Подготовка за "Зимата" Отопление с КОНВЕКТОР

• 183 435
  • 171
  •   1
Отговори
# 60
От изнесената информация ( сядя по цените), да разбирам ли, че този конвектор действа на принципа на духалка, а не на конвектор?  Rolling Eyes
http://www.technomarket.bg/products/09035080/tesy-cn-01050-cn-0150

# 61
  • Стара Загора
Разбирай го не от изнесената информация, а от самия сайт на Техномаркет... Посоченият от теб уред се намира в раздел Вентилаторни печки - Дребна техника / Уреди за дома / Вентилаторни печки...
Нещо друго, истински конвектор с мощност 500 вата е подходящ единствено и само за неголяма и не студена баня... Още се ядосвам, че за нашата баня взех уред с такава мощност... Банята ни е вътрешна, не много голяма, около 5,5 кв. м площ, височина 2,37 м... За да достигне подходящата температура за ползване на банята - от 28 до 30 градуса, конвекторът трябва да работи не по-малко от 12 часа...

# 62
А ако е 2000 вата променя ли се положението?
Предполагам, че да, но да питам.

# 63
Опитвам се да измисля дали да си взимам газово котле или отопление с конвектори + ел.бойлер.
Какво ще ми препоръчате за отопление на баня?

# 64
  • Стара Загора
Опитвам се да измисля дали да си взимам газово котле или отопление с конвектори + ел.бойлер.

Що за дилема...??? Shocked
Монтажа на конвектора изисква по 15 минути на бройка...
Монтажът на газов котел с цялата тръбна разводка и съответните допълнителни инсталации, означава основен ремонт на апартамента...
Малко не се покриват като дилема...

За банята - конвектор...

А ако е 2000 вата променя ли се положението?
Предполагам, че да, но да питам.

В какъв смисъл да се променя положението...? За същият, показан от теб, уред или по принцип за отопление на някакво помещение...
Не разбрах въпроса...

# 65
Да, същият уред, 2000 вата, ще затоля ли по-бързо?

# 66
  • В офиса
Вкъщи сме с airlec, наистина е много комфортно. Аз предпочитам в пъти пред климатиците. Да, вярно, плащаме доста повече, но предпочитам.
Въпрос - за помещение ок. 16 квадрата колко kW е оптимално да се вземе? Нашите са слагани преди да се нанесем и нямам никаква идея за мощността им. Мъжът ми може и да знае, но в момента нямам възможност да го питам.

# 67
Монтажът на газов котел с цялата тръбна разводка и съответните допълнителни инсталации, означава основен ремонт на апартамента...

За банята - конвектор...
Апартаментът е нов и всички тръби за газта са прокарани от сроителя, само нямам сложени крайните елементи: радиаторите и котлето.
Но не знам кое искам да използвам все още.

# 68
Здравейте. Вчера изгоря духалката, с която отоплявах стая 16 м2 (с вътрешна изолация) и реших да премина към конвекторна стенна печка. Харесах една от Технополис - Теси с мощност 2000 Вата. Пише в описанието че е подходяща за 14-18 м2 . Някакви мнения относно марката или съответната мощност. Четох в някакъв форум, че мощността на конвектора трябва да отговаря точно на квадратурата на стаята, защото ако е по-мощен няма да бъде ефективен (странно). Какво бихте ми препоръчали? Още довечера трябва да съм купила печката защото си е наистина студ. Забравих да допълня, че стаята е с южно изложение и слънцето върши също чудесна работа, макар да сме с дървена дограма, откоято малко си подухва.

# 69
Здравейте!
Купикхме си конвектори Адакс,понеже има много положителни отзиви за тях.Апартамента ни е с изолация,дограмата ни е ПВЦ и се очакваше,че ще затоплят и ще поддържат еднаква температура.Е не било така,незнам нашите ли са дефектни, но от снощи са настроени на 25 градуса,а до сега поддържат 19  Shocked Постоянно включват и изключват и температурата не мръдва от 19.На някой случвало ли му се е това с конвекторите или да звъня в офиса???

# 70
  • Стара Загора
Случвало се е...
Върни се назад да прочетеш за настройването на Адакс в съответствие със стайната температура... Wink

Edit: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430186.msg13933595#msg13933595

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 07:28 от Ekcnpec

# 71
Благодаря, Експрес,но нашите са серия GLAMOX и врътката съвсем не е такава като на описанието дето е посочено.

# 72

За банята - конвектор...
Апартаментът е нов и всички тръби за газта са прокарани от сроителя, само нямам сложени крайните елементи: радиаторите и котлето.

Въобще не се замисляй ,а слагай газов котел ще се родите ! За предпочитане е радиаторите да са чугунени,бавно загряват и бавно изстиват,а и са много издържливи до към 50 години,а алуминиевите до 10г.

# 73

За банята - конвектор...

Въобще не се замисляй ,а слагай газов котел ще се родите ! За предпочитане е радиаторите да са чугунени,бавно загряват и бавно изстиват,а и са много издържливи до към 50 години,а алуминиевите до 10г.

На абсолютно обратното мнение съм. В нашия апартамент имахме газов котел (нов, италиански) и знаеш ли какво? Цяла зима се топлехме с конвектори. Газовата инсталация трябва да е на максимум и постоянно пусната, за да има някакъв ефект. Сметките идваха убийствени, а топлината беше твърде недостатъчна. Та, ако питате патило - никакви газови радиатори! Добрият климатик е най-доброто решение, ако можете да си го позволите. Ако ли не, добри и скъпи конвектори.

# 74

За банята - конвектор...

На абсолютно обратното мнение съм. В нашия апартамент имахме газов котел (нов, италиански) и знаеш ли какво? Цяла зима се топлехме с конвектори. Газовата инсталация трябва да е на максимум и постоянно пусната, за да има някакъв ефект. Сметките идваха убийствени, а топлината беше твърде недостатъчна. Та, ако питате патило - никакви газови радиатори! Добрият климатик е най-доброто решение, ако можете да си го позволите. Ако ли не, добри и скъпи конвектори.

Всеки е на различно мнение Simple Smile Мен лично инверторните климатици не могат да ме стоплят така както парното. става въпрос за бг.,но за Холандия е абсурд да се отопляваш на ток.  Наплашена съм от тези конвектори,защото на моята най-добра приятелка им изгоря апартамента благодарение на скъп конвектор. Всеки си преценя с какво да отоплява жилището си Simple Smile
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт