Слава Севрюкова - познатият и непознат феномен

• 85 028
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Албена когато срешнеш дадена душа и обич има. Тогава тръпнем в изненада. И нека Божията милост да бъде над твойте деца

# 496
Не е толкова значимо какъв си бил - пояснява пророчицата, - извървян е този път. По-важно е как се представяш сега. Трябва да не се боиш от трудностите. На всяка душа се дава толкова, колкото може да понесе.

Краткият път невинаги е правилен, правилният винаги е кратък

Молете се с шепот. Нека има звук. Вибрациите са вълни. Това усилва молитвата. Чистата мисъл достига всички нива.
- Виждам - душата, изпаднала в молитвен екстаз, се разширява и все повече разпростира. Тъничък лъч се издига над нея. Високо, високо... Прониква в духовните полета. Мисълта достига лоното на Бога. Над медитиращия израства трептящ защитен чадър.
- Вярвайте и искайте, това е пътят. Но потрудете се и да го заслужите - завършва посветената.

- Обмисляйте добре желанията - напътства пророчицата. - Искате ли от душа и сърце, Господ ще ви даде. Рано или късно. После, обаче, да се не каете и отричате. От пожеланото. А и от Бога... Молите ли се, наблюдавайте какво ви се случва. То е знак как се приемат вашите желания. (Казано е: Внимавайте с мечтите - понякога се сбъдват. Но и друго се знае Искаш пи да развеселиш Господ, сподели с него плановете- б. а.)

- Думата ми е - завършва притча леля Слава, - внимавайте за какво се молите. Да не се каете. Десет пъти обмислете какво ще се промени с желанието. Огледайте го от вси страни - с плюсове и минуси. Намерете точния изказ. И тогаз - молитва. Сила огромна е! Гори ли вяра в душата, божията подкрепа,когато сме в немощ, е съвършена. Чудесата са за убедените в тях. Но и друго е казано: Най-много сълзи са пролети по сбъднатите желания...
Искате ли от Бога, искайте с ясни слова. Борете се за него, готови да го получите и защитите. Даде ли се, трудно се връща. Желае ли нещо, човек трябва да знае какво. Второ - да го заслужи. Трето - да го изрази. Светът е Светлина и тъма. Арена за битки са човешките души. Другото са подробности...

# 497
Господи и ето заставам пред твоя свят престол и моляте със цялото си сърце и душа волята ти да е.

# 498
# 499
Леля Слава казваше че в предишни прераждания е била птица и затова много обича да се плацика.

# 500
Вальо аз мислех, че човек не може да се преражда в животно, цвете или каквото и да било друго...или процеса е обратен от по-нисши към по-висши? Какъв градеж може да има душата на едно животно например, то няма дори правото на избор, така както човека го има...

# 501
...И тогаз - молитва. Сила огромна е! Гори ли вяра в душата, божията подкрепа,когато сме в немощ, е съвършена. Чудесата са за убедените в тях.

Убедена съм в горното-имах много тежки раждания,особено на първото ми дете.Молила съм се почти денонощно всичко да е наред и Господ да сложи ръката Си върху му и да не ми го отнема...При второто раждане в най-трудния момент усетих,как Ангел Господен ме взе на крилете си....

# 502
Наде, тези цитати ми дойдоха тъкмо навреме.Благодаря ти, мила!Сякаш прочете, от какво се нуждае душата ми в момента.Много мъдри думи на леля Слава си намерила.

# 503
Надя, за Бетелгейзе ли говориш?
И за душата да попитам. Как се учи и усъвършенства, когато е безпомощно дете, което трябва да се подчинява на волята на родителите си? Родителите искат цял живот децата им да ги слушат и се съгласяват с тях. Нямат голям избор да се развиват индивидуално. Конфликтите между поколенията. Това ли е основната борба - да осъзнаеш индивидуалността си и предназначението си и да ги следваш усъвършенствайки се? Или няма борба, а само при някои хора е така?

# 504
Беба само добри новини чакам от тебе и сълзичка да не виждам повече в очите ти Simple Smile

Бинито свари ме неподготвена, въпроса ти....

Да сега има и е имало конфликт на интереси, защото децата идват заредени с голям духовен заряд, който ние възрастните всекидневно унищожаваме подчинявайки ги на някакви догми и правила. Това ще се промени, когато родители осъзнаят необходимостта да запазят този заряд в децата си, да слушат техните думи, не да изпълняват капризи, а да слушат, да общуват... Няма комуникация между поколенията и най-вече от страна на по-големите към по-малките. Ако детето ти е вече на 20, то нищо не можеш давърнеш от заряда му, но дайте шанс на тези които идват...
И да не бъркаме свободата със слободията, става дума за комуникация, равнопоставена комуникация...Другите неща, които един родител трябва да научи детето си, са естествени... но и при хората за много неща си има инстинкти....

