Слава Севрюкова - познатият и непознат феномен

• 84 933
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
При положение, че се разглеждат обективно фактите, разлика между официалната религия и езотеризма не би трябвало да има.Това, че се намесват различни интереси от двете страни,води след себе си до някои противоречия.С други думи до изкривяване на истината.Въпрос на време е да се изгладят несъответствията.

# 526
Всички занят, че Бог е един, независимо от името му и религията, но на официално ниво трябва да става търкал и се правят на обидени ученички! И като сложиш и политиката - нема шанс за оправия!

# 527
Не Надя, църквата не приема прераждането, защото в такъв случай се губи смисъла от жертвата на Христос. Според Новия Завет Христос е умрял на кръста, поемайки греховете на цялото човечество и всеки, който вярва в Него ще бъде спасен. Според Библията човек живее веднъж на тази земя и след това има 2 варианта- погубване или вечен живот в Рая. В Библията е писано, че Христос е не просто пророк, а той е Богочовек. Затова и неговата жертва е свята и вечна.
Аз пък казвам, че има много неща, които не могат да бъдат обяснени. Преди се чувствах много объркана, защото не можех да намеря в Библията нищо, написано за това, което съм виждала или ми се е случвало. Явно отговорите са скрити някъде в тези евангелия, които църквата не е позволила да се отпечатат и да са достъпни за другите хора. Незнам... един ден така или иначе всички ще разберем Simple Smile

# 528
Явно попа, с който аз съм говорила ме е подвел Simple Smile или е имал твърде езотерично мислене като за поп. Приемам, че е така както ти казваш. Не е материя, по която мога да се изказвам или споря...
Аз не се задълбочавам много в религията, защото точно това си и мисля, че много неща са сменени с цел манипулация. Има истини, които трябва да бъдат открити, и от светите братя от Атон и от Ватикана и нейната библиотека и архив и от много други знайни и незнайни местенца.... На нас ни се дава, което се смята за необходимо или това, което се смята, че ще свърши някому работа

# 529
Аз открих някои разминавания в историческите факти/не мога точно да цитирам,например за 1-я изтребител,за първия космонавт/,за религиозни разминавания не съм толкова веща,но мисля че в никакъв случай никъде не се отхвърля Христос.Напротив дори мисля беше много добре обрисуван образа и делото му! Peace

# 530
Сега ще напиша нещо кратко за да имам време да прочета това което сте писали. Ище дам моят отговор. Ако не признаваш всяка жива твар кой си ти. Затова писах за Светия Дух.

# 531
Явно попа, с който аз съм говорила ме е подвел Simple Smile или е имал твърде езотерично мислене като за поп. Приемам, че е така както ти казваш. Не е материя, по която мога да се изказвам или споря...
Аз не се задълбочавам много в религията, защото точно това си и мисля, че много неща са сменени с цел манипулация. Има истини, които трябва да бъдат открити, и от светите братя от Атон и от Ватикана и нейната библиотека и архив и от много други знайни и незнайни местенца.... На нас ни се дава, което се смята за необходимо или това, което се смята, че ще свърши някому работа

Явно попа, с който си говорила е прегледал тайния архив на Атон Wink И вероятно на нас наистина ни се предлага информацията, която се смята, че е правилна и необходима.

# 532
Всички чеда ще се преклонят пред Христос това каза Леля Слава и аз също. И като вярваш в Христос какви са ти делата. И ЗНАЕШ ЛИ КАКВА Е РАЗЛИКАТА между нас излиза със собствените си имена ане NKVD . И когато казваш това те е така трябва да го докажеш. Стария и новия завет мъдриса за времето си както Иляда на Омир. Ако бъдем коне с капаци как ще видим Светлината търси и искай за да ти се даде. Четримата евангелисти са били за времето си сега е друго време и който може ще го разбере.

