от Lionessa Cool

# 87
  bouquet

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 12:01 от Мър-мау

# 88
Здравейте!
Купикхме си конвектори Адакс,понеже има много положителни отзиви за тях.Апартамента ни е с изолация,дограмата ни е ПВЦ и се очакваше,че ще затоплят и ще поддържат еднаква температура.Е не било така,незнам нашите ли са дефектни, но от снощи са настроени на 25 градуса,а до сега поддържат 19  Shocked Постоянно включват и изключват и температурата не мръдва от 19.На някой случвало ли му се е това с конвекторите или да звъня в офиса???

ние имаме същия проблем, но наобратно - така и не коригирахме врътките, просто знаем, че сме с 5 гр. отгоре. При вас обаче се налага наистина да си ги оправите.

Да кажа след една зима отопление с Адакс, че сме безкрайно доволни от избора си. Отопляват добре, безшумни, необемни, икономични (сметките ни варират 130-150 лв. за апартамент малко над 100 кв.чиста площ, като в това се включва и бойлер 80 л. пералня, миялна, бойлер 15 л.). За тези 100-110 кв имаме 4 радиатора по 2000 вата, но един се оказа излишен - този в общото кухно-трапезаро-холско помещение (което е почти 40 кв.). Може би се дължи на това, че таваните ни са малко по-ниски от стандарта и като кубатура е по-малко, освен това е доста компактно като разпределение, нямаме коридори и всички врати са отворени почти през цялото време.

Майка ми, която се отоплява с климатици няколко години, сега иска такива радиатори, защото първо - климатицити са шумни, второ - духат - ей това на мен ми е безкрайно неприятно, като съм там все търся да съм някъде, където не духа от климатика. За мен това е огромен недостътък на климатиците.

Гуш, това звучи много добре! В новия апартамент сме решили да с отопляваме само на ток. Живот и здраве с две дечица искаме навсякъде да е топличко. Ако и сметките за ток са в този диапазон ще е екстра.
Предполагам не изключвате радиаторите а само намалявате градусите когато не сте в къщи?

# 89
Конвекторът е духалка толкова, колкото Москвичът е Мерцедес или аз Том Круз... Wink

Еkcnpec подиграваш ли ми се? Конвектора може и да не е духалка,просто споделих как аз си го наричан Том Круз....От обгазяването си изперкал.

Общи условия

Активация на акаунт