# 505
Честит празник на всички, и честит имен ден на всички, които празнуват днес Simple Smile   bouquet

Рибата е постно ядене, защото няма костна система и кости, в които има мозък. Затова е допустимо по време на пости да се яде риба. Това каза за Агенция „Фокус” етнологът Константин Рангочев. Той обясни, че традицията да има рибно ястие на Никулден вероятно идва от легендите за светията. „В един момент Св. Николай тръгва да става монах и спасява един кораб от корабокрушение. Фолклорната легенда е, че на кораба е имало една дупка, през която е влизала вода. Тогава Св. Николай хванал един шаран и запушил дупката и така спасил кораба”, разказа етнологът. Според каноничната легенда пък, един моряк по време на буря бил ударен в главата и бил убит, а Св. Николай го възкресил. „Св. Николай има и пътешествия по море, които и тогава през 4 в., и сега са доста рискови. Той е спасявал хора от удавяне, от мъчителна смъртта и затова се казва, че той е покровител на всички, които са свързани с морето - рибари, моряци и други”, обясни Рангочев.
Има интересни обичаи от различни краища на страната свързани с Никулден. Например, вечерта срещу празника мъжете са отивали на реката и са стояли до среднощ с идеята да хванат дори една малка риба. „Много е интересно, че в Централна Западна България се прави рибник, това е риба с ориз, която се занася в църквата, там се освещава и след това се връща в дома, за да се донесе благословия”, разказа етнологът. По думите му, много интересен е и обичаят в Самоковско, където коледарите след службата се събират в двора на църквата. Всички останали са поканени да напуснат църковния двор. Тогава старите коледари предават песните на новите коледари и не трябва никой друг да ги слушат. „От Никулден до Коледа започва един голям празничен цикъл, който представлява подготовка за Коледа и Бъдни вечер”, разказа още Константин Рангочев.

# 506
Надя, за Бетелгейзе ли говориш?
И за душата да попитам. Как се учи и усъвършенства, когато е безпомощно дете, което трябва да се подчинява на волята на родителите си? Родителите искат цял живот децата им да ги слушат и се съгласяват с тях. Нямат голям избор да се развиват индивидуално. Конфликтите между поколенията. Това ли е основната борба - да осъзнаеш индивидуалността си и предназначението си и да ги следваш усъвършенствайки се? Или няма борба, а само при някои хора е така?
Има една книга на Дънов за семейството и възпитанието на децата - там има конкретен отговор!

# 507
Надя, прекрасни цитати  Hug
Много е приятно, когато човек среща и общува с хора, които имат извисено мислене.
Подкрепям това за децата и запазване на техния духовен заряд.
Понякога ние родителите допускаме доста грешки и от това страдат децата ни. Аз искам и ще направя всичко възможно да уважавам детето си като личност и да зачитам желанията и интересите й. Не смятам, че е редно родителите да угаждат във всяко едно отношение на детето си, но наистина трябва да има общуване, да се обясни на детето защо казваме "Не".Децата са по- умни, отколкото ние мислим и могат да разбират много добре. Те не са наши подчинени; имат си свой характер, мисли, желания, интереси. Моля се да бъда добър родител и да нааправя най- доброто за детето си, да й помогна да порастне без да "пречупвам" нейната индивидуалност, да помогна да развие положителните си черти и да се пребори с отрицателните си.  Praynig

# 508
Скоро пускаха много хубава реклама по телевизията именно за липсата на общуване с децата.
Грешно е мисленето, че старите хора са и мъдри хора. Не всички, не всички... Някои от тях времето ги променя стават злобни, завистливи и никаква мъдрост няма в думите им. И много е трудно когато родителите ти стават такива и ти се опитваш да им говориш, а те махат с ръка казвайки ти си много наивна, с какви глупости се занимаваш и така нататък... а всъщност се опитваме да им дадем светлина, че когато дойде време да преминат в отвъдното добре да бъдат...
Когато леля ми почина преди два месеца, тоест когато я видях за последно тя само каза, "всичко е писано горе"... това беше мъдро, това не беше приказка да става, то беше усетено от сърцето и....
А днес казвам на майка си за една наша позната, че съм я сънувала снощи, но сама... мъжа и го нямаше, а тя вика "дай боже!" Аз и казвам, защо така пожелаваш лошото на хората... такива ми ти работи...  newsm78

# 509
Мдам... Надя това, че някой е по- възрастен наистина не значи, че е по- мъдър. Понякога повече мъдрост може да има едно дете в сравнение с голям човек. Много често може да се поучаваме от децата си, защото те са чисти.
Племенника е на 11 години и е прекрасно дете. Говори с такава мъдрост, че понякога онемявам и всичко в думите му е толкова чисто, той няма злоба, няма агресия, няма отрицателни мисли. Много е изстрадал милия и е толкова състрадателен. Той може да няма какво да яде, но и малкото, което има ще го подели.

Общи условия

Активация на акаунт