# 533
Valio_1958, бих искала да те питам нещо на лични, ама ти е пълна кутията.

# 534
И за каква Държавна сигорност  пишете като  аз 1985г. излежах една година за бягсво през граница и Леля Слава ме прие с цялото си сърце.

# 535
Valio_1958, не така нападателно.   bouquet
Не знам за кой път трябва да повторя- изразих лично мнение. Форумът е място, където всеки може да е с какъвто ник желае. Това нали ще съм  Ivan_1978; Dragan_1968 или Petkan_1958, вместо NKVD лично за мен няма значение. Това, че всеки ще се преклони пред Христос е вярно, въпросът е къде ще отиде след като се преклони- има тънка, но много съществена разлика.
За делата- много хубаво, но ти не можеш да знаеш какви са ми делата, най- малкото, защото не ме познаваш. Всеки си отговаря за делата- има кой да го съди един ден. Не съди, за да не бъдеш съден(осъден).
Отностно доказателствата- мога да изброя много, но няма да го направя по няколко причини.
Първо, защото темата е друга и не искам да я спамя. Второ, защото ще отнеме доста време- на повечето хора отнема  около двуцифрено число в години, за да разберат и разтълкуват Библията; Трето и не на последно място, защото това е въпрос на личен избор- човек трябва сам да прочете, да анализира и да се убеди, а не някой да му втълпява нещо си(българите сме много  добри в това нещо- предпочитаме някой да ни го каже, вместо сами да го прочетем).

Gorska_Kitka, относно "различията" между източно православните и протестантите. Значи "различия" е силно казано. Реално такова в основнаите доктрини няма. Разликата се получава от така неречените апокрифи, които православната църква добавя. Те най- общо представляват нещо като автобиография на отделни личности(православните държат на това). Протестантите ги приемат нещо като художествена литература- за това не са и добавени, но това по никакъв начин не променя смисълът и значението. Освен това това се отнася за Стария завет- да не забравяме, че живеем в Новия завет, а там "различия" няма. За допълнителните евангелия, отчуждението от църквата, проповедниците- това е нещо нормално. Аз лично бих се притеснявал ако тези неща не се случват. Всичко е описано подробно в Библията- просто човек трябва да има вяра и желание да я чете. С това смятам да приключа, защото ще се отклоня от темата.
Най- искрени чувства!   bouquet

# 536
А какво ще кажеш за коптите?

И тъй като обичам да чета разни неща за мистерии и прогнози днес е ден за такива Simple Smile

Сигурно астролозите имат своите основания за притеснения, но аз не очаквам някаква много голяма трагедия около Нова година, заяви пророкът Божидар Караджов. Той предсказа терористичните актове, които заляха през последните дни Русия, още в края на 2008-а.
През 2012 година ще има планетарно късо съединение, което аз виждам като голям компютърен срив. Около тази дата се дават и масови самоубийства. В Италия ще се активизира вулкан, а Турската ривиера може да пострада от цунами. Апокалиптична вълна от големи катаклизми обаче ще има след 15 години. В различни региони на света ще има земетресения, цунами, изригване на вулкани, но няма да дойде краят на света. Част от Индонезия ще бъде затрита", провидя Божидар Караджов. "У нас през новата година ще намалеят катастрофите и жертвите на пътя", заяви още той.
От вестник "Стандарт"

# 537
  • София
http://www.xnetbg.com/new/content/view/501/96/ Това чели ли сте го? Има файлче за издърпване.

# 538
Надя, това, което знам за коптите е, че са пак православни и са много разпространени в Египет. Там има Коптска Православна Църква, чиито доктрини са мноого по- сурови от нашите. Друго обаче не знам за тях. Може би чичо Google ще ми каже Wink

# 539
Чела съм за коптите и ако нещо има запазено от първите християни трабва да се търси и там също, защото центъра на християнството не е Ватикана, колкото и да им се иска на някои.

И още интересни нещица от днешния печат:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-12-08&article=304950

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-12-08&article=304951

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-12-08&article=304952

Общи условия

Активация на акаунт