Слава Севрюкова - познатият и непознат феномен

• 85 025
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
# 511
Благодаря ви от сърце за разбирането и куража,който ми давате.  bouquet
Някъде бях чувала една мисъл,че децата не ни принадлежат.Ние сме само пътека,по която идват на тоя свят.Опитвам се да се вслушвам в децата си,да  ги разбирам,да  им показвам обичта и подкрепата си.Казах  на по-малката си дъщеря,която рисува много хубаво и мечтае да стане художник,че може да бъде каквато поиска,че всичко е в нейните ръце,а ние с бща й винаги ще бъдем до нея и ще я подрепяме.Тя е само на 8 години,но мисля че ме разбра.Една от грешките,които родителите правим е,че не сме достатъчно изскренни с децата си,не говоримс тях като със възрастни,защото мислим,че няма да ни разберат.

# 512
Светия Дух  е във всяко живо същество и когато духа се слее със душата тогава ще прогледнем във Вселената над Нирвана. Децата идват със заложбите се. Но попиват и поведението на родителите си. Затова трябва да ги учим на доброта.

# 513
Затворихме още една страничка, отиде си още една седмица...

"Когато се моля - признава сибилата, - над мене винаги е някой от седемте. Най-често - духовният водач Мория. Подкрепя и внимателно напътства."

Дано и нас не ни забравя... Амин!

- Плътно до Бог е Христос - продължава жената,виждаща отвъд хоризонта. - Отломък е от Отца. За­ това двамата са наравно.
   Синът Божий е създаден на най-извисено ниво. Кришна и Мохамед са пророци със земни родители. Дават в определен период духовни насоки на наро­дите. Христос е божествена съставка, отломка от Абсолюта, получила плът. Затова е много над тях в духовен план. Изпълва цялата Вселена.

# 514
Чета темата и не можах да се въздържа. Предполагам, че веднага ще бъда оплют, за това бързам да кажа, че по никакъв начин не искам да влияя на никой с моето мнение- всеки има право да си вярва в каквото си иска. Просто споделям моето виждане по въпроса. До сега не бях чел тема, в която толкова да се отхвърля Христос и същевременно толкова да се цитира неговото име, и да се правят сравнения. Това случайно ли е? Накрая почнахме да включваме Кришна и Мохамед.
Ако попитаме пишещите по темата и хората въобще в България, повечето сигурно биха се определили като православни християни. Те вярват в Христос, но по някакъв свой начин. Ако попитаме чели ли са Библията( по- правилния въпрос е "Четете ли Библията?)?- вероятния отговор ще е "чел/а съм я"- "чувал/а съм какво пише в нея" "запознат/а съм" и тнт. Та за тази категория хора бих казал, че нещо като "малко съм бременна" няма. Нещата са много прости- или приемаш Христос или не (Йоан 3 глава;16-18 стих).Нещата, които се случват и ще се случват са споменати на няколко места в Библията - основно в Откровение. Библията предупреждава за появата на лъжепророци и лъжеучители. Борбата човек да се "открие" към това доброволно е ежедневие- по вестници, медии, форуми(волно или неволно). Всеки има обаче право да отхвърли или приеме дадено нещо. За това бих цитирал 1 Петрово 5 глава; 8 стих.

Към останалата група хора, която не вярва в Христос- няма проблем. Вярвайте си в какво си искате- имате пълно право. Но лично искам да направя апел да не се изказват некомпетентно по верски въпроси.

# 515
Добро утро NKVD,
Ника ти ме връща назад във времето когато имаше организация с подобно съкращение НКВД.
Незнам или не помня някой тук в темата да е отхвърлял Христос, напротив в последния постинг изрично се цитират думите на леля Слава, че той е най-близо до Бога.
Кришна, Мохаммед, Мойсей, Соломон и много други са пророци....Това е история, която не сме я писали ние.
Разбира се, имаш право на мнение, аз исках само да уточня, че никой не отрича, не оплюва Христос... и тук не дискутираме верски въпроси, но всеки може да сподели това, което знае, което е прочел или което му е направило впечатление. (В този смисъл добре дошъл!   bouquet)
Защото за да дискутираш по даден въпрос трябва да си експерт, а аз не знам някой от нас да е...

# 516
Добър ден Nadia Jasem,
Правилно си се досетила за ника. Явно руските филми за ВСВ, разузнаването и контра разузнаването са ми повлияли  Simple Smile. Надявам се това да не е проблем.
Мога да ти цитирам доста неща от началото на темата, но не виждам смисъл, а и това не е  най- важното. Като става въпрос за Христос, всеки истински християнин (източно православен, католик или протестант) приема и се доверява на Библията, а не на думите на знайни и незнайни феномени, ясновидци и прочие. Не е нужно да си експерт, за да видиш, че има съществени разлики. Законите в природата си съществуват- хората просто ги преоткриват. Когато нещо се извади от контекста смисълът може коренно да се промени. Един пример: Сега е модерно да се говори за световен тероризъм. Жертвите са реални, но кой е терориста и кои са истинските жертви не можем да кажем(поне на пръв поглед). Така е и с феномените- съществуват и ще продължават да съществуват. Какво казват/предсказват обаче не може да се каже веднага или да се приеме за вярно.
Не искам да ме разбирате погрешно. Това не означава, че не трябва да се говори или пише за тях. Далеч съм от подобна мисъл. В крайна сметка всеки има право на мнение и на избор. По- точно искам преди да приемем дадена информация да я анализираме, да я обмислим добре и тогава  да я приемем или отхвърлим( като преживните животни  Simple Smile ). Надявам се да не го приемате като заяждане- това ми е личното мнение, с което можете да се съгласите или не.

# 517
Добър ден Nadia Jasem,
е промени. Един пример: Сега е модерно да се говори за световен тероризъм. Жертвите са реални, но кой е терориста и кои са истинските жертви не можем да кажем(поне на пръв поглед). Така е и с феномените- съществуват и ще продължават да съществуват. Какво казват/предсказват обаче не може да се каже веднага или да се приеме за вярно.
Не искам да ме разбирате погрешно. Това не означава, че не трябва да се говори или пише за тях. Далеч съм от подобна мисъл. В крайна сметка всеки има право на мнение и на избор. По- точно искам преди да приемем дадена информация да я анализираме, да я обмислим добре и тогава  да я приемем или отхвърлим( като преживните животни  Simple Smile ). Надявам се да не го приемате като заяждане- това ми е личното мнение, с което можете да се съгласите или не.

Точно така, в такъв случай би трябвало да прочетеш книгите на Слава Севрюкова и след това да дискутираш в темета,която е направена за самата нея  Peace

# 518
Хайде сега- почнахме с плюнките  Simple Smile.
Radita, ако беше прочела 2 поста по- нагоре щеше да разбереш, че за да пиша в темата най- малкото съм запознат с нея.
Забелязал съм съществени несъответствия между книгите, тълкованията  и Библията. Споделям го- нищо повече. Сигурно трябва да го подчертавам и да се извинявам "n" на брой пъти и пак ще бъда оплют. Знам, че темата е за Слава Севрюкова и точно поради тази причина ще се въздържа от по- нататъшни коментари.   bouquet

# 519
И аз споделям,че неточности  също съм засичала Simple Smile,но съм го отдавала на факта,че книгата е писана от друго лице,а не от самата нея/може думите и да не са били разбрани правилно,или да не са предадени точно/,а може пък и т.к е нов прочит на историята за което също се казва,че ще се докаже в по-нови времена newsm78.
Безспорен обаче е факта,че е богат източник на информация и феномен!Интерсено дали някога ще излязат тоновете изписани папки с нейните предсказания прибрани в ДС...

# 520
Хайде сега- почнахме с плюнките  Simple Smile.
Radita, ако беше прочела 2 поста по- нагоре щеше да разбереш, че за да пиша в темата най- малкото съм запознат с нея.
Забелязал съм съществени несъответствия между книгите, тълкованията  и Библията. Споделям го- нищо повече. Сигурно трябва да го подчертавам и да се извинявам "n" на брой пъти и пак ще бъда оплют. Знам, че темата е за Слава Севрюкова и точно поради тази причина ще се въздържа от по- нататъшни коментари.   bouquet

Точно от двата ти поста по-нагоре разбрах,че ни си запознат  Crazy

# 521
Eti заинтригува ме, споделете тези неточности.
Вальо и той може да помогне, да не остава така неясно чувство за измишльотини
Нали затова сме се събрали

# 522
ох, не можех да не се включа след постинга на NKVD. Естествено, че всеки има право да си изрази мнението. NKVD, ти определено го направи по много мил и ненападателен начин.  Hug
Всеки сам трябва да избере своята истина, но преди това трябва да се е запознал с колкото се може повече схващания, да има богатство от информация и чак тогава сам за себе си да прецени.
Аз съм си избрала моята истина.
Вярно е, че Библията е Боговдъхновена( както е описано в нея). И Стария, и Новия Завет за написани от хора, водени от Бог. Те не са писали от себе си като човеци, а от Бог.
Има разминаване между това, което е писано в Библията и езотеричните схващания, нооооо.... евангелията в Библията са събирани от хора, които са преценяли кое да влезе в нея и кое не. Има също така различия между Протестантсрката и Православната Библия( става въпрос за глави от Стария Завет, които в Протестантската Библия липсват, а ги има в Православната). Защо... ? Не трябва ли Библията да е унифицирана и еднаква...?
Другото, което не исках да дискутирам тук е информация, която един мой познат беше споделил с мен преди години, когато мноооооого се главоблъсках и лутах. Той беше ходил на Атон и беше разговарял с един от монасите там. Беше безкрайно изненадан, когато този монах му беше споделил, че в Атон има Евангелия, които се пазят и които могат да дадат обяснения на много неща, включително и евангелие, в което точно се говори за прераждането. Този мой познат беше много шокиран, защото беше и все още е много ревностен православен християнин... Е, тези евангелия са там на Атон и никога няма да бъдат публикувани.

# 523
Аз мислех, че църквата приема прераждането, както и факта, че душата не умира с тялото.... Или с такова впечатление съм останала. Не съм веща по църковните въпроси, това липсваше в нашето образование (за хубаво или за лошо). Но се сещам и за Никейския Събор, който променя много неща именно в употреба на тези, които са имали нужда от нова и силна религия
Но всяко събитие, от което време минава променя се в угода на хората
така е и сега, нима не виждаме как време от което бягахме преди (комунистическо)
сега носталгия навява на мнозина и величаят се хора като богове
а на други даде им се време да бъдат осветени (реабилитирани)

# 524
... Е, тези евангелия са там на Атон и никога няма да бъдат публикувани.

И не само те..Освен това има и Библия Бесика,писана на бески език,която за сега е най-старата открита,но дали ще види бял свят?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт